9 Съвети за безопасност на фитнес за здравословна тренировка

Имате безопасна и ефективна фитнес сесия

Упражнявате във фитнес за подобряване на здравето си, но трябва да сте наясно с рисковете, които се крият там. Научете как да предотвратите често срещани аварии, които могат да спрат тренировките си. С тези съвети можете да запазите тренировките си в безопасност.

1. Вземете годишен преглед на здравето

Медицински състояния като диабет и сърдечни заболявания могат да се промъкнат дори и на активните хора, така че не пропускайте годишната си проверка.

Повечето занимания и програми за тренировки ще изискват или изискват да получите проверка, за да сте сигурни, че нямате здравословен проблем, който може да се влоши при някои видове упражнения. Но ще трябва да помните да назначавате ежегодно.

Обсъдете вашите фитнес планове с Вашия лекар, особено ако имате предшестващо състояние или сте на лечение. Най-често Вашият лекар ще аплодира вашето решение да станете по-активни. Но може да ви бъдат дадени някои ограничения или предупреждения, ако имате определени здравословни проблеми или рискове.

2. Не прескачайте загряването и охлаждането

Упражнението за загряване може да привлече кръв към вашите мускули и да ви подготви за повече усилия.

3. Направете постепенно увеличение на обучението си

Вашето тяло ще има голям тренировъчен ефект, ако постепенно увеличите времето, интензивността или повторенията на едно упражнение.

Голямото тяло не е построено за един ден, а прекаленото прекаляване скоро ще увеличи риска от нараняване.

4. Използвайте добра техника

Това, което правите, е изключително важно както за постигане на добри резултати, така и за предотвратяване на наранявания. Ако повдигате тежести по начин, който опъва долната част на гърба, в крайна сметка ще почувствате болката. Ако използвате лоша стойка и надморска височина на бягащата пътечка, ще получите болки, болки и прекалено големи наранявания. Работата върху стабилността на сърцевината, позиционирането и стойката ще помогне за предотвратяване на наранявания и възпаление на мускулите .

5. Използвайте персонален треньор за съвети за гимнастика

Докато има приложения и писмени указания, които можете да използвате, за да се опитате да получите правилната техника, нищо не бие да имате експертно внимание върху формуляра си. Използвайте личен треньор за няколко сесии, за да сте сигурни, че правите правилните ходове. Това е добра инвестиция и личен треньор може да бъде най-добрият аксесоар за безопасност на всички. Треньорът ще следи формуляра ви, за да се увери, че упражнявате правилно упражнението и не натискате долната част на гърба или проблемни стави.

Треньорът ще увеличи продължителността на упражнението и интензивността ви по стъпка, за да ви даде най-добрия ефект на тренировка с най-малък риск от нараняване. Треньорът ще действа и като наблюдател по време на вдигане на тежести.

6. Поддържайте чиста и чиста фитнес зала

Един от най-големите рискове от инцидент в салона е препъването на нещо, което е останало наоколо. Изчистете областта на обектите, които може да се препънат по време на хода си. Почиствайте оборудването, след като го използвате, за да предотвратите споделянето на настинки и грип. Повечето салони разполагат с дезинфектант за изтриване на оборудването.

7. Оборудване за гимнастика и безопасност на машината

Бягащите пътеки, моторите за упражнения и машините за теглене имат движещи се части с риск от притискане и смачкване на пръстите и пръстите на краката, ако не обръщате внимание.

Ето защо повечето фитнес зали не позволяват на деца (независимо колко добре се контролират) в зоната за тренировка. Уверете се, че щифтовете и пръстените се използват правилно на машините с тегло и мраморните ленти. Бъдете наясно кой се занимава с вас и какви движения те използват, за да останете на пътя им.

8. Spotters за повдигане на тежести

Много салони изискват тези повдигащи тежести да имат лесно достъпно наблюдател. Това е особено често срещано за тези, които вдигат тежести, които могат да намалят теглото върху себе си, когато се опитват да повдигнат един път прекалено много.

9. Партньори за тренировка в гимнастиката

Не е добра идея да тренирате самостоятелно във фитнес залата. Винаги трябва да имате на разположение приятел или член на персонала в случай на нараняване или спешна медицинска помощ. Работата с партньор може да ви даде две погледи за проблеми, които могат да се развият. Насърчавайте се взаимно да пиете, дишайте напълно и правилно и изчистете тренировъчната област на препятствията. Бъдете приятели на другите, както и тренировъчен приятел.