Синдромът на раздразнения бут може да причини болка в областта на хип и коляното

Пилатес може да помогне за предотвратяване на тези болки

Болка в коляното? Хипотония? Ниските проблеми ?

Според изследването, проблемът може би е вашият задник. По-конкретно, това може да е това, което учените наричат ​​"синдром на пасивно задника". Може да ви изглежда луд, че вашите проблеми могат да бъдат проследени до гърба ви. Само че може би точно това е точно така.

Синдромът на науката зад раздразнения бут

Експерти твърдят, че сънят синдром на панкреаса е реален и докато етикетът е непривлекателен звук, то правилно обобщава нещата.

Синдромът е дефиниран като слаб хълбок и стегнат флексон .

Експерти в Медицинския център в Щатите Охайо Уекснер работеха с пациенти, страдащи от наранявания на коляното, бедрото или гърба, и сега вярват, че много от тези въпроси са свързани с задника. Според Крис Колба, ПТ, слабите задници не успяват да поемат шока, който трябва да по време на активност, което води до претоварване на останалите стави и може да доведе до нараняване. Как се случва това? Най-често с неактивност, като например седене за дълъг период от време. Но синдромът на пасивен задник също може да се случи при бегачи и други активни хора, които просто не се занимават с тази област.

Упражнения за отбягване на мъртвешки бут

Упражненията за насочване на вашите глутеи и отблъскване на пасивния задник са набор от движения, определени като упражнения за удължаване на бедрата. Това е движението, което е резултат от привеждане на бедрената кост назад в пространството зад таза. Когато ходите правилно, задният крак трябва да изпълнява естествено разширението на бедрената кост, но лошото положение, прекомерното седене и обичайната дисфункционална биомеханика означават, че много от нас ходят без да постигат оптимално удължаване на бедрото.

На свой ред, глутеалните мускули никога не стигат до работа и вие завършвате с редица болезнени проблеми.

За щастие, Пилатес може да се обърне към вашите глутелати с някои изпитани и истински упражнения, които трябва да имате в кутията с инструменти, за да предотвратите евентуално спиране на задника. Правилното пилатес се извършва с внимание към реда, повторението и вариацията, така че някои от тези движения са били коригирани, за да се отговори на тази конкретна цел.

Упражнение № 1: плуване

Подготовка: Легнете надолу върху подложка за упражнения, с ръце, протегнати пред вас и краката, дълги под вас. Вдигнете главата си и погледнете право пред вас. Повдигнете ръцете и краката с едно движение, като ги държите дълги и удължени. Подкрепете гърба си, като издърпате корема.

Действие: Повдигнете дясната ръка и левия крак по-нагоре и след това бързо започвайте да забивате ръцете и краката в плуване. Вашите крайници ще се редуват, докато контролирате торса. Дръжте багажника на тялото неподвижен и дишайте дълбоко и дълбоко, докато вървите. Плавай за брой 20, после си почивай и повтори, за да изградиш сила.

Искам още? Изпълнете 3 комплекта плуване с почивка между тях, но забавете темпото за всеки комплект. На всеки следващ набор, бройте до 20 по-бавно, като принуждавате ръцете и краката си да работят по-големи и по-високи.

Упражнение № 2: Удари с къдрици

Подготовка: Поставете както сте направили при плуването, с лицето надолу върху матката за упражнения. Сложете ръцете си една върху друга, за да създадете възглавница за челото си. Огънете и двете колената, така че краката ви да сочат към тавана. Оставете коленете си леко разграничени, но дръпнете петите заедно.

Действие: Стискайте петите заедно, забийте опашката си, затягайте глутеалните мускули. Задръжте за 3, след което освободете задните си части.

Повторете 10 пъти и след това починете.

Искам още? Добавяне от стъпката по-горе. стиснете петите, забийте опашката си при затягане на мускулите на седалката и след това вдигнете коленете и бедрата от матката. Задръжте за брой 3 и след това спуснете бедрата до подложката. Повторете 10 пъти и след това починете.

Упражнение # 3: Раменния мост

Подготовка: Легнете на гърба си нагоре върху мат за упражнения. Огънете коленете си и поставете краката си равномерно, успоредно и просто по-тесни от ширината на шийката. Ръцете са дълги по стените и коремът е изтеглен навътре и нагоре.

Действие: Натиснете бедрата нагоре, като създавате една дълга линия от раменете до коленете.

Преместете тежестта си в петите си и ги изкопайте под себе си, за да помогнете да изкарате бедрата си нагоре. Задръжте за брой 10. Намалете бедрата си с контрол, след това повторете още два пъти за общо 3 серии.

Искам още? Можете да промените това упражнение и интензивността, като направите тази проста промяна. Изпълнете първия комплект, както е показано по-горе. Когато спуснете бедрата си, краката си крачка по-далеч от вас и след това изпълнете втория набор. Преди третата и последна серия, ходете краката още една крачка от тялото. Ще бъде по-трудно да вдигнете бедрата и може да не ставате почти толкова високи, но да направите всичко възможно.

Упражнение # 4: Издърпайте крака

Подготовка: Седнете на височината си заедно с краката си пред себе си. Поставете ръцете си точно зад задната част на рогозката, като пръстите ви се насочват напред, ако е възможно.

Действие: В едно движение издигнете бедрата си. Дръжте главата си нагоре, за да можете да гледате направо пред вас. Когато балансирате на ръцете и краката си, натиснете краката плътно заедно и се стремите да получите достатъчно високи бедра, за да създадете една дълга линия с тялото си, от раменете до краката. Задръжте за брой 10. Намалете и повторете още два пъти за общо 3 набора.

Искам още? Ако сте усвоили първата вариация, опитайте я с един крак. Само за един от трите комплекта, опитайте да разширите единия крак нагоре до тавана и да задържите 5 броя, преди да превключите краката.

Упражнение # 5: изправете се прави

Подготовка: Нашата позиция е ключ към начина, по който използваме нашите седалища. Серията стени е решението. Намерете стена и застанете срещу нея от петите до задната част на главата си.

Действие: Дръжте позата си срещу стената, която обработва гърбовете на краката и дължината на гръбнака си, така че да е здраво в стената. Работете и за да получите гърба на черепа си в стената. Добавете някои коремни работи, като изчертаете кръста си навътре и нагоре. Задръжте за една минута.

Искам още? Подравняването, постигнато на стената, е как искате да държите тялото си цял ден. Когато се движите от стената, работете, за да поддържате тази стойка през ежедневието си. Повторете упражнението на стената няколко пъти на ден за допълнителни ползи.

Заключителни мисли

Ако болките на тазобедрената става, гърба или коляното са част от ежедневните ви борби, работата на вашето гърло може да бъде магическото хапче, което търсите. Козметичните ползи сами си струват усилието и може би ще намалите какво ви безпокои в процеса. Използвайте това рутинно ежедневно, за да предотвратите синдрома на задника, който може да допринесе за редица други телесни проблеми.

> Източници:

> Синдромът на раздразнения бут може да бъде виновен за коляно, хип и болки в гърба.