Изчислете колко калории се изгарят по време на тренировка

Уверете се, че изгаряте достатъчно калории за отслабване

Когато се опитвате да отслабнете, целта е да създадете калориен дефицит. За да направите това, трябва да знаете колко калории горят всеки ден. Въпреки, че изгаряте калории през цялото време, просто като правите обичайните си ежедневни дейности, упражненията могат да ви помогнат да изгорите още повече. Сумата зависи от вида на упражнението и от колко време го правите.

Изгаряне на калории

Има няколко начина за изгаряне на калории.

За да разберете точно колко изгаряте всеки ден или общите разходи за енергия (TEE) , трябва да знаете базовата ви метаболитна скорост (BMR) , термичния ефект на храната (TEF), който ядете, и общото ниво на активност . Упражнението е четвъртият фактор и този, който има потенциал да изгаря най-много калории.

За да изчислите колко калории горят по време на тренировка, имате много възможности. Има онлайн калкулатори, които можете да използвате и почти всеки инструмент за проследяване там ще изчисли колко калории изгаряте. Има и една проста формула, която можете да използвате заедно с диаграма на общи упражнения.

Калории изгорена формула

Основната формула за изгаряне на калории е:

Ниво на активност x Телесно тегло в kg x Продължителност на тренировката

Да предположим, че сте ходили с 4 мили в час (35 калории на минута) и тежите 145 кг (66 кг). Ето как изглежда формулата ви:

.08 x 66 кг х 35 = 184 изгорени калории

Калорийна цена на различни дейности

Упражнение Калории, изгорени за минута
Работещи (5 mph, 12 мин / миля) 0.12
Бягане (5.5 mph, 11 мин / миля) 0.14
Тичане (6 mph, 10 мин / миля) 0.16
Тичане (6,6 mph, 9 мин / миля) 0.19
Тичане (7.5 mph 8 мин / миля) 0.22
Тичане (8,6 mph, 7 мин / миля) 0.24
Работещи (10 mph, 6 мин / миля) 0.28
Калитеници (push-ups и т.н.) 0.08
Обучение по вериги 0.14
Тегло обучение (лек) 0.05
Тегло обучение (твърди) 0.10
Разходки (3 mph, 20 мин / миля) 0.06
Разходки (3.5 mph, 17 мин / миля) 0.07
Разходки (4 mph 15 мин / миля) 0.08
Колоездене (неподвижно, 50W) 0.05
Разтягане / Йога 0.06
Аеробика (ниско въздействие) 0.09
Аеробика (с голямо въздействие) 0.12

Това е само оценка

Имайте предвид, че това е много широка оценка и няма да бъде точна. Единственият начин да получите истински точен брой е да отидете в лаборатория и да ги свържете с машини, които измерват всичко от вашето максимално VO2 (максимално поглъщане на кислород) до максималния си сърдечен ритъм.

Тъй като повечето хора няма да отидат до такива размери, използвайте оценката си на калориите, изгорени като база за проследяване на тренировките. Ако обикновено изгаряте определен брой калории по време на определен тип тренировка, можете да увеличите този брой, за да изгорите повече калории или да го намалите, ако се чувствате изгорени или прекалено тренирани.

Повечето кардио машини ще ви дадат общ брой изгорени калории, но имайте предвид, че това е само прогноза . Машината не взема под внимание всички фактори, които влияят върху интензивността на упражненията, като например:

Вашият най-добър вариант е да използвате тези номера като вид базова линия. Може би те не са напълно точни, но поне имате представа кои дейности са склонни да изгарят повече калории и че можете да променяте тренировките си всяка седмица, за да извлечете малко повече от времето за упражнения.

Например, ако обикновено ходите на 3 мили в час, опитайте да скочите скоростта си до следващото ниво или да увеличите наклона. Дори това, че само няколко пъти по време на тренировка може да увеличи колко калории изгаряте.

Словото от

Точно като преброяването на калориите в храната ви може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване, така че да знаете колко калории сте изгаряли по време на тренировка. Не забравяйте да го направите проста и само да се притеснявате за оценките за упражненията, които всъщност правите. Няма нужда да се претоварвате с числа точно от прилепа. Ако добавите нещо ново, изпълнете формулата. Опитайте се да се съсредоточите върху целите на престояване активни и яде здравословни и трябва да забележите някои загуба на тегло.

> Източници:

> McArdle WD, Katch FI, Katch VL. Упражнение Физиология: Хранене, Енергия и човешкото представяне. 8th ed. Philadelphia, PA: Lippincott Williams & Wilkins; 2015.