Какво трябва да направи всеки велосипедист преди да се возят

Бързото провеждане на велосипед преди обиколката може да направи вашето пътуване по-приятно.

Ако колоезденето е част от вашата рутинна тренировка, може да имате предупредителна процедура, която включва изпомпване на гумите, запълващи вашите бутилки за вода, опаковане на няколко енергийни бара или захапка . Но не е лоша идея да получите навика да правите бърза проверка на безопасността, за да сте сигурни, че моторът ви е в добро състояние.

Велосипедите, макар и доста прости, могат да бъдат фини машини, които да се поддържат.

Малкото износване може да се увеличи и с течение на времето може да причини механична повреда. За да избегнете повреда в средата на нищото (или някъде, където предпочитате да не бъдете), отделете малко време, за да минете през бърз списък за предварителна проверка и се уверете, че имате това, от което се нуждаете, за безопасно и приятно пътуване. Това са някои от елементите, които трябва да обмислите, ако се качите на дълъг велосипед.

Повечето аварийни съоръжения лесно ще се поберат в специална чанта, която се прикрепя под седалката за велосипеди. Тези торбички се продават в магазините за велосипеди и се предлагат в различни размери и стилове.

Контролен списък за безопасност и спешна ремонт

Уверете се, че знаете как да ремонтирате плоска гума и да тренирате у дома, преди да е необходимо да я направите на пътя. Повечето велосипедни магазини предлагат курсове за основен ремонт на велосипеди

Контролен списък за удобство и облекло за колоездене

Много от велосипедистите използват безконечни педали, които позволяват велосипедните обувки да се заключват на място. Простото завъртане на крака освобождава обувката от педала. Петтехничните педали позволяват на велосипедистите да издърпват, както и да натискат педалите и да създават много по-ефективен ход на педалите и по-бързи скорости.

Други контролни списъци за важни неща

Контрол на безопасността преди каране

Преди всяко каране, проверете безопасността на вашия велосипед. Това трябва да отнеме само минута или две, но ще помогне да се предотвратят ненужните инциденти.

Изпълнението на тези указания ще продължи дълго, за да се наслаждавате на велосипедите и често ще ви помага да предотвратите неочаквани инциденти или продължителни разходки у дома.