Играчите на Pokemon Go ходят на повече стъпки на ден

Страничните ползи от играта Pokemon Go могат да бъдат намалени здравните рискове

Мога ли да играя Pokémon Go да ви помогне да постигнете целта си за активност от 10 000 стъпки на ден ? Популярният телефон, приложен в играта Pokemon Go, е предназначен да изведе играчите от къщата, да се разхождат и да взаимодействат с околната среда. Изследователите откриват, че успешно помагат на хората да бъдат по-активни, особено тези, които са с наднормено тегло или със затлъстяване или имат ниски нива на активност преди да започнат играта.

Три проучвания установяват значителни увеличения на физическата активност за играчите преди и след началото на играта. Те са по-склонни да ходят на повече миля на ден, да постигат цел от 10 000 стъпки на ден и да отговарят на препоръчваните цели за физическа активност . Играта може да бъде един от начините да мотивирате хората, които имат най-голяма нужда от физическа активност, за да се движат.

Ако се чудите дали играта за увеличена действителност е добра или лоша за вас или вашите деца, считайте, че страничната полза от играта може да бъде намаляване на рисковете за здравето.

Pokemon Go Играчите ходят на миля повече на ден

Преди и след проучване, 167 потребители на iPhone са документирали дневния си брой преди и след началото на играта Pokemon Go. Те споделиха екранни снимки на ежедневните си стъпки, като автоматично се записаха от приложението iPhone Health.

Изследователите установяват, че техните субекти ходеха средно по 6778 стъпки преди да започнат да играят играта.

Това скочи до средно 7,654 след като започнаха да играят, което е увеличение от средно 1,976 стъпки. Това е почти една миля повече ходене на ден, или 15 до 20 допълнителни минути физическа активност. Това увеличение от около 2000 стъпки може да бъде значително за намаляване на рисковете за здравето, както се вижда от предишни проучвания.

Участниците имаха два пъти по-голяма вероятност да достигнат 10 000 стъпки на ден в сравнение с броя им, преди да започнат играта. Играчите, които показаха най-голямо подобрение в броя на стъпките, бяха тези с наднормено тегло или със затлъстяване и тези с най-ниска физическа активност, преди да започнат да играят. Тези групи вървяха почти 3 000 повече стъпки на ден, или на мили и половина. Това ще бъде от 25 до 30 минути физическа активност.

Разбира се, тъй като интересът към играта вероятно ще намалее с течение на времето, това подобрение може да не се задържи. Но играта се оказа мотивираща в представянето на играчите, че са по-активни.

Играчите на Pokémon Go повишават физическата активност с 25%

Проучване на хората, които носят наблюдението на дейността на Microsoft Band и доброволно споделят данните си с Microsoft, установи, че тези, които активно играеха играта, увеличиха броят на стъпките си с 1479 стъпки на ден, което е с 26% увеличение. Това са около три четвърти от милята на стъпалата или 10-15 минути продължително ходене.

Подобно на другото проучване, играчи с наднормено тегло и преди неактивни играчи са увеличили активността си повече или повече от хората, които вече са били активни. Това проучване имаше голяма контролна група от 32 000 ползватели на Microsoft Band за сравнение с тези, идентифицирани като вероятни играчи на Pokemon Go.

Играчите, които са силно ангажирани с играта, са имали три пъти по-голяма вероятност да изпълнят официалните указания за дейността в месеца след началото на играта в сравнение с предишното си ниво на активност.

Как стимулират Покемона физическата активност?

Pokemon Go е приложение за разширена игра за недвижими имоти. Движението на играчите се регистрира от сензора на GPS в смартфона им. За да откриете и уловите Pokemon, играчите трябва да ходят на определени места, за да ги заловят.

Играчите също си взаимодействат с Потпепс, където могат да попълват елементи, от които се нуждаят, за да уловят Покемон. Те могат да посетят спортни зали, където могат да обучат покемоните си в битка.

Те могат да бъдат многобройни в градските райони или оскъдни в селските и крайградските райони. Играчите също получават повече награди, когато взаимодействат с 10 различни покер залози в рамките на 10 минути, като ги насърчават да направят продължителна разходка. На повечето места това ще изисква ходене на километър или половин миля или повече.

