Целогодишна самостоятелна екскурзия с AVA Walk

1 - Какво представлява целогодишната разходка?

© michaeljung / Depositphotos.com

Когато търсите чудесен пешеходен маршрут във вашия район или пешеходна обиколка, за да се насладите на еднодневна екскурзия или дълга ваканция, най-добрият ви залог са маршрутите 1800+ ходене, установени от клубовете на Volkssport в САЩ и Канада, повечето от които са свободни на обществеността.

Американската Асоциация за Volkssport и Канадската федерация за Volkssport са най-големите организации на ходещи клубове в Америка. Техните 600 клуба организират неконкурентни разходки, които са отворени за обществеността. Над 1800 самоуправляващи се пешеходни маршрута са на разположение, за да се насладите всеки ден.

Можете да планирате пешеходен отпуск или да намерите чудесни маршрути, за да се насладите близо до дома си. Всяка пътека е с дължина около 10 километра и може да бъде във всякакъв вид терен - град, предградие, паркове, гори, селски район.

Ще ви покажем как да намерите тези разходки и да се насладите на тях.

2 - Как да намерите целогодишна разходка

Сребърни водопади държавен парк, Орегон. Уенди Бъмгарднер ©

Търсете американски целогодишни разходки: уебсайтът на AVA съдържа подробности за всяка от събитията през цялата година по държави. Използвайте тази форма, за да търсите по държава.

Канадски целогодишни разходки

Преди да тръгнете, е добре да се свържете с клуба, тъй като може да има промени, които още не са изброени. Например, началната точка може да се е преместила или събитието да е затворено, когато началната точка (често магазин, ресторант, хотел или болница) е имала промяна в собствеността.

Отправна точка: Годишното ръководство на AVA за събития през цялата година
Тази годишна книга има насоки за всяко събитие в САЩ, над 1800 пътеки.

Преди да тръгнете : За да се движите по маршрута, трябва да прочетете карта и упътвания, затова, моля, уверете се, че някой от вашата страна е донесъл часовниците си за четене.

3 - Записване за разходка

Начална кутия и регистрационна книжка за Cedar Milers целогодишни разходки. Уенди Бъмгарднер ©

Целогодишните разходки имат регистрационни пунктове в различни локации. Може да се използват болници, хотели, удобни магазини, магазини и дори частни домове.

Някои разходки се провеждат на места, отдалечени от регистрационната точка, а някои имат регистрация по пощата, за да можете да получите картата и инструкциите, преди да отидете на разходка. Това важи особено за разходки в райони като Гранд Каньон, Каньон Брайс и други места, отдалечени от хостинг клуба. Ако планирате пешеходен отпуск, за да включите такива разходки, проучете преди време, за да намерите специални данни за регистрацията.

Когато се свързвате с клуба за упътвания, не забравяйте да попитате какво да търсите, за да се регистрирате за разходката и точно къде се намирате в заведението, за да го намерите. Преносимата кутия за файлове е много популярна регистрационна кутия или може да е малък шкаф за подаване.

Ако не се вижда веднага, попитайте служителите за "регистрационната кутия за ходене".

Вътре в регистрационния прозорец регистрирайте в началния дневник името и адреса си и подпишете с подписа си, че сте съгласни с освобождаването от отговорност. Вземете карта и начална карта / плик.

Попълнете началната карта и платете съответната такса.

Прочетете указанията, за да определите кога и как да платите за разходката и да получите допълнителната награда.

4 - Избор на пътека и Първи стъпки

Целогодишна разходка с карти и указания. Уенди Бъмгарднер ©

Изберете маршрут и разстояние:: Често има повече от един избор на маршрут от регистрационната точка. В някои случаи ще трябва да карате там, където всъщност започвате да ходите.

Разстояния: Стандартната дължина на пътеката е 10 километра (6.2 мили) и можете да я завършите два пъти в един ден на същата начална карта.

Trail Ratings: Пътеките са оценени 1-5 за хълмове и наклони, като 1 е най-лесният и AE за трудност на терена и терена. А А ще бъде гладка, павирана повърхност, докато С ще бъде почти естествена повърхност.

Тоалетни и вода : Проверете картата и указанията за полезна информация, например къде са тоалетните и водата по пътеката, за да планирате съответно. Разумно е да носите бутилка за вода на тези разходки.

Четене на картата и указания: Уверете се, че поне един човек във вашата партия има часовници за четене, ако е необходимо, тъй като ще трябва да прочетете картата и упътванията, докато вървите.

Влезте в пътеката: Клубът предоставя карта и упътвания; обикновено пътеката не е маркирана.

