Лесно орехова печена печена овесена каша

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 207

Мазнини - 5g

Carbs - 34гр

Протеин - 8g

Общо време 35 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 25 мин
Сервирания 6 (по 3/4 чаша всяка)

Овесена каша е важна храна за закуска в моята къща. Не само има толкова много начини за приготвяне на овесена каша, но и за сърцето ви. Цели зърна, като овесена каша, могат да помогнат за понижаване на холестерола и кръвното ви налягане, както и да ви помогнат да поддържате здравословно тегло, благодарение на цялото влакно в него.

Един от най-лесните начини да се уверите, че ще получите здравословен старт сутрин, е да направите закуска предсрочно. Тази украсена с круши овесена каша може да се пече през уикенда и да се нарязва на индивидуални порции, които да се отопляват и да се наслаждават цяла седмица. Едно докосване на канела, джинджифил, ванилия, мед и естествена сладост от крушите правят тази печена овесена каша всичко, но не е скучно! И с протеини и здравословни мазнини от яйца, мляко и ленено семе, този овесено брашно ще ви държи пълно за часове.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 375F. Налейте 9-инчов тава за печене с масло.
  2. В голяма купа разбъркайте заедно овес, ленено семе, канела и джинджифил.
  3. В отделна купа смесете заедно яйца, мляко, ванилия и мед. Разбърква се в овесена смес. Налейте в приготвена тавичка и нагоре с нарязани круши.
  4. Печете 20 до 25 минути. Извадете от фурната и изстийте преди да ги нарязвате или охлаждате.

Варианти и замествания на съставките

Крушите са един от най-високите фибри наоколо, но ако не ви харесват круши, можете да завиете този овесена каша с тънко нарязани ябълки.

За млекопреработвателна версия използвайте мляко , което не е мляко , като например бадемово мляко или соево мляко.

Можете да замените 1/3 чаша бяло яйце за яйца за по-ниска холестеролна версия.

Вместо мед може да се използва кленов сироп.

За вегетарианска версия използвайте кремообразно мляко по избор, кленов сироп и заменете яйцата с "яйца" от ленено семе или Чиа семена, като разбъркате 1 супена лъжица смляни семена на чиа или зелено ленено семе с 3 супени лъжици вода за всяко яйце, което се нуждае от замяна. Оставете сместа да "лежи" за около 10 минути, преди да използвате в тази рецепта.

Съвети за готвене и сервиране

Натиснете надолу крушите малко преди готвене, за да им помогне да се пекат в овесена каша малко по-добре.

За загряване на овесена каша, микровълнова печка наведнъж за 1 минута върху микровълнова печка.

Обичам да сервирам овесена каша с гръцко кисело мляко, плодове и орехи, за да стана пълноценно хранене, но вкусът е също толкова добър.