Как да изберем здравен клуб

Много хора се надяват, че присъединяването към здравен клуб ще бъде магически куршум, за да ги вдъхнови да работят. Но разгледайте по-задълбочено какво предлага всеки клуб, така че ще се присъедините към клуба, който има най-голям шанс да ви помогне да развиете постоянен фитнес навик.

Местоположение, местоположение, местоположение

Освен ако здравният клуб не се намира наблизо или е удобен за пътуването ви, вашето посещение ще отпадне бързо.

Тя може да бъде перфектна по всякакъв друг начин, но ако е по-трудно да стигнете до там, е по-малко вероятно да отидете.

Часове и часове за клас или тренировка

Кои часове и дни от седмицата е отворен клубът? Когато е отворена, как е тя персонал? Дали видовете групови класове, които искате, са на разположение в часове, удобни за вашия график? Ако планирате да използвате личен треньор , колко часа са на разположение? Ако трябва да използвате грижи за деца на място, дали е налице и колко часа работи?

Задръствания

Клубът е претоварен с клиенти през часовете, които най-вероятно искате да го използвате? Ще бъде ли трудно да се намери паркинг, шкаф или отворена бягаща пътечка? Това може да бъде неизбежно, тъй като повечето зали се използват преди и след работа през делничните дни. Януари винаги ще бъде претъпкан, затова най-добре е да им дадеш справедлив шанс, като провериш това в други месеци.

клиентела

Ще се почувствате най-удобно да работите около хора с подобни фитнес цели.

Някои фитнес заливат бодибилдърите. Някои от тези, които търсят загуба на тегло . Чувствате ли се уплашени от останалите клиенти, като например вашите фитнес облекло или фитнес не е достоен?

Персонал

Персоналът ви поздравява или ви игнорира? Дали те действат като интелигентни фитнес специалисти или подозирате, че работят на лятната си възраст за минимална заплата?

Дали изглеждат по-заинтересовани от социализирането, отколкото да ви помогнат? Дали те са напълно запознати с оборудването и могат да ви помогнат и да ви насочат? Показват ли се удостоверенията си?

Безопасност и чистота

Оборудването се поддържа ли в добро състояние? Съхраняват ли се оборудването, рогозките, шкафовете и душовете чисти? Имате ли хавлии на разположение безплатно или за кърпа такса? Ако видите клиент, който прави нещо небезопасно, ще се намеси ли член на персонала? Още: Съвети за безопасност в салона

Деца и гости

Родителите често имат най-голям шанс да направят своя здравен клуб навик, ако на място има грижи за деца. Също така разберете какви привилегии за гости имате - има ли такса за привличане на гост и сте ограничени до определени часове или брой гости?

Съоръжения и услуги

Търсите ли машини за упражнения или голяма площ за свободно тегло ? Искате ли да се присъедините към групови класове за обучение по велосипеди, танци, тай чи? Искате ли да играете ракета или да заснемете обръчите? Имат ли басейн? Можете ли да се отпуснете с сауна и масаж на място?

цена

Договарянето на договор за здравен клуб, с всички негови решения, често е много объркващо. Уверете се, че разбирате основите:

Проучване на членството

Използвайте всички безплатни сесии, за да разтърсите гумите на здравния клуб.

Може да е трудно да се разклати прекалено приятелски продавач, който иска да ви покаже всички удобства, но е трудно да получите добра тренировка с тях на ваша страна. Ако те са досадни, помолете ги да ви дадат място, за да можете да вземете информирано решение. Те искат да направят продажбата, а интелигентните търговци ще изпълнят вашето искане.