Бразилия Nut Nutrition факти

Калории в бразилски орехи и техните ползи за здравето

Бразилските орехи често се срещат в смеси от ядки. Но не много яденици консумират бразилски ядки соло. Въпреки че калориите с бразилски ядки са значителни, тази вкусна закуска е пълна с хранене, така че можете да ги включите в здравословна диета, ако гледате размера на порцията.

Бразилски ядки калории и хранене

Бразилия Nuts Nutrition Факти
Размер на сервиране 6 Цял (30 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 186
Калории от мазнини 171
Общо мазнини 19g 31%
Наситена мазнина 4.3g 23%
Полиненаситена мазнина 6g
Мононенаситена мазнина 7g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 1 mg 0%
Калий 187 mg 6%
Въглехидрати 3.7гр 1%
Диетични фибри 2.2g 9%
Захар 0.7g
Протеин 4.3 g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 4% · Желязо 3%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Бразилските орехи са големите ядки, които идват от бразилски орехови дървета в Боливия, Перу и Бразилия. Можете да си купите ядки в черупката или вече извадени. Премахването на черупката не променя храненето, тъй като тази част от "семената" не се яде.

Стандартният бразилски орех е само шест ядки, но е лесно да се яде повече от това. Колко често броите ядките си преди да ги изядете? Ако ви харесва този тип закуска, може да ви бъде от полза да го направите, докато не свикнете с правилния размер на този тип (или какъвто и да е друг) гайка.

Ползи за здравето на бразилските орехи

Бразилските орехи осигуряват няколко ползи за здравето. Ядките са храна с високо съдържание на мазнини, но те осигуряват здрави полиненаситени и мононенаситени мазнини . Бразилските ядки също осигуряват фибри и белтъчини, благоприятстващи диетата, които спомагат за насърчаване на ситостта А бразилските орехи са добър източник на селен, магнезий, фосфор и тиамин.

Общи въпроси за бразилски орехи

Какъв е най-добрият начин да избегнете преяждане на ядките?
Въпреки че ядките осигуряват ползи за здравето, те са една от най- често срещаните храни, които преяждаме .

Една порция е само шест ядки. Но колко често броите ядките, преди да ги ядете? Орехите често се държат в контейнер, който може да се затваря отново в килера или в купа на бюро или маса. Когато ядете ядки безумно от голям отворен контейнер, вероятно ще ги преяждате. За да избегнете претоварването, използвайте ръката си, за да контролирате порциите .

Малка шепа ядки е една порция.

Имат ли ароматизирани ядки или ядки, също толкова здрави, колкото обикновените ядки?
Бразилските орехи често се срещат в консервирани орехи, които можете да намерите в храната за закуски в пътеките. Когато купувате орехови смеси или комбинации от ядки, ядките могат да бъдат печени в масло или подправени с висококачествени натриеви продукти. Резултатът е, че може да консумирате много повече мазнини или натрий, отколкото очаквате.

Могат ли ядките да бъдат част от диета за отслабване?
Ядките могат да направят умната закуска, ако се опитвате да отслабнете. Белтъчините и фибрите в ядките могат да ви помогнат да се чувствате пълноценни и удовлетворени, така че да не ядете отново скоро след хранене.

Дали яденето на ядки ще ме надуе?
Някои хора забелязват, че са подути денят, след като ядат ядки в бар или на парти. Вероятно няма да се подуете от ядките, но ако закуската е силно осолена, може да почувствате временно увеличаване на теглото от увеличения прием на натрий.

Как да съхранявате бразилски орехи

Бразилските орехи могат да се съхраняват във или извън корпуса. Но бразилските орехи, които са били извадени от черупката, могат да се разболеят по-бързо.

Най-добрият начин да съхраните гайките е да ги съхранявате в херметически затворен контейнер при стайна температура. Те трябва да останат свежи за около три месеца. Ако ги държите в хладилника, те трябва да останат свежи до шест месеца и ако ги замразите, можете да ги използвате за около една година.

Различни начини за използване на бразилски орехи

Бразилските орехи могат да се ядат сурови или печени. Много хора ги описват като имащи текстура, подобна на кокосовата.

Поръсете печени или сурови ядки на салата за подсилване на протеини или ги добавете на върха на малка порция сладолед.

Бразилски орехи рецепти

Готови ли сте да използвате бразилски орехи в рецепти? Дайте да опитате някоя от тези идеи.

> Източници:

> Yang J. Бразилски орехи и свързаните с тях ползи за здравето: преглед. LWT - наука и технологии в областта на храните . 2009; 42 (10): 1573-1580.