Подаръчни кутии за бонбони за диета без глутен

Не е трудно да намерите безглутенови бонбони - много производители предлагат бонбони, които ще ви задоволят, ако следвате диета без глутен.

Но изборът се стеснява значително, когато става дума за кутии за подаръци. Тъй като тези кутии обикновено включват смесени разновидности на по-малки бонбони, повечето съдържат някои глутенсъдържащи бонбони. Дори и ако можете да избирате отделните парчета без глутен и да оставяте глутеновите остатъци, ще рискувате кръстосано замърсяване.

Безопасни избори

Имате обаче няколко опции. Ето най-новата информация за кутиите за бонбони, които не съдържат глутен, за подарък или за удоволствие.

Бонбони на "Виж": Всичко това този по-малък производител на шоколад е без глутен (много от тях също са без млечни продукти и без ядки). Кутиите за бонбони в магазина са около 10 лв. И можете да ги поръчате онлайн или да ги намерите на почивните дни в павилиони в някои молове. Преди да купите, трябва да се уверите, че сте проверили уебсайта на бонбоните See за актуална информация за алергени, за да сте сигурни, че вашият избор е без глутен.

Цветните Череши на Чела : черешите на Cella, които се намират в кутии от 12, са произведени от Tootsie Roll Industries, чиито продукти са напълно без глутен. Можете да изберете череши с млечен шоколад или черен шоколад. Черешите на Cella се предлагат в много магазини или онлайн.

LA Burdick Ръчно изработени шоколадови бонбони: Тези вкусни, престижни боксови шоколадови бонбони се предлагат в разнообразие от вкусни вкусове, без глутен.

Компанията има четири магазина - в Ню Йорк, Бостън, Кеймбридж, Масачузетс, и Ваполе, НХ - и също така продава онлайн. Неговите шоколадови мишки и шоколадови пингвини са особено предпочитани.

Fannie May: Fannie May предлага огромно разнообразие от кутии за подаръци, но за съжаление никой от тях не е напълно без глутен.

Производителят на бонбони има някои опции за бонбони, които не съдържат глутен (въпреки че ще трябва да се обадите на компанията да определи най-актуалния списък) и ви дава възможност да създадете своя собствена кутия бонбони от списъка си потенциални компоненти. Няма твърде много възможности за избор на неща, които не съдържат глутен и могат да отидат в персонализираната кутия, но това може да представлява една опция, ако наистина харесвате Фани Май бонбони.

Ръсел Ставър Бонбони: Ръсел Ставър Бонбони Инк. Произвежда кутии за подаръци бонбони под марките Russell Stover, Whitman's, Pangburn и Weight Watchers от Whitman's. Подаръците за подаръци за бонбони започват от около 5 долара и можете да ги намерите в много супермаркети и аптеки.

Компанията съобщава, че "доколкото ни е известно", всички продукти са без глутен, с изключение на продукти, съдържащи "бисквитки", като S'mores и Cookies и Creams. Етикетите на съставките ще показват ясно кога е налице пшеницата, посочва компанията в изявлението си за глутен.

Има обаче улов: "Имайте предвид, че продуктите, съдържащи пшеница, се произвеждат на оборудване, което също се използва за производството на други продукти, така че не можем напълно да изключим възможността за кръстосано замърсяване, въпреки усилията да го предотвратим. , ние не декларираме, че никой от нашите продукти не е глутен.

Моля, проверете списъка с инградиентите и също така проверете съдържанието на May съдържа информация на нашия пакет ", казва Ръсел Ставър в своето изявление. Следователно ще трябва да вземете своето собствено решение дали да консумирате тези продукти.

Небезопасни подаръци бонбони кутии

Има няколко производители на бонбони за подаръци, които заявяват, че техните шоколадови бонбони и други бонбони никога не трябва да се консумират от хора с чувствителност към цьолиакия или не-целулиатен глутен.

За жалост никоя от шоколадите на Godiva не се счита за глутен, смята компанията. Това включва кутии за подаръци и бонбони, продавани от магазина Godiva.

Много от шоколадовите продукти на Lindt съдържат глутен под формата на ечемичен малц като подсладител, който изключва всички вкусни лирфорови трюфели на компанията. Производителят на бонбони казват, че "бялото и допълнително тъмно (70% какао и по-горе) шоколадови продукти по природа не съдържат ечемичен малц". Lindt също казва в изявлението си за глутен, че "Линд е наясно с нарастващото разпространение на болестта на Колиакия и други условия".

Междувременно уеб сайтът на "Етел" съдържа изявление, че всички продукти на компанията могат да съдържат следи от пшеница, заедно с други алергени, което ги прави опасни за диета без глутен.

Други опасни бонбони включват лешниковите шоколадови бонбони, произведени от Фереро Рошер (съдържат пшенично брашно), специалните сватбени награди от г-жа Fields (съдържат пшенично брашно) и колекции от Lindt Lindor (съдържащи ечемичен малц).