Как да ядете повече цели зърна, без да разбивате банката

Древните зърна, като свободните и далечните, продължават да получават благоволение с главните готвачи, вкусовете и тендентите. Макар че модерните съставки като тези могат да носят по-висока цена, купувачите, които се интересуват от бюджет, не трябва да се страхуват да изгубят цялата тенденция към зърно.

Скромните цели зърна като кафяв ориз, цяла пшеница, овес и царевица могат да бъдат също толкова вкусни и здрави.

В действителност, голяма част от изследванията върху ползите за здравето на пълнозърнести храни са проведени върху такива широко разпространени зърна.

Намаляване на разходите с здравословно хранене

Здравословните диети не е необходимо да бъдат придружени от по-високи разходи за храна. В изследване на 136 деца и техните родители, изследователите установили, че яденето на повече цели растителни храни (включително пълнозърнести храни) е свързано с по-ниски дневни разходи за храна с 0,63 долара.

По подобен начин друго изследване установи, че изборът на диета за растителна основа със зехтин, вместо бюджетна диета MyPlate, може да спести $ 746,46 на човек годишно и да осигури много повече порции плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Цели срещу рафинирани зърна

Не позволявайте на портфейла си да диктува уелнес. Тъй като съдържат всичките си хранителни трици, кълнове и ендосперма, дори най-скромните цели зърна могат да предложат защита срещу диабет тип 2, сърдечни заболявания, инсулт и др. (Рафинираните зърна отстраняват по-голямата част от триците и гербът и по този начин техните хранителни предложения.)

Все повече и повече марки ценообразуват пълнозърнестите храни на или почти на същите цени като рафинираните версии, което означава, че можете да умножете приема на хранителни вещества с малко или никакво допълнително заплащане. В една неотдавнашна разходка из местния супермаркет продукти като Барлиа тестени изделия, минерален мин. Ориз, успешен ориз Rice, готов ориз на чичо Бен и тортила от фабриката La Tortilla, всички бяха равностойно на цените между рафинираното зърно и пълнозърнести контрагенти.

Опции за обикновени цели зърна

Ако сте прекосили някое от тези зърна в полза на по-модерните, по-бързи съставки, е време да направите двойно поемане. Сградите на здравословно хранене вече могат да бъдат в килера ви.

Кафяв ориз

Кафявият ориз е чудесно зърно. В края на краищата, почти всяка култура в света предлага оризови ястия.

Дългозърнестите кафяви расти, като кафяв басмати или кафяв жасмин, са подходящи като основи за къри и пържени картофи, докато късият кафяв ориз е по-подходящ за суши и ризото. Кафяв ориз може дори да се готви на склад до мека и скорбяла, след това да се смеси и да се използва вместо тежък крем.

Кафявият ориз обаче не е единственият цял ​​зърнен ориз, който е там. Червеният ориз, черен ориз и див ориз (технически не са свързани с ориз) са всички големи възможности.

Следващи стъпки: След като сте овладели кафявия ориз, опитайте да експериментирате с други цели зърна като просо, киноа, сорго или farro. Всяко от тези зърна се влива в отделни ядки, което ги прави еднакво подходящи за зърнени салати или ястия тип пилаф.

Пълнозърнест

Много хлебопроизводители са приятно изненадани да научат, че цялото пшенично брашно може да бъде заместено с до 50% от брашното за общо предназначение в повечето рецепти, без да се правят корекции.

За да преобразувате рецепта на 100 процента цяла пшеница, просто добавете още две супени лъжици течност на чаша пълнозърнесто брашно, след което оставете тестото да почива 20 минути след смесването.

Бяло пълнозърнесто брашно има по-мек аромат и по-светъл цвят, както и пълнозърнесто сладко брашно и цялото пшенично брашно, които са покълнали, също са популярни подбор за печене. Пшеничните плодове (включително древните пшеница като farro и лимец) имат приятен дъвче дори когато са охладени, което ги прави идеални както за топли, така и за студени зърнени салати, както и ястия от пилаф.

Следващите стъпки: След като сте запознати с цялата пшеница, опитайте древна пшеница, като елинкър, лимец, farro или freekeh.

овес

Овесените ядки са основата на закуската поради една причина: тяхната кремообразна консистенция на ребрата е несравнима с повечето други зърна и фините нюанси на двойката бутилки красиво с канела, плодове, ядки и мляко.

За по-лесна за готвене версия на ризото, опитайте да заместите оризът с орех. Или подправка на вашето овче месо със солена купа овесена каша , покрита със sriracha, бекон парчета или пържено яйце.

Следващите стъпки: Ако сте готови да се отклоните от овесена каша на закуска, опитайте да загрявате останалото просо, quinoa или елда на печката с мляко и мед.

Пълнозърнести царевично брашно

Пресните царевица обикновено се класифицират като нишестени зеленчуци, но суровата пълнозърнеста царевица, под формата на царевично брашно, царевично брашно или царевично брашно, е вкусна пълнозърнеста селекция. Дори пуканки се считат за пълнозърнести. Грис и полента ястия, направени от пълнозърнеста царевица, имат по-силен, кореничен аромат, отколкото нишестената бланка от рафинирана (дегенерирана) царевица.

Следващите стъпки: Ако порцелан-Y, полента стил зърна са вашето конфитюр, тогава teff и амарант са древните зърна, за да опитате следващия.

Oldways е организация с нестопанска цел, посветена на подобряването на общественото здраве чрез традиционните възможности за хранене. Oldways предлага образователни програми и рецепти, базирани на културното наследство, добротата на пълнозърнестите храни и практиките на традиционното производство на сирене.