Как да използвате диета App да отслабнете

Отслабването е станало високотехнологично във времето на смартфоните и таблетите. Преди тридесет години използвахме писалка и хартия, за да отчитаме калориите, но сега имаме лесни за използване диети, за да отслабнем. Също така удобството на технологиите има ли някакъв недостатък?

Според скорошно проучване, това може да се случи. Д-р Черил Шигаки, професор в Университета на Мисури, професор по здравеопазване, проведе научни изследвания и спечели полезна информация за ползите и недостатъците на използването на диетични приложения за отслабване.

Ползите

Безплатните приложения за диета и сайтове за отслабване, като MyFitnessPal.com, предлагат разнообразни полезни услуги.

Удобно проследяване на калориите. Повечето приложения предлагат бази данни, които могат да се търсят, които ви позволяват да въвеждате ежедневни храни на вашия домашен компютър, таблет или смартфон. В изследванията на Шигаки много от участниците отбелязаха, че предпочитат приложения, които предоставят данни за конкретни храни по марка, а не просто да изброяват генерични продукти. Друго удобно средство, споменато от участниците в проучването, беше скенерът за баркод. Този инструмент за смартфони позволява на диетолозите да сканират баркода на всяка храна, за да получат незабавна информация за храненето. С тези инструменти е лесно за диетолозите да държат дръжка на ежедневния калориен прием.

Опростени избори за храна. Не само можете да оцените текущия и минал прием на калории, но можете да използвате и инструментите за проследяване на калории, за да планирате бъдещето. Здравословен избор е по-лесно да направите, ако знаете точния брой калории на въпросната храна.

Например, ако се опитвате да решите между малка купа кремова супа или голям сандвич за обяд, по-вероятно е да направите решение, подходящо за диета, ако данните за хранителните стойности са точно пред вас. Можете дори да планирате пълна седмица от храненията или да направите план за ежедневна храна с приложенията.

Мотивиране на визуална обратна връзка. Без значение коя диета сте, Вашият енергиен баланс трябва да отразява дефицит с течение на времето, ако искате да отслабнете.

Това е полезно за много dieters, ако те могат да видят визуален дисплей на този баланс. Например, ако видите, че упоритата работа във фитнес залата и в кухнята ви е помогнала да постигнете негативен енергиен баланс за седмицата, може да сте мотивирани да продължите този план, дори ако е малко неудобно. Разбира се, просто да знаете числата в главата си може да бъде мотивиращо, но много от нас реагират по-добре на диаграма или друг визуален дисплей.

Недостатъкът

Въпреки удобните функции, предоставени от приложенията и уеб сайтовете за смартфони, д-р Шигаки откри също потенциални недостатъци. Високотехнологичните устройства не осигуряват личната подкрепа или лице в лице отчетност, която много хора казват, че е важна, когато те губят тегло.

Шигаки каза пред бюрото на MU, че "личната социална подкрепа беше предимно предпочитана за създаване на нови онлайн социални мрежи, основаващи се на общи интереси в областта на уелнестостта." Накратко, хората харесват истинска лична връзка, когато става дума за проблеми, свързани с диетата. Поради тази причина тя препоръчва диетите да комбинират удобството на технологията с "личната социална подкрепа, която информационните технологии не могат да заменят".

Как да използвате диета App да отслабнете

Ако сте готови да започнете диета, изтеглете приложение.

Устройствата за проследяване на калории и лесните инструменти за управление на енергийния баланс намаляват загубата на тегло. И вие ще бъде по-вероятно да направите по-добър избор, ако имате редовен, лесен достъп до хранителни данни. Приложенията, споменати в изследването на д-р Шигаки, включват:

Но не позволявайте на вашата диета да приключи с изтегляне. Свържете се с приятели на работното място, в църквата, във вашия квартал или в семейството си, които споделят вашите цели за здраве. Задайте време за срещи, за да упражнявате заедно, да разменяте рецепти или просто да говорите за процеса на отслабване, за да получите необходимата диета за успех .

Тази поддръжка "лице в лице" ще ви помогне да останете мотивирани, да останете отговорни и да сте на път, когато се поставят общи предизвикателства , свързани с диетата .

Източници:

Shigaki CL1, Koopman RJ, Kabel A, Canfield S. "Успешно загуба на тегло: как се използва информационната технология за загуба". Телемедицински вестник и електронно здравеопазване февруари 2014 г.