Списък с бонбони без глутен (Актуализиран април 2018 г.)

Чудите се кои бонбони са безопасни и кои не са? Ето подробния списък

Всяка година изглежда, че повече производители идентифицират бонбоните като безглутенови, като разширяват възможностите за избор на любители на бонбони и на родители. Днес онези, които следват диета без глутен, имат многобройни възможности за избор, включително различни любими хлапета от дълго време, като баровете за бонбони на Nestle Butterfinger и желените бонбони на Jelly Belly.

Обикновено е възможно да се намерят специални бонбони с етикети без глутен, като например безглутенови, вегански близалки, предлагани от Yummy Earth.

Но тъй като вашите приятели, съседи и училище вероятно ще изнесат по-мащабни тренировки на деня на Свети Валентин, на Хелоуин вечер или преди празниците, е полезно да знаете кои са безопасни, тъй като няма лесен начин да тествате храна за глутен.

Списъкът с бонбони без бонбони

Ето най-новите списъци с бонбони в САЩ без глутен, както и връзки към уебсайтовете на производителите. Ако търсите специално за Коледа, Валентин, Великден или друг бонбони за ваканция, се насочете към дъното за специфични за празника връзки, включително бонбони, великденски зайчета и кутии за подаръци за бонбони.

Бележка относно възможните промени в списъка

Моля, не забравяйте да използвате тези списъци само като ръководство, тъй като съставките и формулите могат да се променят по всяко време. В някои случаи продукт, произведен на едно място, може да бъде посочен като без глутен, докато същият продукт, произведен на различно място, може да не съдържа глутен.

Също така имайте предвид, че бонбоните, изброени като безглутенови в списъка на САЩ, не могат да бъдат без глутен в други страни, включително Канада.

Винаги проверявайте опаковките и съставките, преди да консумирате бонбони, дори и да се появи в този списък .

Хърши

Hershey's поддържа списък с бонбони без глутен и го актуализира няколко пъти всяка година. Следният списък на бонбони на Hershey се счита за свободен от глутен до по-малко от 20 части на милион:

Следните продукти на Hershey НЕ са без глутен:

Бъдете внимателни , докато избирате между продуктите на Hershey, тъй като списъкът без глутен може да бъде объркващ: например, вкусът на Hershey Nuggets Special Dark се счита за без глутен, но специалните шоколадови бонбони не са такива.

Като цяло с Hershey's, винаги трябва да избягвате сезонни предмети като Cadbury Creme Eggs (великденски и Хелоуин версии) и тийнейджърските бонбони на Reese - дори ако техните съставки са без глутен, те вероятно се произвеждат на споделени линии или в споделен съоръжението.

Hershey's казва, че ще изведе на етикета всички съставки, съдържащи пшеница, ечемик, ръж, овес и малц, и ще разкрие споделено оборудване или общи съоръжения на етикета. Списъкът на Hershey без глутен включва също печене на чипс и барове, какаови продукти и сироп. Винаги проверявайте списъка преди закупуването, тъй като продуктите често се променят.

Свържете се с Hershey's на адрес 800-468-1714, ако имате конкретни въпроси.

Марс Шоколад

Марс шоколад прави M & M's, Dove, Snickers и други продукти. Дружеството не поддържа списък с продукти без глутен; вместо това той настоява потребителите без глутен да проверяват етикетите и обещанията си да извикат имената на всички съставки на пшеница, ечемик и ръж, както и всички рискове от кръстосано заразяване върху етикета.

Дори ако даден продукт обикновено се счита за безглутенов, в труден период от годината (например "Хелоуин"), Марс използва допълнителни алтернативни съоръжения за производството на бонбони, а някои от тези съоръжения могат да доведат до рискове от кръстосано замърсяване. с ароматизирани сортове M & M). "Изявлението за съставката на всяка опаковка е най-добрият източник за тази информация", се казва в изявление на компанията. Също така имайте предвид, че Марс предоставя конфликтни съобщения на потребителите дали ще извика на базата на ечемик съставки на своите етикети (за разлика от просто пшеница).

В миналото тези продукти на Марс Шоколад са без глутен. Не мога обаче да подчертая достатъчно, че винаги трябва да проверявате етикета, преди да купите някой от тези продукти :

Следните продукти на Марс Шоколад НЕ са били без глутен:

Отново винаги проверявайте повторно етикета . Имайте предвид, че обикновените M & Ms (във всякакъв цвят) всъщност отговарят на по-строгите стандарти за сертифициране без глутен , така че трябва да сте сигурни, че ще изберете обикновени М & М.