5 - Пешеходна обиколка: Скорост и разстояние

Насладете се на разходка по собствената си крачка. Depositphotos.com

Разходете се по свое собствено темпо: Отидете толкова бързо, колкото искате.
Пуснете или Powerwalk, ако искате да отидете аеробни.
Разходете се, ако желаете.
Спрете да пикник, магазин или забележителност, ако искате.
Просто се уверете, че можете да завършите пътеката до официалното крайно време - което обикновено е тъмно или когато началната точка се затваря за деня.

Колко време отнема да се завърши 10-километрова пътека? При много лесен темп , хората отнемат повече от 2 часа. Ако сте проходилка, ще приключите след час и половина или по-малко. По-трудните пътеки отнемат повече време.

6 - контролно-пропускателни пунктове за целогодишна разходка

Разходки на открито. Уенди Бъмгарднер ©

Контролни точки: Трябва да има един или повече контролни пункта по пътеката. Те могат да бъдат персонал, като например брояч за закуски, или те може да са въпрос, който трябва да отговорите и да напишете върху началната си карта, за да покажете, че сте останали на официалния маршрут и сте завършили повечето от тях.

Вода: Преди да започнете, проверете наличието на водни чешми по пътеката. Добра идея е да донесете свой собствен (пълен) бутилка вода, за да сте сигурни, че няма да седите по пътеката.

Закуски: Някои пунктове и начални пунктове също продават храна. Донеси закуски, ако мислите, че ще гладувате. Ако имате някакви здравословни проблеми, консултирайте се с Вашия лекар, за да определите как да се подготвите за двучасова разходка.

Тоалетни: Трябва да попитате за наличието на тоалетни по пътеката преди да започнете. Проверете картата и посоките.

Скорост: Носете комфортни обувки за обувки, които вече сте разбили. Облечете се за времето. Слоевете винаги са добра идея - вероятно ще се нагреете веднъж по пътеката, но може би ще искате сако или чадър.

7 - Завършване на целогодишна разходка

Печат на IVV записи. Уенди Бъмгарднер ©

Завършете: Включете картата си в регистрационната кутия, дори ако просто ходите безплатно.

Съберете наградата си: Сега получавате медал, кръпка или други награди, ако сте се регистрирали за него в началото. Ако не сте го направили и сега искате един, просто надградете и платете таксата, като промените вписването в дневника.

IVV Книги за записи Щамповане: Тук ще отпечатате вашите IVV записки, ако сте се регистрирали за наградата или за кредит.

Специални програми за награди : Задайте забавни цели и подправка на ходенето си, като се присъедините към една от десетките или повече специални програми, предлагани в национален мащаб или в рамките на една държава. Тези програми се радват на специфични теми за разходки - като щати и столици, крепости или американски пътеки. Има малка такса за рекордна книга за всяка програма, която след това откупувате за кръпка или друга награда, след като я завършите.

8 - За IVV записващите книги

IVV Книгите за събития и разстояния получават сертификати, лепенки и хапчета.

IVV програма за награди за постижения: Спечелете награди от ходещи събития и разстояния по време на събития с volkssport по целия свят. Осребрете вашите IVV Record Книги на важни събития като 10 събития, 30 събития, 500 километра, 1000 километра за сертификат, кръпка и hatpin, за да покажете постиженията си.

IVV Записи: Книгите се продават от клубовете на всяко събитие, а в САЩ книгите са на стойност 5 долара и са добри по целия свят. Стимули за новите проходилки е да купят New Walkers Packet и да получат първия комплект IVV Record Книги с голяма отстъпка. Получавате както книга за събития, така и разписана книга за разстояние от $ 5.

Типове записи на книгите

Книги за записване на събития: Печат веднъж за всяко събитие (без значение колко пъти сте завършили разстоянието от пътеката). Осребрете най-важните събития: 10 събития, 30 събития, 50 събития, 75 събития и др.

Книги за разчитане на разстоянията : Печат веднъж за всяко завършване на пътеката със записаното разстояние. Осребрете най-важните етапи - 500 километра, 1000 километра, 1500 километра и т.н.

При всяко събитие, като платите една кредитна такса или купувате наградата за събитието, получавате ДРУГИ книги, подпечатани.

Завършване на книга за записи: Когато книгата е пълна, направете копие за вашите записи и поща на книгата на адреса, посочен отпред (за AVA за САЩ проходилки) Не забравяйте да купите нов набор от книги на следващото събитие, за да продължавайте докато AVA обработва вашите книги и ви връща наградата за постижения. АВА адрес: 1001 Pat Booker Rd. Suite 101, Universal City, TX 78148.