Как да направя тренировка тренировка по пирамида

Пирамидно тренировка за теглото може да ви помогне да прогресирате с тренировките си или да преминете през плато . Може да настроите тренировката си и да добавите разнообразие в работното си натоварване. Обучението по пирамида не се движи нагоре и надолу по Голямата пирамида в Гиза в Египет, въпреки че това би било отлична тренировка, ако можете да получите разрешение.

Обучението по пирамида е стъпков подход към сета и повторения .

Пирамидата означава голяма в дъното и тясна на върха. Обратната пирамида означава голяма в горната част и тясна в долната част. И това означава, че обучението по пирамидите означава контекст на тренировка за тегло. Започвате тежки и постепенно намалявате тежестите или повторенията или започвате да осветявате и постепенно увеличавате теглото или повторенията. Или можете да включите и двете в разширен комплект.

Как работи обучението по пирамидите?

Както всички системи за претоварване, обучението по пирамидите предполага, че ако създадете метаболитен стрес в мускулната тъкан, той ще нараства. Имайте предвид обаче, че този тип тренировка не се удря в сладкото място за увеличаване на якостта, въпреки че по-големите мускули ще увеличат силата си до известна степен.

Затопляне и охлаждане

Затоплянето трябва да включва леко аеробно упражнение и разтягане за 10-15 минути. Преди да правите упражнения за повдигане с тежести, няколко повторения с по-леко тегло, отколкото избраното за основното упражнение, са добра стратегия.

Охлаждането може да помогне за намаляване на мускулната болезненост в следващите часове. Обучението по пирамида може да ви нарани. Охлаждайте с леко разтягане, калитинизъм или с някаква скромна аеробна работа върху бягаща пътечка или цикъл.

Стандартна пирамида

Увеличете теглото и намалете повторенията за всеки комплект. Регулирайте теглото и наборите за избраното оборудване, дъмбел, мряна, машина и т.н., както и за максималното, което можете да толерирате във всеки комплект.

Пример:

Обратната пирамида

В тази пирамида намалете теглото и увеличете броя на повторите с всеки набор.

Диамантената пирамида

В тази пирамида увеличете и след това намалете теглото си в разширен 5-сериен мускулен взрив. (Наречен диамант от ромбоидната форма.)

Стъпка пирамида

В тази пирамида вие се движите нагоре и надолу, надолу и нагоре (в тежест) като серия от стъпки нагоре и надолу. Може да изглежда така.

Или, бихте могли да разбъркате и да се сравнявате с теглото и повторенията като това, което вероятно е малко по-лесно, защото завършвате ниско, въпреки че повторенията са по-високи.

Вероятно можете да видите от примерите, има много възможности за експериментиране при промяна на стандартните серии и повторения за използване на метаболичното претоварване, за да подобрите тренировката си.

Пробвам.