Вие ли сте заселник състезател?

Дори и да тренирате редовно, бихте могли да живеете в канапето

Какъв тип спортист си ти? Освен ако не сте професионален спортист, който се заплаща за обучение през целия ден, може да страдате от "заседнал спортен синдром". Средният любител на спорта днес всъщност получава по-малко активност от не-атлетите от миналото. Как може да бъде това? Помислете, че повечето от нас днес се движат далеч по-малко в нашето ежедневие, отколкото нашите родители и баби и дядовци, макар че вероятно никога не са ходили в салона, са имали личен треньор или са взели курсове Crossfit.

Средният "спортист" днес може да тренира от един до два часа на ден и да прави по-интензивни тренировки, включително интервали с висока интензивност, класове за въртене и тренировка по тегло, но извън времето във фитнес залата те могат да се движат много малко по време на редовен ден. Средният упражняващ може да получи тридесет или шестдесет минути упражнения няколко пъти седмично, но извън времето във фитнес залата те могат да доведат до много заседнал начин на живот.

Ако упражнявате редовно , но имате бюрократична работа, пътувате с кола, погледнете екран в свободното си време, е вероятно, дори и с времето за фитнес, което извадите, може да сте по-заседнал от предишните поколения, които никога не са упражнявали ,

Добавете към този сценарий диетите и типичната консумация на храна на нашето поколение и е лесно да видите как може да се борим с теглото и здравословните проблеми, дори и да ходим на фитнес редовно.

Повечето хора, които се смятат за атлетични или редовни упражнения, изгарят много по-малко калории, отколкото вярват, консумират повече калории, отколкото изискват, и прекарват по-голямата част от дните си.

Чували сме за опасностите от заседанието, но дори и да имате солиден час упражнения всеки ден, може да не е достатъчно, за да се противодейства на ефектите от заседанието в продължение на часове наред. Ако типичният ви ден се състои в шофиране, работа на бюро, шофиране до фитнес залата, упражняване на час, шофиране вкъщи и седене пред екран, вие вероятно живеете в заседнал начин на живот.

Статистическите данни показват, че средният човек седи седем до девет часа на ден. Други проучвания показват, че дори ако сте годни или упражнявате един час на ден, дългите периоди на неактивност и заселване са лоши за вашето здраве. Колкото повече човек седи, толкова по-голям е рискът от различни заболявания и дори ранна смърт. Така че, дори ако упражнявате редовно, е важно да намерите начини просто да се движите повече всеки ден.

Пет съвета за избягване на заседналия синдром на спортистите


1. Преместете повече всеки ден . Инвестирайте в стационарна работна станция или просто се занимавайте с кутии, книги на плот и намерете начин да се изправите докато работите на компютъра. Застанете по време на срещи по телефонни обаждания и отидете при колегите си, за да говорите, а не да ги изпращате по имейл или да ги изпращате. Поканете хора да ходят на срещи. Направете по-бързи пътувания до тоалетната. Станете на всеки час, за да направите няколко натискания нагоре или скокове. Бъдете креативни и просто станете по-често.

2. Създайте активна команда. Велосипеди да работят, да ходят на работа, да паркират по-далече, да ходят до следващата автобусна спирка. Вземете стълбите вместо асансьора.

3. Направете социално време активно. Вместо да отидете за напитки, вечеря и щастлив час с приятели, да се разхождате, да играете тенис, да играете фризби, да танцувате. Бъдете креативни и наваксвайте с приятели по време на някоя дейност, а не само докато седите.

4. Направете повече хоура ръчно. Вземи косачка, рейк, метла и лопата и затвори всичките си газови и електрически прахообразни дворни и домашни инструменти.

5. По-малко шофиране. Решете да се откажете от колата си няколко дни всяка седмица и да пътувате, да изпълнявате поръчки и да посещавате приятели пеша или велосипед или да смесвате обществения транспорт с самоходно превозно средство.

Изчислете ежедневната си активност

За да получите представа за действителното 24-часово ниво на активност и изгаряне на калории, можете да изпробвате този онлайн калкулатор на разходите за енергия.