Безглутенови замразени вафли

Обикновени, ароматизирани, укрепени и дори мини вафли

Целиакия или диагностиката на чувствителност, която не е свързана с целиакия, не означава, че трябва да се откажете от любимите си храни, като замразени вафли. Производителите на храни без глутен са се засилили, за да осигурят много опции за замразени вафли без глутен - почти толкова, колкото ми се струва, както се предлагат в конвенционалната секция за замразени вафли.

Можете да се насладите на ябълкови кафяви вафли или вафли, обогатени с омега-3 мастни киселини, или да изберете традиционни любими като обикновени или боровинки вафли. Ако сте родител, който търси храна, която не е подходяща за храна за безалкохолни напитки, мини вафли може да направи този трик. И можете да ги съхранявате удобно във фризера си, готов да издърпате и да се потопите в печката, тостера или тостерната фурна.

Тук са основните безглутенови замразени бисквити на пазара:

Каши вафли

& # 169; Каши

Каши предлага два различни вида замразени безглутенови вафли: оригинал и канела. И двата вида не са потвърдени от ГМО и са вегани. Имайте предвид, че те съдържат овес (тук е по -важно : " Аз съм без глутен, трябва ли да ям овес?" ). Те включват също сорго, грахови влакна и ленени семена.

Замразените вафли на Каши са без глутен до по-малко от 20 части на милион. Те не се правят в специално предназначение. Обърнете внимание, че Kashi също прави вафли, съдържащи глутен, в два вкуса, затова се уверете, че купувате правилната кутия: потърсете голямо обозначение "без глутен" под марката.

Еггото на Kellogg

С любезното съдействие на Kellogg's

Kellogg's предлага един вид замразена безглутенова вафла: вкус на канела. Имайте предвид, че тези вафли съдържат овес (говорете с Вашия лекар, ако не сте сигурни дали трябва да опитате овес).

Вафлите също са обогатени с множество витамини и минерали, включително калций и желязо. Те се считат за свободни от глутен до по-малко от 20 части на милион и не се произвеждат в специално предназначено за глутен съоръжение.

Kinnikinnick Foods

Kinnikinnick Waffles. Copyright © Kinnikinnick Foods

Специализиран канадски производител на глутен Kinnikinnick Foods прави две сорта замразени вафли: оригинална и канела / кафява захар. И двете съдържат яйца и царевица, но не съдържат други големи алергени, включително млечни продукти, соя и мая.

Kinnikinnick продуктите се предлагат в различни магазини за хранителни стоки и магазини за здравословни храни в САЩ и Канада. Всички продукти на Kinnikinnick се произвеждат в съоръжение без глутен, което също не съдържа овес.

Пътят на природата

Пътят на вафлите на природата. Copyright © Пътят на природата

"Nature's Path Organic", която е специализирана в здравословното хранене, подчертава продуктите, пълни с хранителни вещества, а безглутеновите замразени вафли на компанията не са изключение.

Nature's Path предлага четири различни глутенови аромати на вафли: елда Wildberry, Chia Plus, тиква Spice и Homestyle. Пътят на природата замразени вафли са на разположение в цялата страна на търговци на дребно като Wegman's, The Fresh Market и Whole Foods.

Те са сертифицирани без глутен от Службата за сертифициране без глутен (GFCO), която изисква продуктите да съдържат по-малко от 10 части на милион глутен .

Търговецът на Джо

Офроуд на търговеца Джо. Авторско право © Trader Joe's

За тези от нас, които имат късмет да имат близък търговец Джо, странната пазарна верига предлага два различни вида замразени вафли без глутен: обикновена и бананова.

Вафлите не винаги са на склад, така че най-добре е да купувате на едро, когато ги намерите, особено ако това е вашата замразена вафла на избор.

Естествените храни на Ван

Мини вафлите на Ван. Авторско право © Van's Natural Foods

Van's Natural Foods прави шест вида безглутенови вафли: обикновена, ябълково-канелена, боровинка, лен, елда и мини. Всички те са без млечни и яйчни и са изработени от цели зърна без глутен.

Вафлите на Van са склонни да бъдат широко разпространени и се предлагат в много, ако не и повечето райони на страната - дори супермаркетите с ограничени секции без глутен често носят един или два разновидности.

Безводните вафли на Van са сертифицирани от GFCO без глутен.

Вегман е

& # 169; Вегман е

Тези обикновени глутенови вафли са направени с кафяво оризово брашно, картофено нишесте, царевично брашно и нишесте от тапиока. Те са подсладени със концентрат от плодов сок (крушов сок) и са без глутен до по-малко от 20 части на милион.

Вегетарианските магазини на Вегман се намират в шест държави в североизточния и средноатлантически регион: Ню Йорк, Пенсилвания, Мериленд, Масачузетс, Ню Джърси и Вирджиния и планират да се разширят в Северна Каролина и Вашингтон

Слово от

Безглутенови замразени вафли се предлагат в повечето големи магазини за хранителни стоки. Ако не ги намерите с конвенционални замразени вафли, проверете замразената секция без глутен (много магазини имат отделна секция за замразени продукти без глутен) или в замразената секция "естествени храни". Пътят на Ван и Природата са най-често срещаните марки, но добре заредените супермаркети често ще имат по-голямо разнообразие.

Ако можете да ядете овес, трябва да сте добре с някоя от изброените тук марки. Ако овесът е проблематичен за вас, се отклонете от марките на Kellogg и Kashi и изберете един от другите.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.