Стрийв преглед на крачкомера

Забавни и игри със Striiv - спрян модел

Какво ще ви накара да се движите повече всеки ден? Докато носете крачкомер е достатъчно, за да мотивирате много хора, други могат да се нуждаят от малко повече. С помощта на Striiv pedometer (сега спрян) получавате обичайния брой стъпки, броя на активните минути, разчет на разстоянието и оценка на изгарянето на калории. Но вие получавате всичко това с пълноцветен видео дисплей, предизвикателства през целия ден, опитни състезания с приятели или анимирани герои, игри и виртуална разходка за благотворителност.

Прекрасният дисплей е на няколко мили, отколкото предлага всеки друг педометър на пазара. Това е страхотен крачкомер за деца и тийнейджъри, но възрастните също ще го намират за пристрастяване. Всъщност, разработчикът казва, че най-голямата аудитория са жени в 40-те, които обичат играта MyLand.

Първи стъпки с Striiv

Striiv е по-голям педометър - 2 3/4 инча по 1 3/4 инча. Можете да носите Stride на талията си с помощта на щипката или да я носите свободно в джоба си или прикрепена към ключодържател. Той има усъвършенстван 3-D акселерометър механизъм, който трябва да бъде точен във всяка позиция.

Можете да използвате повечето от функциите на Striiv, без да го синхронизирате с компютър. Трябва да синхронизирате, за да качите вашите кредити за дарение. Синхронизирането също ви позволява да надстроите софтуера, който непрекъснато се подобрява и добавя нови функции.

Батерията Striiv презарежда, като включи устройството Striiv в електрически контакт или USB порт на компютъра около веднъж на две седмици.

Използвах го в продължение на пет дни, без да го включвам, а зарядът на батерията намалява само с около една четвърт. Той се зарежда напълно в рамките на около час.

За да започнете, ще въведете основна информация, като например възрастта, теглото и продължителността на крачките , което помага на Striiv да изчисли калориите и разстоянието.

Началния екран

Striiv винаги преброява стъпките ви, но екранът потъмнява, за да спести енергия, ако не сте натиснали бутон за няколко секунди.

За да го събудите, натиснете някой от трите бутона - горния бутон за захранване, бутона за начало или бутона за връщане назад. Началният екран показва броя на стъпките ви на върха в големи числа (лесно за прочитане на стареещите очи!) Прекарайте пръст в горната част на екрана с пръст, за да преминете между данните за цялостните стъпки за деня, еквивалентните стъпала се покачват, мили / километри , изгорени калории и активни минути. Също така ще видите напредъка си към ежедневна цел за всяка от тези данни.

По-долу са иконите за благотворителната организация, която сте избрали, флаг на състезанието за стартиране на виртуална раса и животно MyLand. Докоснете някое от тези, за да стигнете до забавните функции на Striiv.

На долния ред можете да видите часа на деня, индикатора за зареждане на батерията и набор от четири квадрата, които ви отвеждат до екран, където можете да получите достъп до статистическите данни, трофеите, настройките и уроците.

Уроците са страхотни. Те включват текстов урок и видео / аудио уроци. Не е нужно да се притеснявате за загубата на инструкцията за употреба - тя е вградена.

Събиране на енергия

Когато вървите със Стрийв, изграждате енергийни точки. Вие печелите повече енергия на минута, като бягате или катерите по стълбите, отколкото ходенето. Можете също така да спечелите допълнителни енергийни точки, като се присъедините към предизвикателствата.

Ако имате нужда от малко вдъхновение да се движите, това е страхотно. Предизвикателствата се предлагат на три различни нива:
- Лесен за постигане, като например 200 стъпки за 15 минути.
- Средна, като например седем минути движение за 25 минути.
- Твърдо, като например надминаване на най-високия пробег или най-високата маркировка за катерене днес.

Можете да завъртите колелото, за да намерите различни предизвикателства, докато не намерите подходящия за вас. Когато приключите с предизвикателството, печелите допълнителни енергийни точки и можете да продължите към следващото предизвикателство, когато пожелаете. Предизвикателствата се различават по отношение на това дали се регистрирате активни минути, стъпки, катерене по стълби или разстояние.

Някои от тях са дълги и някои са кратки, така че можете да ги поставите по време на почивка или да зададете целодневно предизвикателство, както желаете.

