Повечето възрастни търсят фитнес чрез лични обучители

Личната фитнес тренировка в дома е част от нарастващата тенденция в личната тренировъчна индустрия, която обслужва заетите хора навсякъде. Някои обучители и организации обаче предлагат специализирани програми, които се грижат за възрастните хора, които искат повече независимост, по-функционална мобилност и по-голямо здраве и стабилност за всекидневния живот.

Тази специализирана форма на лично обучение е насочена към много от физическите отклонения, които изглежда се случват с възрастта (загуба на баланс, координация, сила и издръжливост), които водят до по-ниско качество на живот и по-малка цялостна независимост.

Старши обучението не е просто по-лесно обучение

Една бърза оценка на "висшето лично обучение" може да доведе до мисълта, че това е просто по-лесно лично обучение. Не е така, но това означава, че обучението се фокусира върху различни нужди и ограничения. Упражненията, които вземат предвид обичайните проблеми, свързани с възрастта, включително болки в ставите като артрит и общо здравословно и безопасно съвместно, са от решаващо значение за обучението, насочено към старшите.

Мотивацията също е важен аспект от личното обучение на възрастни хора - особено за тези, за които фитнесът никога не е бил фокус в живота им. Лесно е да се обезсърчаваме, когато сме изправени пред ограничената си гъвкавост, баланс, издръжливост на силата. Представата, че ние просто сме "твърде стари" за подобни неща или че е твърде рисковано, може да попречи на възрастните да преследват фитнес рутина.

Това е мястото, където личният треньор, който е специалист в старши фитнес, е важен. Имайки някой, който да ви тласка, но също така да се уверите, че можете да изградите увереност, което носи собствени ползи отвъд физическите ползи.

Тревогата за опасността от нараняване е основателна, защото, тъй като ние възрастта, тялото ни не се връща назад толкова бързо, а леките наранявания могат да доведат до по-големи проблеми. Ако никога не сте използвали фитнес зала, ходенето в едно може да бъде смущаващо - и това е вярно независимо от вашата възраст! Но това не трябва да ви пречи от вашите цели за физическо усъвършенстване.

Старши личностно обучение се разраства

Тъй като поколението бебе бум възрази, необходимостта от обучители, специализирани в старши фитнес, нарасна и ще продължи да расте за идните години. Някои обучители търгуват изключително на възрастни хора, но по-често това са старшите приятелски организации и организации, които предлагат своите програми. YMCAs в цялата страна предлагат специални програми и класове за по-възрастни възрастни, а висшите центрове също така осигуряват старши упражнения за дълги години. Едва сега личните треньори търсят бейби-бум и правят разговори в къщи.

Старшите фитнес програми предлагат обучение на едно лице на едно място с все по-голяма подкрепа. Изследванията продължават да установяват, че една добре планирана, прогресивна програма за упражнения може да доведе до драматични подобрения в силата, баланса, доверието и способността за самостоятелно живеене при възрастни от 50 до 80 години и по-нататък.