Как да направите талията на гърба

Това упражнение често се използва в класове Пилатес като леко загряване на гръбначния стълб и коремните мускули. Тя също така работи долната част на тялото и помага за координиране на дишането и движението.

Трудност: Лесно

Необходимо време: 5 минути

Настройвам

Легнете на гърба си, с коленете си наведени и краката си плоски на пода. Уверете се, че краката, глезените и коленете ви са подравнени и се разделят на хип-разстояние .Това упражнение започва с неутрален гръбнак . В неутрален гръбнак има естествени криви на гръбначния стълб, така че долната част на гърба не е притисната в рогозката.

 1. Започнете последователно дишане

  Вдишайте. Вкарайте дъха си в гърдите си, след това в корема и надолу до тазовия под .
  Издишайте. Освободете дишането от тазовата купа, корема, а след това и гърдите. Вдишайте.

 2. изпарявам

  Направете талиен наклон, като ангажирате коремните мускули и издърпайте коремния си бутон надолу към гръбнака си. Нека това действие продължи, така че абсцесата да натисне долната част на гръбнака в пода. В позицията на наклона на таза гърбът ви е много дълъг на пода и тазът е наклонен така, че костната кухина е малко по-висока от костите на бедрото.

 3. вдишвам

  Натискайте надолу през краката си, позволявайки на опашката да започне да се огъва към тавана. Хълбоците се повдигат, след това долната част на гръбначния стълб и накрая средният гръбнак. Дръжте краката си паралелно през целия път. Вие ще дойдете да почивате между раменете си, с хубава права линия от бедрата до раменете си. Не се извивайте отвъд тази точка. Не забравяйте да подкрепите това движение с корема и hamstring.

 1. изпарявам

  Докато пускате дъха си, използвайте коремен контрол, за да върнете гръбнака надолу към пода. Започнете с горната част на гърба и обработете пътя си надолу, прешлени на прешлени, докато долната част на гръбнака се притисне към пода.

 2. вдишвам

  Освободете до неутрален гръбнак. Подгответе се да повторите упражнението, като започнете талията на таза на издишането. Повторете това упражнение 3 до 5 пъти.

Съвети: