Как да направите натискане на крака

Алтернатива на упражнения за крак

Наклонената преса за крака е версия на стандартната преса за крака , а седалният ъгъл е наклонен настрана от хоризонталата, обикновено на 45 градуса. Това му дава алтернативното име на шейната 45 градуса преса за крака.

Едно от възможните предимства на наклонената преса за крака за по-сериозни треньори е, че можете да натискате повече върху нея. Различни мускулни групи се обработват в зависимост от положението на краката - квадрицепс (дъното на плочата), hamstrings и задника (горната част на плочата), и адуктори (широко разпространени на табела).

Що се отнася до всички упражнения, не вдигайте твърде тежки, за да започнете и спрете, ако се почувствате болка. Не забравяйте да дишате по време на фазата на усилието; не задържайте дъха.

Позиция на тялото за натискане с ъгъл на крака

Движението на наклона на краката

Мускулите, работещи при натискане на ъгъл на крака

Наклонената преса за крака преди всичко обработва квадрицепсите в предната част на бедрото. Като комбинирано упражнение упражнява и мускула на глутей максимус на бедрата, адуктори на вътрешната част на бедрото и мускус на телетата. Ключалките в задната част на бедрото и гастрокнемията на телето действат като стабилизатори на движението. Натискането на крака е упражнение за натиск.

Ако е необходимо, разгледайте списъка с най-добрите десет и прегледайте основните данни за обучение и безопасност .