Bok Choy въглехидрати и хранене

Научете хранителната стойност, калориите и използванията на бок хой

Bok choy, наричан още китайско зеле или pak choi, е член на семейство зеле от Brassica . Bok choy е силно питателна и с много ниско съдържание на въглехидрати. То е силно свързано с китайската кухня. Можете лесно да го намерите в магазина за хранителни стоки. Зрелият тип има големи бели стъбла и тъмнозелени листа. Можете да намерите по-малки и по-търг бебе cho bok choy (или Шанхай bok choy) през сезона.

Въглехидрати и фибри

Гликемичен индекс и гликемичен товар

Както при повечето не-скорбялни зеленчуци, гликемичният индекс на бок-хой не може да се определи по стандартните процедури, но се предполага, че яденето на боклук има много слаб ефект върху кръвната захар. Гликемичното натоварване взема предвид количеството храна, която се консумира. Гликемичният товар, по-малък от 10, се счита за нисък и трябва да има слаб ефект върху нивата на кръвната захар и инсулиновата реакция. Ето оценки на гликемичното натоварване за бок-хой:

Хранителни ползи

Bok Choy е отличен източник на фибри, витамин С , витамин К , витамин А и бета-каротин.

Той е много добър източник на фолат, калций и витамин В6 . Той е един от кръстоцветните зеленчуци и се смята за зелен зелен зеленчук.

селекция

Когато избирате bok choy, потърсете живи зелени остриета, придружени от твърди стъбла, които са малко влажни. Bok choy листата са сходни по вид с спанака, а стъблата изглеждат като целина, но са по-бели от зелените.

Не мийте бок, докато не го направите непосредствено преди готвене. Можете да ядете bok choy сурови, но повечето хора го добавят към супи, яхния, и разбърква-пържени.

съхранение

Bok choy трябва да се съхранява в хладилника в чекмеджето в хлабав или перфориран пластмасов плик. Bok Choy може да продължи до три до четири дни в хладилника. Ако е замръзнал, може да трае между 10 и 12 месеца.

Лесни техники за готвене

Bok choy готвачи бързо и можете да го подготвите с няколко различни начина , включително пара, разбъркване, пържене, печене на скара и задушаване. За едно пет-минутно ястие или ястие, пригответе сок с нарязан сняг и гъби в тиган с малко масло и сезон на вкус. Добавете предварително приготвено пиле или тофу за това за пълноценно хранене.

Марк Битман, автор на "Leafy Greens", отбелязва, че bok choy може да бъде толкова хрупкава като целината, ако държите времето за готвене кратко, но ако готвите за по-дълго, тя ще развие кремообразна текстура, която е уникална сред зелените.

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Диабетна грижа . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, Министерство на земеделието на Съединените щати. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.