Здравословно, леко пикантно Едамаме Дийп Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 131

Мазнини - 11 гр

Въглехидрати - 4g

Протеин - 5g

Общо време 20 мин
Подготовка 20 мин , готвене 0 мин
Дози 7 (по 1/4 чаша)

Едамаме са незрели соеви зърна, понякога наричани "зеленчукови соеви зърна". Олигозахаридите са потенциалната FODMAP в соята, но някои соеви продукти имат повече олигозахариди, отколкото други. За разлика от зрелите соя, edamame са подходящи за ниско FODMAP диети в малки до умерени порции.

Можете да служете на IBS-приятелски edamame в шушулките като предястие, издухани и служи като странично ястие, или пюре, както в това прекрасно ястие! Това разпространение, което е подправено много като рецепта за хумус, може да се сервира с моркови или домашно приготвени крекери или да се разпространява на любимия си сандвич.

Съставки

подготовка

  1. В средна тенджера, донесе една четвърт вода до кипене при висока температура. Добавете замразеното яйце и добавете гърнета обратно. Намалете топлината и оставете да къкри за 5 минути. Изцедете едамамето и го оставете да се охлади, докато не се справите.
  2. В блендер или кухненски робот комбинирайте едамаме, лимонов сок, вода, фъстъчено масло, масло от чесън, кимион, сол, сусамово масло и люспи от червен пипер. Раздробява се с ниска скорост, след това се обработва на високо, докато се достигне желаната степен на гладкост. Разбърква се в кориандъра.
  1. Покрийте и охладете, преди да сервирате. Дръжте се с допълнително сусамово масло и гарнирайте с кориант, ако желаете.

Вариации и замествания

Вместо редовно (препечено) сусамово масло можете да използвате пикантно сусамово масло, ако се насладите на допълнителната топлина.

Съвети за готвене и сервиране

Ако предпочитате, можете да готвите едамаме само за три минути, вместо за пет. Потокът ще вкуси малко повече като сурови зеленчуци, а текстурата ще бъде приятно къдрава.