Привеждане на мира в домакинство с различни диети

Да живееш с хора на различни диети

Вие сте квадратна колче на кръгла маса? Опитвате ли се да ядете по начин, различен от вашия съпруг / партньор / семейство / съквартирант? Това може да е предизвикателство, но знайте, че много преди да сте го срещнали и процъфтявали! Можете да бъдете едно от тези, и ето някои насоки, които да ви помогнат.

Основни принципи

Вземи си сериозно. Били ли сте на нова диета за прищявка всеки месец за последната година?

Ако е така, може би не си въобразяваш, че хората, с които живееш, малко се хвърлят. Ако това звънне, може да си зададете въпроса как и защо очаквате това време да е различно. Ако сериозно искате да направите промяна, действайте така. Изследвайте какви са промените, които искате да правите, планирайте менюта и леки закуски и помислете дали можете да си представите след себе си този начин на хранене в дългосрочен план.

Колкото повече разбират другите, толкова по-полезни ще бъдат те. Обяснете защо променяте вашата диета. Дали тя контролира кръвната захар? Обикновено хората подкрепят, ако видят какво правите като лечение за "медицинско състояние". Ако сте диабетик, преддиабет, резистентен към инсулин или имате метаболитен синдром, обяснете го на вашите близки или съквартиранти.

Основни правила

Когато живея с други, които се хранят различно от вас, мисля, че има три основни правила, които могат да помогнат безкрайно.

1. Не обезкуражавайте коментарите. Вашият съпруг или съквартирант не е необходимо да се съгласявате с вас, но те трябва да зачитат избора ви като възрастен. Знаете, че рязането на въглехидрати е здравословен, безопасен и научно валиден начин за ядене. Можете да им кажете, и те могат да повярват или не, но те трябва да се въздържат от извършване на разкопки за начина, по който ядете.

2. Без хранителна полиция. Рядко е полезно хората да коментират отрицателно какво ядат другите (напр. "Трябва ли наистина да ядете това?"). Ако това е вашият съпруг, с когото ще живеете до края на живота си, то трябва да бъде близко до брачния обет, че и двамата сте възрастни и няма да коментирате какво се храни. Дори ако вашият съпруг ви моли да откажете да влезете в тази роля. Знам, че имам собствени граници на въглехидратите и знам, че едно време от време на време няма да ме изхвърли. Не очаквам коментари от галерията с фъстъци!

3. Отстранете специалната си храна! Всеки, който живее с други хора, е изпитал това. Вие сте на път за вкъщи, мислите за това, което ще имате за вечеря, а вие отворите хладилника, за да откриете, че някой вече я е ял. Това е много по-лошо, когато вашият хранителен избор е ограничен. Намерете начин да обозначите храната си или да имате специален рафт, така че вашата храна да остане ваша. Веднъж познавах човек, който има малък хладилник в спалнята си, за да държи съгражданите си настрана.

Съвети за когато сте готвач

Ако редовно готвите ястията за вашето семейство, проблемът с конкурентните хранителни предпочитания и нужди става много по-опростен, тъй като сте в позиция на власт. Можете да готвите здравословни храни с ниско съдържание на въглехидрати и може би да се допълвате с хляб, ориз, картофи или тестени изделия за средностатистираните от нишестето.

С течение на времето бихте могли дори да превърнете семейството си в карфиол "ориз" и спагети скуош !

Вероятно ще откриете, че трябва да готвите по-малко въглехидрати, ако в хранене включвате няколко сърдечни ястия с ниско съдържание на въглехидрати. Например, ако сервирате месо на скара, включете сладководни круши и бобови черни соеви зърна и дори може би десерт .

Ниско съдържание на въглехидрати срещу ниско съдържание на мазнини

Ако живеете с някой, който се занимава с диета с ниско съдържание на мазнини, ще трябва да счупите храната надолу в основните компоненти. Кук постно протеин и много зеленчуци. След това добавете въглехидрати към плочата с ниско съдържание на мазнини и мазнините към нисковъглехидрата. Направете например макаронени изделия, но за вас заместете спагети с тиквички за тестени изделия и след това добавете малко количество зехтин или песто сос към чинията.

Вероятно и двамата ще ядете салати, но можете да добавите авокадо и препарат без захар, базиран на мазнини, към вашите. (Безлишният салатен дресинг често има доста добавена захар, но е лесно за всеки да има собствен дресинг.)

Намерете някои ключови храни, които са ниски както в въглехидратите, така и в мазнините. Имам няколко рецепти, които са ниски както с мазнини , така и с въглехидрати , така че и двамата да можете да се насладите на тях.

Когато вашият партньор е готвачът

Повече преговори се призовават, когато сте повече или по-малко в ръцете на някой друг готвач. Надяваме се, че можете да убедите партньора или съквартиранта си да опитат да готвят някои минерални ястия, а указанията по-горе могат да ви помогнат. Реалистично, обаче, понякога уменията на хората за готвене се въртят около няколко ястия. Най-добрата защита е да започнете сами да готвите. Изучаването само на няколко ключови рецепти може да направи голяма разлика. Като изключим това, все още има някои стратегии, които могат да помогнат.

1. Имайте на разположение някои заместители с ниско съдържание на въглехидрати. Например, ако готвачът в къщата прави някакви сандвичи, ако имате тортила с ниско съдържание на въглехидрати на ръка или торбичка със салатни зеленчуци, можете да поставите сандвича на пълнеж върху салата или в опаковка. Други полезни заместители включват торби с юфка shirataki или други макаронени изделия с ниско съдържание на въглехидрати, хляб с ниско съдържание на въглехидрати, ако можете да го намерите, и сурови зеленчуци за спагети и масла.

2. Вземете някои подправки с ниско съдържание на въглехидрати , като например салатни превръзки без захар, кетчуп с ниско съдържание на въглехидрати и удоволствие и истинска майонеза (нискомаслените видове обикновено имат добавена захар). Също така, без захар конфитюри, ако имате нещо, което да го постави (наистина, не е трудно да се направи ниско съдържание на въглехидрати кифли!)

3. Оставете някои специални храни с ниско съдържание на въглехидрати, ако вечерята няма много за вас да ядете. Знаейки, че имате някои "go-to храни" на ръка може да направи всичко различно в престоя на вашата диета.

И накрая, имайте предвид, че колкото по-дълго се придържате към новия начин на хранене, толкова по-вероятно е да се настанят хората около вас. Когато диетата с ниско съдържание на въглехидрати наистина се превърне в "начина, по който ядеш", а не в краткосрочна диета и когато резултатите от гледна точка на вашето здраве станат очевидни, вероятно ще откриете, че другите ще станат доста полезни и дори ще се присъединят към вас !