Свържете се с Марс шоколад на 800-627-7852.

Nestle САЩ

Nestle САЩ маркира шепа бонбони и шоколад като "без глутен", което означава, че компанията ги е тествала и потвърдила, че съдържат по-малко от 20 части на милион глутен. Тези бонбони включват:

Допълнителните продукти на Nestle не съдържат глутенови съставки, но не са тествани за следи от глутен. Компанията не счита, че те са без глутен (те могат да съдържат следи от глутен от кръстосано замърсяване).

Nestle ще маркира потенциалното кръстосано замърсяване с глутен, казва представител на обслужването на клиентите. В допълнение, Nestle казва, че ще разкрива всички етикета на глутена (не само тези, съдържащи пшеница) върху етикетите на своите продукти.

Следните Nestle бонбони нямат глутенови съставки:

Следните продукти на Nestle бонбони НЕ са с глутен:

В някои от тези продукти самите съставки са без глутен, но бонбоните се преработват в съоръжение, което също обработва глутен. Други (като Kit Kat Bars) съдържат пшеница.

Обърнете внимание, че има някои противоречия относно това дали Sweetarts трябва да се появи в списъка "несъдържащ глутен" или "без глутенови съставки". Sweetarts съдържат както малтодекстрин, така и декстрин , който може да бъде произведен от пшеница и ечемик (въпреки че те са силно преработени съставки, които по тази обработка ще бъдат законно освободени от глутен).

Nestle не включва Sweetarts в списъка "без глутен", но не предоставя допълнителна информация за продукта извън списъка с съставки, така че ще трябва да прецените дали да го консумирате. Някои хора сякаш се справят добре с тях, докато други не.

Свържете се с Nestle USA на телефон 800-225-2270, ако имате конкретни въпроси.

Индустрии за производство на торти

Tootsie Roll Industries, която също произвежда продукти "Чармс", казва, че от 2017 г. всички фирми за сладкиши се считат за безглутенови, с изключение на бисквитите на Андите. "Tootsie не използва пшеница, ечемик, ръж, овес, тритикале, лимец или някой от компонентите си, както като съставка, така и като част от производствения процес.

Според Tootsie Rolls Industries, следните бонбони са без глутен:

Тези продукти без глутен Tootsie Roll също са безплатни и не съдържат фъстък, според компанията.

Свържете се с Tootsie Roll Industries на адрес 773-838-3400.

Smarties

Повечето от продуктите на Smarties (с някои изключения, вижте по-долу) се считат за безглутенови и вегански в САЩ (вж. Бележката по-долу за информация за Канада) и се правят в предприятие без глутен, според компанията.

Въпреки това, Smarties продава своите продукти на различни "багери", както и на различни търговски обекти. Тъй като купувачът купува продукти от много компании и след това ги поставя в различни опаковки, само презареждачи могат да проверят дали техните производствени предприятия не съдържат глутен или други алергени.

"Ако UPC номерът на опаковката започва с" 0 11206 ", можете да бъдете сигурни, че продуктът е опакован в една от нашите производствени мощности", което означава, че той трябва да е без глутен ", твърди компанията. глутенови съставки, но се произвеждат в съоръжение, което също така обработва продукти, съдържащи пшеница (заедно с фъстъци, мляко и соя).

Имайте предвид, че Smarties, продавани в Канада, съдържат пшенично брашно - винаги проверявайте етикета, за да сте сигурни, че купувате типа без глутен .

Свържете се с Smarties през уеб сайта на компанията.

Wrigley

Въпреки че изявлението на Wrigley за онлайн глутена е доста крехко (казвайки, че повечето продукти са без глутен, но някои може и да не са и да не уточнят коя е), изявление, предоставено ми от представител за обслужване на клиенти, казва, че всички продукти на Wrigley в САЩ се считат за без глутен с изключение на Altoids Smalls Мента от мента (които винаги съдържат глутенова съставка пшеничен малтодекстрин).

Wrigley също прави:

а в САЩ тези продукти са без глутенови източници , според компанията.

Свържете се с Wrigley на (800) 974-4539.

Жълта корема

Jelly Belly прави желе зърна в един все по-разширяващ се набор от цветове и вкусове. Според компанията "всички зърна на Jelly Belly са без глутен, без млечни продукти, без желатин, вегетариански и OU Kosher". Това включва желирани зърна от Желе Бели, ароматизирани без сладолед (в повечето случаи сладкиши съдържат пшеница). Jelly Belly също прави безглутенова царевица за Хелоуин.

