Сирене Quesadillas рецепта за детска закуска

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 121

Мазнини - 5g

Карби - 10гр

Протеин - 8g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 4 (по половината)

Търсите ли детска закуска, която пакетира хранителен удар, докато се наслаждавате на тълпата и индивидуалните си вкусове? Не само лесни за правене на quesadillas, но можете да добавите произволен брой алтернативни съставки, които да приютят вкуса на всеки.

Основната рецепта е по-долу, но можете да добавите почти всичко към сирене quesadillas, включително готвено говеждо месо , варено пиле, сьомга, чушки , маслини, нарязани домати, авокадо, гъби, царевица, боб, целина и др.

Quesadillas са храна за храна, а децата от всички възрасти се радват на тях. Ако детето ви е достатъчно старо, можете да го включите в подготовката на допълнителни съставки или да се научите да готвите quesadillas. Това е прост процес и добър шанс за изграждане на умения за готвене на детето ви.

Забавлявайте се да експериментирате, за да видите какво обича цялото семейство. И ако quesadillas отиват добре като детска закуска, следващия път ги служат за вечеря!

Съставки

подготовка

  1. Загрейте незалепващ тиган на средна температура.
  2. Леко разстилайте маслото или маргарина от едната страна на всяка тортила.
  3. Поръсете сиренето и всички други съставки на върха на несмаслената страна на тортилата.
  4. Покрийте с втората тортила, така че и двете страни с масло да са обърнати навън.
  5. Внимателно поставете quesadilla в тигана.
  6. Пригответе го, докато тортилата стане леко кафява и след това се обърнете. Гответе, докато сиренето се разтопи.
  1. Сервира се веднага върху чиния и се нарязва на четири клина.
  2. Сервирайте със заквасена сметана, салса или гуакамол. Можете също да поставите зеленчуци като нарязани гъби вътре.

Безопасност на храните и въпроси

Всички протеини, които добавяте към quesadilla (като пилешко месо, говеждо месо, сьомга и др.) Трябва да бъдат напълно приготвени, преди да ги добавите. Те няма да готвят достатъчно дълго или да достигнат достатъчно висока температура вътре в тортилата, за да убият всички бактерии. Това също може да бъде възможност да обсъдите с детето защо месото или рибата трябва да бъде напълно приготвено, преди да го добавите към quesadilla.

остатъци

Можете да съхранявате остатъчните quesadillas в хладилника и да ги подмените в микровълнова фурна или в тиган, за да сервирате горещо. Както останалата пица, вие или вашите деца може да решите да се наслаждавате на тях без да се подгрявате.

Изграждане на креативност и разнообразие от храни

Можете да се забавлявате със сирената quesadilla, като я поднесете с гуакамол, червена салса и заквасена сметана, имитиращи цветовете на зелено, червено и бяло от Мексико.

Обсъдете с децата си какви други начини можете да включите тези три цвята в quesadilla. Например, можете да добавите спанак листа и червени и зелени чушки вътре.

Ако детето ви е придирчиво ядене, което отхвърля различни зеленчуци, това може да е начин да ги въведете, като предизвикате творчеството им.

Повечето деца предпочитат лека салса или напускат топли пиперки, така че може да искате да намалите топлината, когато за първи път запознаете децата си с quesadillas. Но ако се наслаждават на пикантни храни, можете да изследвате заедно различни пиперки.