Глутен без маянова марка

Ако обичате да разпространявате бяла, кремообразна майонеза на вашите сандвичи или да я използвате като основа за домашно приготвяне на салата, имате късмет: има голяма селекция от майонези без глутен на рафтовете на магазините.

Има обаче някои предупреждения, които трябва да се запомнят, преди да изтечем и да запазим любимите си.

Проверете етикета

Някои марки майонеза са специално означени като "без глутен", което означава, че отговарят на стандартната дефиниция на САЩ, съдържаща по-малко от 20 части на милион глутен . Други, междувременно, просто не съдържат глутенови съставки , което означава, че все още могат да бъдат подложени на кръстосано заразяване с глутен .

Междувременно почти цялата майонеза на пазара съдържа соя, под формата на соево масло. Много хора с чувство на цьолиакия и чувствителност към нелечилия глутен не могат да понасят соя, понякога защото често соята се кръстосва с глутен и понякога защото самата соя е особено алергенна храна.

Ако това е проблем за вас, потърсете соева майонеза; както Spectrum Organics, така и Vegenaise предлагат соеви майонези.

И накрая, въпреки че дестилиран оцет се счита за законно без глутен, някои от нас все още реагират на него, когато са произведени от глутенови зърна. Ако сте един от онези, които реагират на глутен от зърна, произлезли от оцет , потърсете една от изброените по-долу марки за майонеза, които не използват оцет с глутен зърно - има няколко, сред които "Най-добри храни / Хелман" и "Хейнц".

Глутен без маянова марка

Ето списъка с марките майонеза, налични в САЩ, заедно със състоянието им без глутен:

Разбира се, това е доста лесно да направите своя собствена майонеза - го правя през цялото време. Просто се уверете, че използвате безопасни съставки, като например несъдържаща глутен горчица и вино от бяло вино, и след това го подправете, колкото искате.