Въпреки това, други бонбони от Jelly Belly, включително топки за шоколадови малцове, смеси от шоколадови брикети, смеси от сладкарски бримки, бутони за черно цвекло и пастели от сладка папрат, не са без глутен. В допълнение, сезонните миксове, продавани около празниците, съдържат малцови топки и така не са без глутен.

Свържете се с Jelly Belly на 800-522-3267.

Necco

Вероятно "Неко" е най-добре познат със своите сладки картофени валентинки - пастелни цветове, които казват "Бъди моя" и "Истинска любов", но бисквитките на дъщеря ми често се появяват и на няколко продукта "Некро" всеки Хелоуин.

Според Necco следните продукти не съдържат глутен от пшеница, ръж, овес или ечемик:

Свържете се с Necco на адрес 781-485-4800.

Ферара компания за бонбони

Ферара прави такива марки като Боб (добре познати за бонбони) и Brach's. Според компанията следните бонбони не съдържат пшеница, ръж, ечемик или овес :

Impact Confections Inc.

Ударът прави Warheads кисело бонбони, които винаги изглежда да завършат в нашето Хелоуин скривалище. Много от продуктите на компанията се считат за безглутенови, но внимавайте, тъй като много бонбони имат подобни имена, но много различни профили на алергени:

Продуктите, които не съдържат глутен, включват:

Както казах, много от тях имат много сходни имена, така че бъдете много внимателни, за да проверите повторно етикетите - лесно е да направите грешка!

Контактно въздействие при 303-626-2222.

Тик Так Минтове

Tic Tac монетните дворове се произвеждат от италианския производител на конфекция Ferrero и се продават повече от 40 години.

Според компанията монетите Тик Так не съдържат никакви съставки, получени от глутенови зърна, пшеница, ечемик, ръж, овес или тритикале (форма на пшеница).

Свържете се с Ferrero на 732-764-9300.

Маслото от ядки на Джъстин

Това не е технически един бонбон, но магазините продават Джъстин Nut Butters без глутен сертифицирани фъстъчено масло чаши около Хелоуин като третира. Изборът на продукта включва:

Джъстин е сертифициран от Глутенова безплатна организация за сертифициране, която изисква продуктите да съдържат по-малко от 10 части на милион глутен в тях.

Просто се роди

Peeps marshmallow третира, направени от Just Born, се появяват само на Великден, но през последните години сме виждали Halloween Peeps, оформени като тикви и призраци, Коледа Peeps във формата на дървета и сърцевидни Peeps за Свети Валентин.

Според Just Born всички бонбони на компанията, които са безопасни от кръстосаното замърсяване, ще съдържат "без глутен" на опаковката по списъка с съставките (Забележка: напоследък се натъкнах на многобройни пакети Peeps, които носят това предупреждение: "Може да съдържа фъстъци, черупкови плодове, мляко, соя и пшеница". Онези с това предупреждение обикновено са по-екзотични аромати, очевидно двойно проверете опаковката на всички Peeps, дори ако продуктът е нещо, което е заявило "без глутен " в миналото.). Модифицираното нишесте, използвано в продуктите, е царевично нишесте, според компанията. Само Роден също прави Майк и Ике бонбони.

Според Just Born следните бонбони са без глутен:

Свържете се с Just Born на 888-645-3453

Sweet's Candy Co.

Сладкият бонбон прави тафти солена вода , пръчки шоколадово желе, желе боб, лепкави мечки и други бонбони. Всички са сертифицирани без глутен от Организацията за сертифициране без глутен . Представител на обслужване на клиенти ми казва, че Sweet's произвежда само продукти, които не съдържат глутен, но пакетира други продукти (някои от които може да съдържат глутен) в същото съоръжение.

Свържете се с Sweet's на 855-772-7720.

Гурме шоколад и ваканция бонбони

Както несъмнено сте разбрали, някои шоколадови бонбони са без глутен, докато други не са. Моята статия е шоколад без глутен? обяснява този объркващ феномен. Все пак, ако имате съмнения относно състоянието на продукта без глутен, се свържете с персонала на производителя за обслужване на клиенти директно на посочените по-горе номера.

Накрая проверете тези списъци с различни бонбони и ваканционни продукти:

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.