Домашно вегетарианско мляко

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 404

Мазнини - 10 гр

Карби - 68гр

Протеин - 9г

Общо време 25 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 15 мин
Сервирания 4 (по 1 чаша всяка)

Това е класически китайски Lo Mein е осветен версия пълна с зеленчуци, пълнозърнести юфка и растителни протеини . Кафяв ориз и раменов юфка се хвърлят със семпла смес от зеленчуци и се изсипват с прекрасен сладко-солен сос.

Аромати се смесват добре и предлагат храносмилателни преимущества: има някои пробиотици от суровия, непастьоризиран ябълков оцет от ябълки и успокояващи стомасите свойства от джинджифил. Разнообразието от зеленчуци също е от полза за мозъка ви.

Съставки

подготовка

  1. Подгответе нарязаните юфка според указанията на опаковката.
  2. В малка купа смесете соев сос, масло, агаве нектар, оцет, джинджифил и Sriracha, ако използвате. Добавете зеленчуци и тофу към друга голяма купа. Налейте сос отгоре и хвърляйте, докато не покриете добре.
  3. Добавете сместа от зеленчуци и тофу на печката на средно висока температура в голям уок или тиган. Покрива се и се загрява за 10 минути, като се разбърква понякога. Когато зеленчуците започват да се смекчават, това е готово.
  1. Добавете юфка към зеленчуковата смес и леко хвърляйте. Извадете от печката и сервирайте още докато сте топли.

Варианти и замествания на съставките

Можете да използвате цели зърна спагети или linguine юфка. Добавете други зеленчуци, като bok choy, scallions, патладжан, брюкселско зеле или карфиол. За допълнителна пикантност, добавете китайски пет спиртни напитки или пикантен къри на прах за удар, както и подхранващ тласък. Разбийте тофуто, преди да го добавите към зеленчуците с различна текстура, ако желаете.

Съвети за готвене и сервиране

Сложете сместа в отделни купички и сервирайте веднага. Поръсете със сусамови семена, ако желаете.

Това ястие готва бързо, за да го гледате внимателно. Остатъците могат да се съхраняват в херметически затворен контейнер в хладилника, за да се насладят в рамките на два дни.