Те са разположени на парчета публични произведения на изкуството и паркове. Посещението им може да бъде форма на пешеходна обиколка на даден район, представяйки играчите на интересни и привлекателни места, където могат да се разхождат. Гимназиите се намират на места, отворени за всички възрасти, като църкви, паркове и обществени сгради. Играта на играта насърчава играчите да познават своите общности по-добре.

Ценови разстояния в Pokemon Go

Играчите също трябва да ходят на определени разстояния, за да излюпят яйца Pokemon и шанса да добавят към своята менажерия. Яйцата изискват ходене за 2, 5 и 10 километра, което се равнява на 1,2, 3,1 и 6,2 мили . Играчите могат също така да се забавляват с един Покемон и като ходят с тях, печелят бонбони, които могат да бъдат използвани за захранване или развитие на Pokémon.

Тези малки дистанционни цели могат да бъдат много мотивиращи, за да накарат играча да ходи повече. Има ограничения на скоростта, които имат за цел да попречат на играчите да изневеряват, като шофират, а не ходене, бягане или колоездене. Ако играчът премине твърде бързо, не се записва разстояние.

Играчите разбират докъде вървят и могат да дойдат да оценят способностите си да се разхождат пеша. Въпреки че може да не са използвали крачкомер или фитнес банда, самата игра следи дейността им. Играчите печелят значки за натрупване на 10 километра, 100 километра и 1000 километра, докато играят играта.

Докато приложението на телефона разчита на GPS за разстояние, играчите могат да използват приложението Apple Watch Pokemon Go и да получат кредит на разстояние за стъпки на бягащата пътека или около къщата. Това разстояние се брои за яйца за люпене и бонбони за приятели. Докато играчите са по-малко склонни да хванат Pokemon от неблагодарна, те се насърчават да използват стъпките на приложението и дневника, ако не могат да се измъкнат отвън поради климатичните условия или други фактори.

Подобрените игри за реалност мотивират хората да бъдат по-активни

Pokemon Go не е предназначен да бъде фитнес ап, но тези резултати са окуражаваща странична полза за игра в играта. Тези резултати сочат към възможността за повече игри, основани на увеличена реалност, които ще насърчат хората да бъдат по-активни. Като играчи гуру на една игра, те могат да приемат нови игри, които ще ги държат в движение. Едно проучване установи, че играчите се връщат на обичайния си брой ежедневни стъпки след шест седмици, когато техният интерес към играта е намалял.

След като се измъкнаха от екрана у дома и проучиха местните паркове, пътеки и общности, играчите може да са по-склонни да излизат по-често, със или без играта. Докато Pokémon Go има свои собствени опасности за разсеяни разходки , изглежда има потенциално добри ползи за здравето. Както каза един потребител на Reddit повече от девет месеца след като дебютира играта: "Първоначално бях по-заинтересован да играя играта. Тези дни се интересувам повече от разходка, защото Pokemon Go ме накара да ходя много повече".

> Източници:

> Althoff, T, White RW и Horvitz Е. "Влияние на Pokemon Go Physical Activity: Study and Implications". Arxiv.org . Np, 2017.

> Howe KB, Сухарим С, Уеда Р, Хоу Д, Кавачи I, Рим EB. Трябва да хванем всичко! Pokémon GO и физическа активност сред младите възрастни: разлика в проучването на различията. BMJ. 2016: i6270. Дой: 10.1136 / bmj.i6270.

> Tudor-Locke С, Schuna JM, Han H, et al. Постоянни показатели за физическа активност и кардиометаболитен риск. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . Септември 2016: 1. Дой: 10.1249 / mss.0000000000001100.

> Xu Н, Xian Y, Haolin X, et. Ал. "Има ли Pokemon Go Помощ за играчите да бъдат по-активни? Оценка на Pokemon Go и физическа активност". Среща на Американската сърдечна асоциация, EPI | Научни сесии за начина на живот 2017 . Портланд, Орегон: Американска сърдечна асоциация, 2017 г.