Попкорн Хранителни факти

Попкорни калории и ползи за здравето

Ти ли си любовник за пуканки? Ако е така, тогава ще се радвате да знаете, че пуканки могат да бъдат здравословна храна. Капките с пуканки са ниски и ще получите здравословна доза фибри, когато копаете ръцете си в купата на хрупкавата закуска. Но се храните, пазете се. Топингите, които решите да добавите, ще променят значително храненето на пуканки и може да го превърнат в лечение, което искате да избегнете.

Попкорн калории и информация за храненето

Въздух-Popped попкорн Хранителни факти
Сервизен размер 3 чаши (24 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 93
Калории от мазнини 10
Общо мазнини 1.1g 2%
Наситени мазнини 0.1g 1%
Полиненаситена мазнина 0.5g
Мононенаситена мазнина 0.3g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 2 mg 0%
Калиев 78.96 mg 2%
Въглехидрати 18.7g 6%
Диетични фибри 3,5 г 14%
Захар 0.2g
Протеин 3,1 g
Витамин А 1% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 4%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Попкорн може да бъде перфектна закуска за dieters. Дори ако не се опитвате да отслабнете, пуканки осигуряват хранителни ползи. Тя ви осигурява малко здравословни фибри и може да осигури много по-малко калории, отколкото много други сравними закуски.

Една единична чаша портокал с по 3 чаши осигурява по-малко от 100 калории, само един грам мазнини, малко над 18 грама въглехидрати и 3,5 грама диетични фибри. Това означава, че всяка сервира само 14,5 грама нетни въглехидрати.

Много по-ниски от броя на нетните въглехидрати на много други хрупкави закуски.

Разбира се, начина, по който си пускате царевицата, и добавянето, което добавяте, ще промени хранителния профил на закуската. Храната и калориите в пуканки с въздух са посочени на етикета. Ето как сравняват другите сортове според данните на USDA.

А калориите в пуканки, които купувате във филмите? Вие ще консумирате 370 калории в AMC Theatre малък филмов пуканки, според няколко източника. Също така ще консумирате 20 грама мазнини, 310 милиграма натрий и 40 грама въглехидрати.

Попкорн калории от марката

Чудили ли сте някога за храненето на Орвил Реденбахер? Или за броя на мазнините и калориите на други популярни марки с микровълнова печка, които виждате в хранителния магазин. Предварително опаковани пуканки с микровълнова печка обикновено не са толкова здрави, колкото ви го правят у дома. Някои марки съдържат нездравословни масла и други изкуствени съставки.

Друг труден въпрос с микровълнова пуканки е размерът на обслужването .

Марките обикновено посочват размера за сервиране като две супени лъжици без изпичане или една трета от торбата. Ако сте като много снекбери, можете лесно да консумирате самата торба. Така че, когато изчислявате калориите си с пуканки, не забравяйте да пресметнете броя на цялата сума , която консумирате.

Ето как различните марки и сортове се сравняват според всеки производител. Освен ако не е указано друго, размерът на сервирането е две супени лъжици без прибавка, което може да направи от 3,5 до 4 чаши пуканки.

Ако се опитвате да гледате калориите си , можете да си купите малки 100-калорични микровълнови пуканки, които се продават от няколко различни марки. Когато издишвате само малка чанта, е по-лесно да намалите общия си прием на мазнини и калории .

Често задавани въпроси за Popcorn

Има много митове и мистерии около популярната закуска. Ето няколко често срещани въпроса, които хората питат за пуканки.

Здравословни начини за подготовка на пуканки

Ако искате да направите своя пуканки колкото е възможно по-здравословен, въздухът ще се появи в дома ви. След това поръсете с подправки или малко тире от сол за вкус. Можете също така да микровълновите собствен пуканки у дома без торба. Просто сложете няколко супени лъжици ядки в купа с безопасна за микровълнова фурна капачка, покрийте я и я поставете в микровълновата фурна за 2-4 минути или докато чуете изваждането.

Ако сте готови да експериментирате с пуканки, опитайте една от тези рецепти.