3 лесни начини за намаляване на захарта от вашата диета

Яжте по-малко захар, за да отслабнете и да почувствате по-добро

Това е по-лесно, отколкото бихте могли да си представите, за да намалите приема на захар. Но това не означава, че е лесно. Ако сте пристрастени към захар, навикът ви за захар може да се бори. И така, как започвате? Има три прости начина да ядете по-малко захар, но наистина трябва да започнете с почистване на килера си!

Нарежете захарта от вашата диета

Dan DeFigio има страхотни съвети за намаляване на захарта от вашата диета.

ДеFigio е автор на " Битката за захар пристрастяване за манекени". Той ми разказа за признаците на пристрастяването към захар и за първите стъпки, които всеки може да предприеме, за да живее с нисък захарен живот. Според DeFigio, трябва да започнете да намалявате приема на захар чрез изхвърляне на тези три храни:

  1. Сода, подсладени напитки и дизайнерско кафе. Голяма част от захарта, която консумираме всеки ден, не идва от храната, която ядем, но от напитките, които приемаме. Всъщност, много здравословни напитки често са напитките, които ще ви развалят диетата. Дори диетата със сода може да причини проблеми. DeFigio препоръчва "да стоим настрана от сода от всички видове, както захар, така и без захар". Вместо това препоръчва здрава, ароматизирана вода . Но водата не работи за всички. DeFigio предлага това решение: "Ако се нуждаете от постепенно отстраняване на подсладени напитки , опитайте да добавите към вашите напитки прах от Stevia вместо захар или химически подсладители. Стевия е естествен подсладител на растителна основа, който практически няма калории и не поемайте рисковете за здравето, които изкуствените подсладители правят. С течение на времето можете постепенно да намалите сумата, която сте поставили във водата, кафето или чая, докато не се чувствате, че вече имате нужда от добавяне на аромати.
  1. Бонбони, сладкиши, замразени десерти и "нездравословна храна" източници на захар. Ако не сте сигурни колко захар съдържа вашата обработена храна, проверете етикета за хранителните данни. DeFigio препоръчва да се избягва всякаква храна, която има повече от 10 грама захар на порция. Но ключът е разбирането на размера на обслужването . Ако ядете повече от количеството, посочено на етикета, получавате повече захар, отколкото е посочено.
  1. Плодови сокове и сокове. Defigio обяснява, че докато истинският плодов сок има много витамини и антиоксиданти, той също е концентриран източник на фруктоза. "Фруктозата претоварване", казва той, "е пряк път към телесните мазнини." Соковите коктейли и кутиите за сокове за деца обикновено са само 10% или по-малко реални сокове, а останалият продукт е висококачествен фруктозен царевичен сироп или друг произведен подсладител.

Намерете скрити захари във вашата храна

Опитът да намалите приема на захар ще бъде по-лесно, ако всеки продукт, който го съдържа, го нарече "захар". Но най-важното е, че много продукти съдържат захар и наричат ​​подсладителя с друго име. Например, може да видите захароза, декстроза, царевичен сироп, нектар от агаве, мед или други объркващи имена - това са всички имена на захар .

Така че, първата стъпка в борбата с навиците ви за захар е изучаването на всички различни наименования за захар, които производителите могат да използват на опаковките. След това проверете всяка храна, която ядете, и издърпайте храни, които съдържат твърде много добавена захар.

Ограничаване на вашите Sugar Cravings

За да управлявате апетита, който вероятно ще улучи, когато промените вашата диета, DeFigio предлага три основни съвета:

  1. Яжте достатъчно често през целия ден. Когато измивате дълги периоди без храна, тялото ви отива в режим на глад, държи се на мазнини и задейства центъра на страданието.
  1. Пийте достатъчно вода. Вашият хипоталамус контролира апетита ви и усещането ви за жажда. Лесно е да се объркате с жаждата, ако искате да ядете нещо.
  2. Планирай напред. Знайте какво ще ядете през целия ден, така че да не се окажете на милостта на всичко, което се намира в стаята за почивка на работното място или каквото и да е бързо и лесно при шофиране.

Словото от

Не забравяйте, че всяка промяна в диетата ви отнема време и корекция. Тези малки стъпки може да не се чувстват комфортно или нормално в началото, но след няколко седмици ще живеете по-ниско захарен живот и ще се радвате на ползите от по-здравословна диета и по-здравословен живот.

> Източници:

> Basu S, Yoffe P, Hills N, Lustig RH Връзката на захарта с нивото на диабета на популацията: Економетричен анализ на повторни кръстосани данни. ПЛОЩ НА ЕДНА ЕДНА 8 (2): e57873. Дой: 10.1371 / journal.pone.0057873. 27 февруари 2013 г.

> Центрове за контрол и профилактика на заболяванията. Премисли какво пиеш . 5 септември 2013 г.