Колко точно са калориите за етикетите на храните?

Калорийното броене е един от най-честите начини, по които хората губят тегло. Предадените диети прекарват внимателни моменти, в които се изброяват храненията в дневниците им за храна или въвеждането на избор на храна в техните приложения за интелигентни телефони . Но как те знаят дали номерата, които въвеждат, са наистина точни?

Според няколко източника, точността на броя на калориите може да не е всичко, което е напукано.

Няколко проучвания и медийни доклади сравняват рекламираните калории с лабораторни тестове, за да установят, че има твърде малко вариации, когато става дума за реалния брой калории в храната, която ядем.

Ефективността на етикета на хранителните етикети е точно?

Според политиката на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), се допуска известна вариация в посочения калориен брой на етикетите "Nutrition Facts" . "Калориите в пакетирания хранителен продукт могат да се различават от посочените в етикета" Хранителни факти "и може да сте получавали повече калории, отколкото сте договаряли", казва Катрин Лий, доктор по хранителни продукти в Proctor и Gamble. Д-р Лий обяснява, че "според FDA, хранителните продукти могат да съдържат до 20% повече калории, отколкото е отпечатано върху етикета. Например, снек-бар, обозначен като 200 калории, може да бъде 240 калории и все пак да е в рамките на правителствените указания за етикетиране. "

Разбира се, това не означава, че всички калории трябва да бъдат игнорирани. Изследване, публикувано в списанието на Академията по хранене и диететика, установява, че комерсиално приготвените храни имат известни вариации в посочените калории, но като цяло вариациите са статистически незначителни. Но след това, какво има значение в лабораторията и какво има значение по скалата, са две различни неща.

Например, Скарилената кулинарна закуска и Ангела за коса Паста съдържат 250 калории, но изследователите откриват, че всъщност съдържат 319 калории, разлика от 28%. От друга страна, South Beach Living Roasted Turkey има по-ниска калорийна стойност от посочената, 222 калории спрямо 212 действително измерени калории.

Така че това означава, че трябва да купите South Beach, а не Lean Cuisine ? Не. Имаше положителни и отрицателни различия във всички марки, които бяха тествани. Но с течение на времето, малки вариации в броя на калориите могат да добавят до паунда на скалата, така че трябва да вземете посочения калориен брой на всяка опакована храна със зърно от сол.

Ресторантът калории ли е прецизен?

Ако често ядете, рекламираният брой калории на любимата ви храна за ресторанти може да е по-опасен, ако се опитвате да отслабнете. Няколко медийни истории и научни изследвания са потвърдили, че това , което е посочено в менюто, не винаги е същото като това, което се намира на чинията ви.

Изследване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, разкрива, че много ресторанти подценяват броя на калориите на вашата храна. Според изследванията си, "19% от индивидуално тестваните храни съдържат енергийно съдържание от най-малко 100 калории повече от обявеното енергийно съдържание, което може да доведе до 5-7 килограма наддаване на тегло годишно, ако се консумират ежедневно." За съжаление, калории се случват по-често в храни, които са били етикетирани като нискокалорични или диетични.

Трябва ли да спрем да броим калории?

Така че, ако рекламираните калории не са точни, трябва ли да изхвърлите дневника си за храна и да се откажете? Не. Ако броенето на калории ви помага да ограничите общото количество храна, която ядете, и успешно губите тегло, не изхвърляйте плана си. Но ако преброяването на калории не е било ефективно, това може да е една от причините.

Ако не сте успели да отслабнете, не разчитайте на точния брой калории, които консумирате. Вместо това помислете за ограничаване на частите. Повечето ресторантни порции са твърде големи. И в нашите домове има доста храни, които повечето от нас преяждат от навика.

Научете как да проверявате препоръчителния размер на показване на храната си и да ядете само частта, която се предлага. Вероятно ще отслабнете със здравия разум и здравословна доза потребителски разбиране.

Източници:

Lorien E. et al. "Точността на декларираните енергийни съдържания на храни с намалена енергия, готови за търговски цели". Вестник на Академията по хранене и диететика. 2010.

Urban L, et al. "Точност на съдържанието на заявената енергия в ресторантите". Вестник на Американската медицинска асоциация . 2011 година.

Катрин Лий, доктор. Интервю. 2013.