Позитивна самостоятелна дискусия в спортистите подобрява представянето

Самоубийството може да засегне спортното представяне на състезателя

Една от най-простите понятия на спортната психология е развиването на позитивни разговори. Това е и една от най-трудните спортни психологически умения да овладеете.

Какво е самоубийство?

През целия ден повечето хора водят диалог със себе си. Ако всъщност спирате и слушате тези съобщения, може да се чудите как изобщо постигате всичко. Колко пъти в даден ден усещате, че умствено репетирате най-лошия възможен изход или кажете, че не можете да направите нещо, или е твърде трудно?

Ако сте в средата на 5-килограмов тест и някой ви поема дартс покрай вас, този малък глас в главата ви ви окуражи или застреля?

Получаването на манипулатор на нашата дискусия е едно от най-трудните неща, които много от нас ще се опитат, дали играем спорт или не. Всъщност, развиването на позитивни разбирания е в основата на много програми, основани на съзнанието. За един спортист отрицателните вътрешни послания и мисли са сред най-големите участници в тренировките преди тренировка и безпокойството при изпълнението .

Как да практикуваме позитивен самостоятелен разговор

И така, как можем да намалим отрицателните послания? В спортната психология, целта е да се замени негативният разговор с по-положителни послания.

Баскетболистът, който стреля свободно, който си казва: "Няма да направя тази кошница", ще трябва да практикуваме заместването на отрицателното изявление с положителен "Ще направя този изстрел". Макар че това може да не изглежда така, както може да се случи, с течение на времето и с повторение, атлет може да развие нов навик да мисли положителни изявления и мисли и да очаква по-положителен резултат.

Това е връзката между думите и убеждението, че това е крайната цел на тази техника.

Друг важен фактор на позитивното говорене е, че трябва да е възможно и правдоподобно. Извършването на свободен удар е също толкова голяма възможност, колкото липсващото, така че това послание може да се вярва от атлета на много дълбоко ниво.

Да си кажеш, че ще бъдеш следващата НБА, няма да има същото въздействие, защото (1) няма незабавна обратна връзка за укрепване на самоубийството и (2) съобщението може да не е правдоподобно и следователно , е малко вероятно да подобри самочувствието или ефикасността на спортиста.

Изследванията подкрепят теорията, че спортистът, който непрекъснато практикува положителни разговори, ще подобри спортните си постижения . Намаляването на отрицателните психически разговори е сигурен начин за намаляване на успеха и успеха в спорта.

Стъпки за развитие на положителен навик за самоубийство

  1. Изберете мантра
    За да започнете да създавате по-позитивен самостоятелен разговор, изберете една от двете мантри, които можете да използвате по време на обучението си. Това би могло да бъде просто утвърждаване като "Чувствам се силно" или мантра "Go, Go, Go" или друга проста, позитивна фраза, която можете да повтаряте отново и отново.
  2. Правете няколко сценария
    След като развиете навика да повтаряте тази фраза по време на практикуването до точката, където тя е автоматична, започнете да разширявате диалога, за да имате познати и удобни изявления за различни ситуации по време на спорта. Например, ако пътувате с велосипед и стигнете до хълм, може да кажете: "Аз съм голям катерач в хълма" или "направих това преди и е възможно." Ако излезете от опаковката, можете да кажете: "Всичко може да се случи и аз определено не съм извън това.
  1. Създайте позитивен умствен образ или визуализация
    Фразите и думите, които избирате, трябва да бъдат тези, които можете веднага да извикате и да създадете визуална картина на себе си, като правите точно това, което казвате. Изображението заедно с думите е мощна комбинация, която създава положително послание, свързано с вяра.

Източници

Hatzigeorgiadis, A., et al. Самостоятелно говорене и спортно представяне Мета-анализ. Перспективи за психологията Юли 2011 г. том. 6 не. 4 348-356

Evans S, Ferrando S, Findler М, Stowell C, Smart C, Haglin D. Когнитивна терапия, основаваща се на ум, за генерализирано тревожно разстройство. Списание за тревожни разстройства, юли 2007 г.