Как да получите C-крива за Pilates упражнения

C-кривата е ключова концепция за Пилатес, която поставя етапа за гъвкав гръбнак и силна сърцевина. За много подписи се движи Пилатес на Мат и дори на оборудването, C-кривата се изисква като част от настройката. Всички упражнения с подвижния състав, както и упражнения, които изискват от вас да седнете и след това да спускате надолу, изискват от вас да работите с C-кривата си.

В студио Пилатес с обучен инструктор ще се научите да усъвършенствате C-кривата си, но сами по себе си, това може да бъде неуловима концепция. Да се ​​научиш как да "свалиш" корема си е тайната за овладяване на тази основна позиция.

Ето стъпка по стъпка описание на това как да влезете в перфектно положение за подвижния и други дълбоки коремни упражнения за флексия.

Да започнем С-кривата

  1. Седни с наведени колене и стъпалата на пода. Започнете с висок прав гръбнак и издърпайте коремните си части нагоре и нагоре. Върхът на главата ви достига до небето и раменете ви са отпуснати.
  2. Поставете ръцете си зад коленете с лактите ви повдигнати и излизащи. Вземете няколко дълбоки вдишвания , за да почувствате какво се случва в корема. Когато вдишвате дъха, леко разширявате коремната стена. Докато издишвате, издърпайте талията нагоре и нагоре растат още по-високи.
  3. Тук идва важната част. Вземете още едно вдишване и на издишането, издърпайте корема си, така че да образуват дълбока лъжичка. Предявете, че някой има низ, прикрепен към коремния ви бутон отзад. Докато издишвате, усетете низ, като държите коремния бутон направо през гръбнака си и нагоре към върха на стената зад вас. Тъй като коремът ви се задълбочава в гръбначния стълб, дръжте шията си дълъг, раменете се отпуснете и нека бедрата се свиват под вас, за да отворите долната част на гърба. Докато задълбочавате къдрянето си, се съпротивлявайте на всякакви сривове. Вместо това, удължете и изваждайте, за да създадете висока куха C-крива, а не ниска плитка.
  1. На най-дълбоката най-ниска точка задръжте позицията. Потопете погледа си към корема и наблюдавайте какво се случва, докато дишате. Вземете 3 дълбоки вдишвания навътре и навън и дръпнете още по-дълбоко в кривата. С всяко издишване издърпайте коремчето силно.
  2. След третия дъх, кръг нагоре и над краката си, за да се върнете на седене. Повторете поредицата поне два пъти, преди да се придвижите и да се върнете към изправената първоначална поза.

Съвети

  1. К-кривата има елементи от много упражнения Пилатес. Правете тези други движения, за да получите по-добро в своята C-крива. Протегнатата част на гръбначния стълб се подпира назад и се навива, както и много други упражнения за мат и екипировка.
  2. Вие ще искате да разберете как да изпълнявате C-кривата си, преди да започнете някое от упражненията за подвижване като подвижване като топка , люлеещ се крак или печат .
  3. Всичко, от което се нуждаете, е мат за упражнения !

Редактирано от Алиша Унгаро