Какво трябва да знаят всички, които трябва да знаят за МЕТ

MET или стандартният метаболитен еквивалент е единица, използвана за оценка на количеството кислород, използван от тялото по време на физическата активност. MET означава "метаболитен еквивалент за задача". Накратко, това е начин да се сравнят усилията, необходими за различните дейности между хората с различна тежест.

Препоръчва се всеки индивид да получава някаква физическа активност няколко пъти седмично, тъй като подобна дейност има разнообразни ползи за здравето.

МПС във връзка с дейността

Един МТО е основната единица на МТО във връзка с дейността. Едно МТО е еквивалентно на енергията или кислорода, използвани от тялото, докато са в покой, или докато участват в други дейности, като например тихо стоене или четене на книга.

Колкото по-трудно тялото ви работи по време на дадена дейност, толкова повече кислород се консумира и колкото е по-високо нивото на MET. Дейността, която изгаря три до шест MET, се счита за умерена физическа активност. Дейността, която изгаря повече от шест MET, се счита за физическа активност с интензивен интензитет.

Умерена физическа активност

Умерената физическа активност се отнася до ниво на активност на тялото, което е активно, но не е напрегнато.

Характеристиките на физическата активност с умерена интензивност включват:

Примерите за умерена физическа активност включват неща като ходене навън или на неблагодарна със скорост около три километра в час, заснемане на баскетбол, колоездене със скорост от около 10 мили в час или по-бавно, правене на аеробика по вода, бални танци или игра на двойки тенис ,

По принцип, ако активно се движите, потенциално леко изпотявате и дишате по-тежко от обикновено, но все пак можете да продължите нормален разговор, нивото на активност вероятно ще се счита за умерено.

Въпреки това, ако е трудно да се говори, и вие постоянно се потивате силно, най-вероятно сте се преместили от умерено до енергично ниво на активност.

Интензивна физическа активност

Силната физическа активност на интензивността е подобрение на умерената интензивност на физическата активност. Ще потеете повече, по-силен дъх и ще използвате повече кислород по време на интензивна физическа активност.

Примерите за активна физическа активност включват джогинг и бягане, или на открито или на неблагодарна, играят тенис, плуване обиколки, играят баскетбол или футбол, или прави calisthenics , като push-ups и скок жак. Всяка от тези дейности може да се извърши с различни нива на усилия. Ключът към енергичната физическа активност е, че дейността трябва да се извършва с усилени усилия. Ако дишате упорито и изпотявате, вероятно сте в интензивната / енергична зона.

Интензивната физическа активност трябва да се извършва по-рядко от умерената интензивност на физическата активност, тъй като тя е по-взискателна за тялото.