Timex фитнес следа

Timex фитнес следи

Update 2015: Този модел вече не е наличен. Може да помислите за Timex Metropolitan +, който е стилен аналогов кварцов часовник с крачкомер за Bluetooth активност. Можете да видите стъпките, разстоянието и процента на дневната цел в часовника и да проследявате историята си с приложение за вашия телефон. Също така ще има функция за проследяване на съня.

Тя няма други функции за гледане на спорта.

Преглед: Timex Metropolitan +

Вижте още: Часовници с педометър и Smartwatches за проследяване на активността

Преглед - Гледач на часовника Timex Fitness Tracker (с изключен звук)

Timex Fitness Tracker използва крачкомер, който комуникира безжично със спортен часовник Timex. Можете да видите броя на стъпките си, скоростта, разстоянието и времето за упражнения в допълнение към времето на деня. Системата е предназначена за проследяване на ходенето на тренировки, вместо на ежедневните стъпки, тъй като трябва да я включите и изключите, за да видите и запишете информацията за педаметъра. Той не се качва на компютъра ви.

Функция на крачкомера

The Timex Fitness Tracker използва хип-ходомер за усещане за крака. Педометърът няма собствен дисплей. Той има превключвател за включване / изключване, за да спести живота на батерията. Когато искате да проследявате вашите разходки, включете превключвателя на педометъра и след това натиснете бутона за включване / изключване на часовника. Иконката за антена мига, докато не регистрира пота, след което тя е стабилна.

Перометърът трябва да бъде от една и съща страна на тялото като часовника, тъй като сигналът има диапазон от около три фута.

Имах затруднения с това, че часовникът регистрира само около 2/3 от стъпките, които са направили други педометри по време на същата тренировка. Не знам дали това е загуба на сигнал между часовника и перотометъра или че крачкомерът просто не е регистрирал толкова много стъпки.

Предаването на часовника изглеждаше непрекъснато, скочи на няколко стъпки. Видях същия ефект, когато имах сако или не бях облечен между часовника и крачкомера.

Часовникът има функция за калибриране както за бягане, така и за ходене. Можете да го настроите автоматично да се калибрира за крачка над измервана 100 фута. Или можете да въведете ръчно дължината на крачка и стъпките в минута, за да го калибрирате.

Показване на крачкомер : Можете да преминете през броя стъпки, разстоянието, скоростта в мили в час, темпото в минути на мили, времето на активност, калориите, стъпките на минута и стъпките, които остават към стъпката. Часовникът бе предварително програмиран с цел от 10 000 стъпки, която можете да настроите на желаната цел.

Спортни функции за гледане

Часовникът има голям брой и системата за задно осветяване Indiglo, която съм намерила отлична за гледане на часовника през нощта.

Основният дисплей показва ден от седмицата, дата и час, включително секунди. Можете да зададете две различни часови зони за лесно гледане. Той има часов звук и ежедневна аларма, ако искате да използвате тези функции.

Хронограф : Функцията хронограф ви позволява да броите 99 обиколки и да съхранявате данните за 50 от тези обиколки. Можете също така да видите общото изминало време и общото време на активност.

Интервален таймер : Тази функция е много полезна за интервално обучение. Можете да зададете един таймер и да го програмирате, за да повторите избрания брой пъти. Можете също така да зададете интервален таймер с до пет различни интервали от време.

Припомняне : Функцията за паметта е за режима на хронограф. Но ако се използва с активен педаметър, той ще покаже не само обиколки, но и обща и обиколка, средна скорост и скорост на обиколката, средна скорост и скорост на обиколка, както и общи калории.

Водоустойчивост : Часовникът е водоустойчив, но не е часовник за плуване / гмуркане.

Батерия : Батерията в часовника и крачкомера е заменяема от потребителя.

Стил : Часовникът е голям, но не огромен. Той е удобен за носене по време на тренировка. Ще получите и някои интересни тен линии от изрезите на каишката.

Долен ред

Въпреки че е хубаво да можете да видите броя на стъпките и активността на часовника, тази система не се отдалечава от това, че трябва да носите крачкомер на бедрата си. Това е по-скоро алтернатива на системите за акселерометър за обувки. Бих мислел, че ще бъде по-надежден от един крачкомер, който използва движението на ръката за усещане за движение, но в единицата има драстично подценени стъпки срещу два различни брояча на часовника. Педамерите за часовници съвпаднаха с моите традиционни хипо-перометри в рамките на 10%, докато Timex Fitness Tracker варираха с над 30%. Без да е точен броят на стъпките, никоя от другите данни за скоростта или разстоянието няма да бъде точна.

Функциите на паметта също липсват за ползвателите на крачкомера. Можете да видите преди това проследена тренировка, докато не изчистите часовника за следващата тренировка. Харесва ми да имам 7-дневна памет.

Тази система е предназначена за проследяване на индивидуални тренировки, а не за броене на ежедневните стъпки. Часовникът е отличен спортен часовник.

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя.