Основни йога се простира за долната част на гърба

Ако имате понякога или хронична болка в долната част на гърба си, не сте сами. Болките в гърба са много чести, особено когато сте на възраст. Да имаш работа, където си седиш през по-голямата част от деня, изостря проблема. Отделянето на време за установяване на редовна стречинг програма може да направи голяма разлика в прогнозата за болка в гърба.

Долната част на гърба е дефинирана като петте лумбални прешлени, които съставляват кривата на гръбначния стълб точно над кръста. Болката може да произхожда от няколко взаимозависими анатомични източника, включително меките дискове между всеки прешлен, околните нерви и поддържащите мускули и връзки.

Йога може да помогне за лечение и предотвратяване на болката чрез изграждане на сила в слаби области и разтягане на тесни зони. Една редовна практика на йога, която включва много различни видове движения, включващи гръбначния стълб, е добър начин да поддържате здравето на гръбначния стълб с течение на времето.

Следващата поредица от поза включва разширение на гръбначния стълб и огъване (известно също като обратно огъване и огъване назад) и обрат. Ако вече сте болен, важно е да посетите лекаря си за диагноза, преди да започнете нови упражнения, тъй като не всички участъци са подходящи за всяко състояние. Ако ви е дадена ОК, за да направите тези видове движения или търсите превантивен режим, сте стигнали на правилното място.

1 - Плазмени тави

Бен Голдщайн

Започнете, като легнете на гърба си за тазови наклони . Ако не можете да легнете удобно, можете също така да направите тези, които стоят на стената. Леко разклащане на таза напред и назад има ефекта на сплескване на ниския си гръб към пода (или стената). Това е добър начин да въведете движението в твърда гръбнака.

Направете 10-15 кръга от този участък и ще бъдете изумени от това колко различен е гърба ви в края.

2 - Стреч на котка-крава - Чакравакасана

Бен Голдщайн

Елате на четири крачки за няколко кръга от котешка крава . Този участък, който се движи напред и назад от флексията до разширението, разширява действието на талията на гръбнака в цялата гръбнака, от костилката до врата. Балансирането на ръцете и коленете ви спомага и за изграждането на якост на сърцевината. Това основно движение може да има голямо въздействие върху хората, които седят цял ​​ден.

Пет до десет кръга трябва да правят номера, но винаги можете да правите повече, ако искате.

3 - Поезия на детето - Баласана

Бен Голдщайн

Не се препоръчва прегъване напред при някои видове болки в гърба (например хернизирани дискове), затова се уверете, че сте диагностицирани, преди да опитате позицията на детето . За да намалите ъгъла на завоя в посока напред, можете също да вземете подглавник под гърдите и главата си . Ръцете ви могат да почиват до тялото или да се простират отпред, кое от тях е по-удобно.

Вземете най-малко 10 вдишвания тук.

4 - стол Twist

Бен Голдщайн

Върховете също са трудни за някои условия, но ако можете да ги направите, ротацията е чудесна за поддържане на гъвкавата ви гръбнака. Обърнете се бавно и не се насилвайте.

Вземете около 5 вдишвания в това обръщане на стола , удължете гръбначния стълб на вдишванията и внимателно задълбочете позата върху издишванията. След това се обърнете, за да завъртите обратното. Ако имате повече мобилност, опитайте седнало усукване на гръбначния стълб - ardha matsyendrasana .