10 начина да подобрите баланса и стабилността си

Подобряването на баланса ви може да не е номер едно в списъка ви с приоритети, но може би трябва да бъде. Балансът попада в същата категория като гъвкавостта, здравината на ядрото и мобилността.

Това са всички неща, които нашите тела трябва да функционират ефективно, но много от нас всъщност не правят упражнения, за да ги подобрят. Ако тренирате редовно, вече работите върху баланса си, без да го знаете.

Но само защото упражняването не означава, че няма място за подобрение.

Лесни начини да подобрите баланса си

  1. Включете едностранни упражнения (с една ръка или един крак наведнъж) или като промените позицията си, правите балансиращи упражнения в рутинната си тренировка . Например, използването на разделена позиция изисква повече равновесие, отколкото широка позиция. Още по-трудно, стойте на един крак.
  2. Когато използвате машини за повдигане на тежести, се отпуснете от подложката, за да работите върху тези стабилизатори на торса.
  3. Вземи топка за упражнения . Сред множеството упражнения, които можете да правите, можете просто да седнете на него, докато гледате телевизия или работите на компютъра. Ще работите върху баланса си и ще изгорите още няколко калории.
  4. Включете обикновени балансиращи движения през целия ден. Докато стоите на линия, опитайте да балансирате по единия крак толкова дълго, колкото можете. За да стане по-трудно, затворете очите си!
  5. Разходете се с книга на главата си. Това ще подобри баланса и позицията ви.
  1. Включете йога в обичайната си рутина. Йога постига много неща в един изстрел: увеличавате баланса, стабилността, гъвкавостта и мускулната издръжливост.

Проверете тези нови инструменти за балансиране, които наистина ви помагат да останете стабилни в нестабилна среда.

Играенето с фитнес инструменти като тези, изброени по-долу, също може да ви помогне да постигнете повече стабилност и баланс, както и да ви помогне да укрепите сърцевината си.

Бонго съветът

Съветът на Бонго е чудесно средство за подобряване на баланса и координацията. Тя изглежда като скейтборд, но има въртящо се колело, което ви позволява да я маневрирате във всяка посока, независимо дали сте на закрито или на открито. Върховете за захващане пазят краката си на място, така че няма да падне.

Информационният пакет, който идва с борда ви предупреждава да използвате наблюдател за пръв път и това е така, защото трудно е да се намери равновесието ви отначало. Без помощ може да се окажете, че сте в главата си в стената. Щом я получите, няма да можете да спрете да го използвате. Сайтът на борда на Бонго показва някои основни упражнения, които можете да правите, включително упражнения за навиване , клякане и трениране на горната част на тялото, докато стоите на него.

Упражняване топки

Друг чудесен инструмент за баланс е топката за упражнения или топката за стабилност. Балансът за стабилност е чудесен заради гъвкавостта му. Можете да го използвате, за да подсилите основните си мускули (корем, гръб и тазов под) и междувременно автоматизирате баланса и вътрешните си стабилизатори. Можете също така да използвате вашата топка за стречинг упражнения, и дори да го използвате като тежест пейка да изпълнява горната част на тялото упражнения като гръдния преси и pushups.

Вълшебно табло

Воблера борда е друг популярен елемент на пазара в наши дни.

Подобно на борда на Бонго, платформата се използва за подобряване на баланса и гъвкавостта. Повечето табла са кръгови и имат под тях сфера, която се приспособява към различни ъгли според нивото на вашето умение. Можете да направите клякам, lunges или упражнения в горната част на тялото, докато стои върху него, за да добавите баланс предизвикателство за тренировки.

Инструменти за стабилност

Съществуват и начини да направите своя уред за стабилност у дома. Следващият път, когато легнете на упражнения за тренировки за тежести, поставете под гърба си навита кърпа и се опитайте да я балансирате, докато я повдигате. Или стойте на възглавница на дивана, докато правите стоящи упражнения, като например къдрици с бицепс или преси.

Ключът, когато става въпрос за балансирано обучение, е да започнете бавно. Лесно е да се наранявате, ако не отделите времето си и не позволите на тялото ви да свикне да бъде в нестабилна среда.