Причини, поради които трябва да ядете боровинки

Боровинките са сладки малки плодове с тъмно синя кожа. Тъй като те са добри за вас, боровинките са в списъка на здравите плодове и плодове и мисля, че съм ги виждал във всеки списък за супер храни, който някога съм прегледал.

Искате ли да научите повече? Ето някои страхотни причини защо трябва да ядете боровинки.

Боровинките са богати на антиоксиданти

Растителните съединения, наречени фитохимикали, дават на боровинките красив цвят и също така действат като антиоксиданти.

Това означава, че те помагат за предотвратяване на увреждането на клетките от свободни радикали. Предполага се, че антиоксидантите имат разнообразни ползи за здравето - поне когато ги ядете под формата на храна. Приемането на антиоксиданти като добавки изглежда не работи както добре.

Боровинките са хранителни

Боровинките са отличен източник на витамини от В-комплекс, които тялото ви трябва да превърне храната в енергия и витамините С и Е, които добавят повече антиоксидантна активност. Боровинките също имат много минерали - включително калий, селен, цинк, желязо и манган.

Боровинките са с ниско съдържание на калории

Една пълна чаша пресни боровинки има само около 80 калории, което е чудесно за вашата талия. Те са добър източник на влакно, така че накисването на някои боровинки може да ви помогне да пристъпите към следващото хранене, без да унищожите диетата си.

Боровинките са лесни за намиране

Боровинките често се сравняват с горските плодове и акаите , които са малко по-екзотични, трудни за намиране и по-скъпи.

Боровинките, обаче, са много по-лесно да се намерят във всеки магазин за хранителни стоки - и те са на разположение през цялата година. Ще намерите пресни боровинки в раздела за продуктите. Потърсете плодови, тъмни на цвят плодове - избягвайте боровинки, които са смачкани или плесени. Боровинки се предлагат и в секцията за замразяване.

Боровинките са вкусни

Първите ми четири причини, поради които трябва да ядете боровинки, не са от голяма полза, освен ако не сте готови да ги ядете. Но това е лесната част - те са толкова вкусни. Те могат да се сервират като обикновен десерт с малко нарязан покрив и нарязани ядки или добавени към купа с горещи или студени зърнени храни. Боровинките също са чудесно допълнение към здравословна салата и могат да бъдат използвани като съставки в някои рецепти.

Здравословни червени боровинки

Потърсете рецепти, които не са твърде високо съдържание на захар или мазнини и които изискват здравословни съставки като пълнозърнести храни, други плодове и зеленчуци и източници на постно протеини. Опитайте това, за да започнете:

Хранителна информация за боровинки

Следната информация за храненето идва от масивната хранителна база данни на Министерството на земеделието на САЩ. Това е за една чаша сурови боровинки.

Макронутриенти

Микронутриентите

Phytonutrients

Източник:

Селскостопански изследователски служби Министерство на земеделието на САЩ Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референтна версия 28. "Основен доклад: 09050, боровинки, сурови". Достъп до 2 март 2016 г. http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2166.