Безцветни бонбони за бонбони

Коледа просто нямаше да бъде същата без бонбони - тези червени и бели ментови третираха изглеждат празнични на дървото и също така вкусват страхотно. Но ако следвате диета без глутен, не можете да вземете нищо за даденост ... и това включва бонбони.

За щастие, няколко различни типа бонбони - както традиционни, така и нетрадиционни - са без глутен и следователно са безопасни за онези от нас с чувствителност към ядене, които имат чувствителност към целиакия и не-целулиатен глутен.

Има един производител на бонбони, който произвежда традиционни бонбони, няколко, които ги правят с различни вкусове (и цветовете на дъгата), и една, която прави огромна пластмасова бонбоничка, заредена с празнично увити шоколадови бонбони.

По-долу е направен преглед, на който марките се считат за безглутенови на стандарта на Американската агенция по храните и лекарствата, който съдържа по-малко от 20 части на милион глутен , като телефонните номера могат да се обаждат, ако искате допълнителни подробности за съставките или обработката.

За съжаление не успях да намеря бонбони, които да са сертифицирани без глутен (което би означавало те да бъдат тествани, за да съдържат по-малко от 10 части на милион глутен, по-строг стандарт). Някои от тях обаче се обработват в специализирани съоръжения без глутен .

Също така, ако искате повече информация за това, кои бонбони като цяло са безопасни за безглутенова диета, вижте главния списък с бонбони без глутен .

Весели празници!

1 - Бобс бонбони Канди

© Farley's & Sathers

За традиционните коледни бонбони с аромат на червени и бели ивици, е трудно да победим Бобс, част от бонбони на Farley & Sather. Бобс прави няколко различни варианта, вариращи от 12 пакета пълни бонбони до огромни вани от мини бонбони. Всъщност, червените, белите и зелените бонбони на компанията се таксуват като "оригиналната бонбонка".

Всички бонбони на Бобс се считат за безглутенови до 20 части на милион, без възможност за кръстосано замърсяване от други продукти, съдържащи глутен, според говорител на компанията. Повечето от тях се произвеждат в същото помещение и това съоръжение не обработва продукти, съдържащи глутен, каза говорителят.

2 - Жълта корема бонбони

© Jelly Belly

Jelly Belly, най-известният със своите гурме бонбони (и надеждно без глутен), предлага бонбони без глутен в шест различни вкуса: Very Cherry, Green Apple, Orange, Tutti Frutti, Blueberry и диня. Въпреки че те определено не са вашите традиционни бонбони захарна тръстика, тези бонбони от Jelly Belly правят приятно допълнение към Вашия бонбонен асортимент.

Разбира се, ако търсите вкус на бонбони, но не ви е грижа за формата на истинския бонбон, може да искате да разгледате пакет от желе зърна Jelly Belly в аромат на сладкарски бонбони - те са на разположение през цялата година , а не само по време на празниците. Желираните коремни бонбони се считат за безглутенови до по-малко от 20 части на милион, а също така са вегетариански и кошер.

3 - Картинки на звездата

© Wrigley

Винаги съм харесвала бонбони за Starburst, които се правят от Wrigley, и се радваше да научи, че Starburst направи списък с бонбони без глутен. Тези пръчки за бонбони Starburst, които се предлагат в кутия от 12 (шест ягоди и шест зелени ябълка) също са без глутен до нива от по-малко от 20 части на милион.

Според говорител на "Wrigley", бурканчета, произведени в САЩ и Starburst, които се продават в САЩ, не съдържат никакви източници на глутен и не се произвеждат върху оборудване, което също обработва продукти, съдържащи глутен.

4 - Животът на бонбони

© Wrigley

Lifesavers също е продукт на Wrigley, а по време на празник фирмата прави цветни варианти на бонбони в сладкиши, дини, портокали, ананаси и малини.

Подобно на бонбоните от Wrigley's Starburst, тези бонбони на Lifesavers не съдържат всички глутенови съставки (считани за без съдържание на глутен до нива по-малки от 20 части на милион) и не се произвеждат на споделено оборудване.

5 - Целувката на Хърши

© Hershey's

Ако наистина не искате истински бонбони, но искате нещо празнично за празниците, може би искате да помислите за гигантска бонбонка, пълна с целувките на Хърши.

Обикновените целувки на шоколада са в списъка на Hershey, който не съдържа глутен, а говорител на компанията потвърждава, че целуваните в празници целувки в зелено и червено фолио също не съдържат глутен. Целувките на Хърши, пълни с карамел, също направиха списък без глутен. Уверете се, обаче, че избягвате целувките на Hershey (в сребърно фолио, украсено с червени бонбони), тъй като те не се считат за глутен от компанията.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.