Има фехтовка добро упражнение за отслабване?

Търсите ли нов свеж начин за подправка на тренировката? Можете да вземете баре клас, за да отслабнете , да проверите някой от новите класове за предене, за да отслабнете , или дори да започнете програма CrossFit за отслабване . Но какво ще кажете за това да вземете клас за фехтовка? Много хора са изненадани да разберат, че фехтовката е добро упражнение.

Калории, изгорени по време на фехтовка тренировка

Вероятно сте виждали фехтовка по време на Олимпийските игри.

Когато гледате фехтовка по телевизията, може да не изглежда, че спортистите работят много усилено. Но те са.

Средно една жена от 150 килограма изгаря около 400 калории на час, докато участва в тренировка или мач за фехтовка. Изненадани ли сте? Много нови фехтовачи са изумени колко интензивно е движението по време на мач. Но имайте предвид, че вероятно няма да участвате в мача за цели 60 минути.

Има три различни вида оръжия, които можете да използвате по време на фехтовка: епе, фолио или сабя. Типът оръжие определя продължителността на мача. Епизодите и фолийните мачове се състоят от три 3-минутни срещи с едно-минутна почивка между тях, според САЩ фехтовка. Саберските мачове може да продължат повече, защото се основават на "докосвания" или точки.

Ако сте нов за фехтовка, вероятно ще прекарате повече време, като правите тренировки и упражнения за фехтовка, а не официални мачове. Но упражненията поддържат тялото ви да се движи и сърцето ви изпомпва, за да подобри нивото на годност, да изгори калории и да отслабне.

Твоята тренировка за фехтовка може да ви помогне да изградите сила и издръжливост. Фехтовка тренировки също ви карат да мислите бързо, за да реагирате по-бързо.

Повече предимства за фехтовка

В допълнение към изгарянето на калории, фехтовката осигурява и други ползи за фитнес. Дагмара Возняк казва, че спортът може да осигури сърдечно-съдови, силни и дори умствени тренировки.

Дагмара ще се състезава на третата си Олимпиада в Рио де Жанейро, Бразилия, като част от екипа на 2016 САЩ за фехтовка.

"Красотата на спорта е, че можете да го направите толкова интензивно, колкото искате. Можете да се съсредоточите повече върху техника с ограничен обхват на движение или да преместите опонента си нагоре и надолу по ивицата, докато и двамата се разочаровате и излизате. Нивото на интензитета зависи изцяло от вас. "

Съученичката Моника Аксамит се съгласява. "Ограждането е чудесно упражнение, макар че със сигурност е много забавно, това е чудесен начин да изгорите калории и да изградите издръжливост." Тя добавя, че "тренировките за сила също са включени, защото работите с много от мускулите в краката, ръцете и сърцевината".

Как да започнете програма за фехтовална тренировка

Ако искате да опитате фехтовка, за да изгорите калории, да се оформите или просто да добавите малко разнообразие към вашата фитнес програма, ще искате да намерите клас от начално ниво във вашия район. Някои програми за фехтовка са предназначени за по-млади участници, но има и програми за възрастни.

"Ограждането е чудесен начин да разбъркате редовната си фитнес програма", казва Дагмара, добавяйки, че има класове и членства в Манхатънския фехтовален център, където тя тренира. Но ако не сте в района на Ню Йорк, има и други места, които предлагат програми за начинаещи.

Според САЩ фехтовка, има над 500 клуба във всяка държава в цялата страна. За да намерите местоположение във вашия район, можете да търсите в уебсайта си. И няма нужда да се чувствате извън мястото, когато посещавате. "Имаме майки, татковци и баби и дядовци, които започват фехтовка на всяка възраст, както с национални, така и със световни първенства, достъпни за фехтовачи на възраст 50 и повече години", казват те.

Фехтовка тренировки за отслабване

Ако решите да опитате фехтовка като част от вашата програма за отслабване , може да искате да го сдвоите с други дейности, за да останете активни през повечето дни от седмицата. Според указанията на Американския колеж по спортна медицина, трябва да получавате 250 минути седмично умерена физическа активност, за да отслабнете.

Опитайте да добавите една към две класове за ограда към вашата програма за печене на тегло, програма за йога или програма за плуване . И не забравяйте да ядете здравословна, контролирана от калории диета, за да сте сигурни, че ще получите резултатите от загубата на тегло, които заслужавате.