Отдръпване на 5K App за преглед за iOS

Ако сте готови да направите преминаването от ходене към бягане, но искате треньор, който можете да вземете заедно с вас, програмата за диван-5k програма е добър залог. Той ви помага да увеличавате постепенно скоростта си с помощта на помощни знаци в своя смартфон, като използвате 9-седмична програма за начинаещи .

Но това приложение, Easy In 5K от Bluefin Software, вече не е толкова полезно, колкото преди.

Предимства и недостатъци

Професионалисти:

Недостатъци:

преглед

Актуализиране ноември 2016: Преди няколко години прегледах това приложение за обучение (след това наречено Couch to 5K, сега наречено Ease Into 5K). По това време мислех, че ще бъде еднократна сделка: използвайте програмата, за да започнете да работите; станете бегач; останете бегач за цял живот . Но се оказа, че пътят ми към бягането не беше толкова линеен. Завърших програмата, след това се върнах на дивана или други форми на кардио фитнес - повече време, отколкото мога да си спомня.

Както ще ти каже всеки състезател, ако спреш да тичаш, не е лесно да вдигнеш мястото, където си заминал, със същата скорост, разстояние и време, което постигна преди.

Вместо това трябва да облекчите обратно и подобно приложение може да ви помогне да направите това. (Или, разбира се, ще ви помогне да започнете за първи път.)

Разбира се, бих могъл да тичам интервали сам. Но аз предпочитам изравненото напътствие и малкото тласъци, използвам приложението. Започвайки отчасти чрез програмата и последвайки я до края, работи за мен, независимо дали тренирам за състезание или просто искам да добавим да се върна в моята фитнес програма.

Разработчиците на това приложение взимаха съществуващата, популярна начинаеща версия на Couch за 5K програма и я превърнаха в приложение, наречено Ease Into 5K. Програмата ще ви отведе в продължение на деветседмичен план, като започнете с 20-минутна сесия, включваща осемдесет секунди джоги, редуващи се с 90-секундни разходки (плюс по пет минути загряване и охлаждане). До края на програмата ще можете да продължите 30 минути без спиране. Всяка тренировка е с продължителност от 30 до 40 минути ( включително загряване и охлаждане)

Това програмно приложение "диван-до-5K" визуализира визуални и аудио забележки, за да знаете кога да вървите и кога да бягате, без да е необходимо да следите времето и интервалите сами. Същевременно можете да слушате собствената си музика от библиотеката на устройството си. За съжаление, през последните месеци приложението стана по-малко надеждно, като гласовите указания не се случват навреме. Очевидно е, че това е голям проблем и прави приложението почти безполезно.

Приложението следи напредъка ви, като започнете пътуването си по плана на следващия ден всеки път, когато отворите отново приложението след приключване на тренировката. Можете също да запазите бележки за тренировката си, като например как се чувствате, дали се движите навън или на бягаща пътечка и т.н. Можете да изберете да споделите тези бележки чрез Facebook или Twitter директно от приложението.

Това приложение беше лесна за използване, без да чете никакви инструкции; просто изтеглете и отидете. Има няколко прости настройки за включване и изключване, като например дали искате песните в плейлиста ви да се разбъркват или не, дали искате напомняния, че сте наполовина през тренировката и т.н. Бих искал да бъда способен да се обърна към екран с предложения или подсказки за пост-тренировки . Лесно е да забравите да се протягате след бягство или да бъдете объркани за това, какво се простира и колко дълго да ги задържите. Тъй като приложението съдържа графично загряване и охлаждане, би било чудесно, ако включва и разтягане на начина на действие.

След като завършите 9-седмичната тренировъчна програма, можете да използвате приложението, за да извършвате периоди на поддръжка от 30 до 45 минути, като поискате да знаете как се справяте по време и разстояние, ако желаете. Можете също така да влезете и да проследявате маршрутите си дори и след като приключите с програмата за обучение. Някои потребители обаче са докладвали и проблеми с тази функция на приложението

За $ 2.99, това приложение е на разумни цени, въпреки че качеството му може да бъде неравномерно. (Можете също така да намерите версия на това приложение за Android, която не съм проверила.) И двете версии на приложението имат допълнителна функция GPS за още 99 цента. От този момент нататък приложението не е съвместимо с Apple Watch.