Състезание
Искаш ли да вървиш напред? Присъединете се във виртуална надпревара срещу един от трима противници - Waddles, Sir Bacon или Walkatron. Мога лесно да победя Waddles с моята бърза скорост, но Walkatron ме накара наистина да се движа напред. Не е лесно да обяснявате на колегите, че се състезавате с виртуално прасе, докато се движите по коридора. Но им покажете анимирана графика и те ще искат да се присъединят! Ако имате приятел със Striiv, можете също да ги състезавате и да залагате на награди.

Благотворителен Walkathon
Искате ли ходенето ви да брои за нещо? Изберете една от трите благотворителни организации, а стъпките ви ще се броят за дарения. Спечелих полицейски ваксинации в Индия. Другите два избора са да се осигури чиста вода и да се запази дъждовната гора на Танзания. Кредитът Ви за дарение от благотворителни организации се качва, когато синхронизирате Striiv с компютър. Чувства се чудесно, че ежедневните ми стъпки помагат на хората.

MyLand Game
За всеки, пристрастен към игра тип Farmville или Tamagochi, играта MyLand, вградена в Striiv, също може да ви окупира. Вашите стъпки се броят за енергия в играта MyLand и добавяте растения и сгради към вашия виртуален MyLand. Те привличат колоритни животни, които летят или стърчат по екрана. Графиките са забавни и се наслаждавам на изграждането на MyLand. Това е още един начин да ви насърчаваме да влезете в повече дейност всеки ден, да печелите тези енергийни точки и да продължите да изграждате виртуалния си рай.

Статистики и трофеи

Можете да видите постиженията си по няколко начина. Екранът "Статистики" показва общата сума за деня за стъпки, разстояние, стълби, активни минути, калории, бягане и енергия. Можете да видите дневните си средни стойности, личните ви най-добри дни и сумата за всички времена за всеки.

В диалоговия прозорец "Графики" ще видите всеки от тези в графична форма за последните 5 дни и за последния месец.

Екранът "Трофеи" ви показва трофеи, които сте спечелили днес, за всички времена и за бъдещите, към които работите.

Ако влезете онлайн, можете да видите статистическите данни за днешния ден, последния цял ден, всички времена, личните най-добри постижения и даренията за ходене. Можете също да споделяте тези статистически данни с Facebook или Twitter.

Социални и приятели
Ако имате приятел със Striiv, можете да свържете своите Striivs, за да споделяте данни и да се конкурирате помежду си. Просто трябва да стигнете на 10 фута един от друг и да имате и двата Striivs включени и отключени. Тогава вашите данни ще бъдат споделени и можете да се включите във виртуална надпревара помежду си. Освен това можете да получите допълнителни енергийни точки, като удряте средно за всеки следващ ден.

Долната линия на страйви

Това е изключително забавен, мотивиращ крачкомер.

Отрицателни:

Цената е малко под $ 100. Мисля, че си струва цената, но някои може да сметнат, че е твърде стръмно.

Тя е по-голяма в размер, отколкото много pedometers, така че може да бъде неприятно, ако се носят на вашия waistband. Но той остана прикрепен към колана ми без проблем и можете да го носите в джоба или в ключодържател, ако предпочитате.

Ако искате да използвате крачкомер, за да регистрирате само стъпки по време на тренировка за ходене, няма начин да го нулирате, за да регистрирате само тези стъпки, освен като част от Challenge или Race.

Нуждаете се от компютър, за да качите даренията за ходене.

Забавната графика може да е прекалено забавна за много сериозни възрастни.

Положителни:

Той има няколко начина да ви мотивира и да ви предизвика да се движите. Имате предизвикателствата, състезанията, трофеите, MyLand, Walkathon, приятели и публикувате във Facebook и Twitter. Стрийв наистина удря всички начини, по които мога да мисля, да ви вдъхновява да се движите. Може би единственото нещо, което трябва да бъдат добавени, са сигналите, ако не сте се движели за известно време.

Също така харесвам начините, по които ви мотивира да се движите по-бързо и да увеличавате интензивността на упражненията си , с допълнителни енергийни точки за стълби или движение. Това е най-мотивиращият крачкомер, който съм виждал освен Nike + FuelBand (което струва повече и не по-малко).

Striiv е страхотен крачкомер, който ви мотивира да ходите повече , да ходите по-бързо и да се забавлявате, докато го правите.

Striiv също така дебютира безжичния перометър Striiv Play и App в края на 2012 г. с много от функциите на оригиналния Striiv, но с по-малък крачкомер, който се свързва с приложение, за да играе играта MyLand и да се занимава с предизвикателства.

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя.