5 причини да ядете, когато не сте гладни

Това е проблем, който почти всички ние споделяме: ядем, когато не е нужно. Но храненето ни кара да се чувстваме по-добре и много пъти, наслаждавайки се на бърза закуска, може да увеличи настроението, да подобри производителността на работата или дори да улесни връзките. Така че, трябва ли да ядете, когато не сте гладни?

За съжаление, допълнителните калории се добавят бързо. Понякога безсмислените калории за закуска добавят килограми тегло в течение на една година.

И така, какъв е най-добрият начин да решите дали трябва да ядете, когато не сте гладни или предавате храната? Ще получите най-добрия отговор за вас, ако можете да определите защо е, че смятате, че трябва да ядете.

5 причини да ядете, когато не сте гладни

В перфектен свят, вие ще ядете само когато имате нужда от енергия под формата на калории. Но ние сме човеци и нашите светове не са съвършени. Така че често ядем по причини, които нямат нищо общо с физиологичните нужди.

Това са някои от най-често срещаните причини, поради които може да се яде, че наистина не се нуждаете от допълнителните калории. Използвайте решенията, за да помогнете да ограничите навика си.

скука
Често се отправяме към хладилника, когато имаме нужда от нещо. По време на работа, можете да се отправите към стаята за почивка, за да видите дали са налице третирания, когато се опитвате да избегнете досаден проект или телефонно обаждане с труден клиент. Вкъщи може да избягвате работа, като посетите кухнята.
Бързо решение: Намерете друг начин да включите мозъка си, преди да се справите с лечението.

Отидете в чат с колега, направете лесна мини-тренировка , или пазете книгата на пъзели удобна и предизвикателство мозъка ви за 5 минути.

Необходимостта от вкус
Желанието да се вкуси нещо е вариация на храненето на скуката. Ние знаем, че вкусът и "усещането за уста" на храната се чувства добре, така че ние го желаем, когато нашето ежедневие се нуждае от бърза подготовка.


Бързо решение: Задоволете нуждите си, без да добавяте калории към талията си. Насладете се Вземете парче дъвка без захар или изсипете зъбите си. Минните аромати спомагат за унищожаването на апетита. Можете също така да вземете чаша домашно приготвена ароматизирана вода .

Потискане на нервната енергия
Понякога сме в социални ситуации и ядем, защото това е най-удобното нещо, което трябва да направите, или защото сме нервни. Били ли сте някога стоял пред масата на предястия и сте мърдали безкрайно на парти, където се чувствате неудобно? Това е нервно ядене.
Бързо решение: В социални настройки, където не се чувствате комфортно, се отдръпвайте от храната. Помолете гостоприемника или домакинята да се занимават с работа, за да сте натоварени с работа (чисти чинии, дайте палта, предлагайте на гостите напитки). След това няма да се изкушавате да се потопите в чашата или да вземете сирене, а не да срещнете нови хора.

Емоционална комфорт
Храната запълва емоционална празнота за много хора. Тя осигурява комфорт, топлина и усещане за удовлетворение. Много пъти тя също така осигурява радост и чувство за грижа.
Бързо решение: Ако това е причината да ядете, когато не сте гладни, имате няколко възможности да ограничите навика. Първо, опитайте да замените навик за лека закуска със здрав навик. Много експерти препоръчват физическа активност като ходене на разходка или бърза почивка на йога, защото тези дейности могат да помогнат за ограничаване на отрицателното мислене.

Ако това не стане, помислете за по-дългосрочен подход за намиране на решение. Не се колебайте да работите с поведенчески терапевт, за да се справите с емоционалните бариери пред загубата на тегло . Много терапевти са специално обучени да помагат на клиентите с проблеми с храненето.

навик
Безболезненото хранене може да е започнало като скука, но след като започнете да посещавате хладилника всеки ден в 15:00, тялото ви започва да очаква храна в 15:00. Или, когато гледате само телевизия с храна в скута си, вие забравяте как да гледате любимите си шоута без храна.
Бързо решение: Следващия път, когато се скитате в хладилника или в таблата за закуски, попитайте се защо.

Ако отговорът не включва думата "глад", отидете на разходка или се обадете на приятел вместо това. Ще свършите да замествате стария навик със здравословен нов.

Слово от

Не забравяйте, че умереното бръснене е добро за вас, стига да не консумирате прекалено много калории от закуски. Но яде, когато не сте гладни или когато не е нужно да можете да дерайлирате диетата си или да увеличите теглото си. Разбира се, никога не трябва да чакате, докато гладувате, преди да ядете. Опитайте се да ядете умерени порции на редовни интервали през целия ден, за да останете удовлетворени през целия ден и да избягвате безсмислено ядене, преяждане или хранене на храни, които не са подходящи за вашата диета.