Сладки картофи и червено зеле със сладост соев дресинг

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 183

Мазнини - 10 гр

Карби - 21гр

Протеин - 3g

Общо време 30 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 15 мин
Сервирания 6 (по 1 1/4 чаша всяка)

Любимите ти зеленчуци просто получиха още по-ароматно. Първо, подгответе си живата оранжева, лилава и зелена зеленчукова основа. След това подобрявате вкуса с добавянето на азиатски стил.

Сладките картофи съдържат повече фибри от другите картофи и те са отличен източник на витамин А и калий. Зелето е с високо съдържание на витамини С и К и попада в кръстоцветната зеленчукова група.

Кръстосаните зеленчуци съдържат съединения, наречени изотиоцианати, които могат да помогнат за намаляване на риска от някои видове рак, включително рак на хранопровода и стомаха. Хвърлянето в тонове нарязани билки и зеленчуци и добавяне на няколко шейкъта сусамени семена поддържа тази салата хрупкава, хладна и забавна за ядене.

Съставки

подготовка

1. Грубо свалете сладките картофи и ги нарежете на малки кубчета.

2. Загрейте сусамовото масло в голям тиган и добавете сладките картофи. Кук, като се разбърква понякога, докато картофите започват да се кафят и са нежни, около 12 минути. Използвайки лъжица или шпатула, прехвърлете картофите в голяма купа, оставяйки останалото масло в тигана.

3. Междувременно, настържете лилавото зеле и юлиен или настържете морковите.

Слаба нарязани на кубчета и грубо котлетът на коринт и рукола. Добавете всичко към купата с картофите и разбъркайте заедно със сусамените семена.

4. За да направите превръзка: в средна купа, разбъркайте заедно мишо паста, оцет оцет, соев сос, джинджифил, чесън и останалото сусамово масло от готвенето на картофите.

5. Извадете превръзката със зелената слама и сервирайте допълнително сусамово семе отгоре.

Варианти и замествания на съставките

Добавете още по-лилаво към тази рецепта за сладкиши с лилави сладки картофи! Пурпурните сладки картофи съдържат най-голямото количество антиоксидантна активност на всички сладки картофи поради високото си съдържание на антоцианин и феноли. За да увеличите количеството протеини в тази жизнена салата, добавете кубчета соев или печен тофу. За тайландско огнестрелно оръжие, вместо сусамовите семена, добавете 1 унция (1 шепа) препечени фъстъци.

Съвети за готвене и сервиране

Насладете се на остатъците си студени на следващия ден, когато картофите ще бъдат по-мека текстура.

Тази рецепта е и чудесно ястие, за да се съчетае с печена сьомга . Салата има най-добър вкус, когато се консумира в рамките на 5 дни от подготовката.