Обикновен сос от Маринара

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 36

Мазнини - 2g

Carbs - 5g

Протеин - 1g

Общо време 35 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 25 мин
Дози 16 (по 1/2 чаша всяка)

Забравете за бурканчета със захарен и висококачествен натриев маринова сос. Можете да направите свои собствени партиди, които са на качеството на ресторанта за по-малко от 30 минути.

Вземете няколко съставки от килера и ще бъдете шокирани колко просто е да направите този класически италиански сос. Използвайте този универсален сос за тестени изделия, пица , печени зети или просто за потапяне на пресен хляб.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте маслото в средна тенджера.
  2. Добавете чесън и лук и се задушавайте за 5 минути, за да смекчите лука.
  3. Добавете сушена риган и гответе за 20 секунди, докато угасите.
  4. Добавете домати и сол и разбъркайте добре.
  5. Приведете до кипене.
  6. Намалете топлината и оставете да къкри, разкрийте за 20 минути, като се разбърквате понякога.
  7. Изключете топлината.
  8. Фино котлет босилек и се смесват в сос; сезон с допълнително сол и черен пипер, ако е необходимо.

Варианти и замествания на съставките

Консервираните натрошени домати правят този сос леко набит с прекрасна текстура, но ако предпочитате копринен гладък сос, пюре с миксер.

Ако не разполагате с потапящ смесител, пюрето се разбърква на партиди, като се използва миксер; не забравяйте да държите горната част затворена с чиста кърпа, за да предотвратите избухването на пара.

Съвети за готвене и сервиране

Тази рецепта прави два кварта от сос от маринова. Разделете в контейнери с кварц или пинта и съхранявайте някои в фризера за период до шест месеца. Безопасните торбички за фризери също са прекрасни съдове за съхранение на сосове. Напълнете и легнете настрани, докато замръзнете, след което замразете плоските листа в тесни пространства в хладилника.

Традиционните макаронени изделия са очевидно място, което трябва да се избягва за тези с целиакия, но не забравяйте, че кюфтетата, приготвени с галета, могат също да замърсят сос от маринова с глутен. Направете кюфтета с фино смляни бисквити от ориз или просто малко настъргано говеждо месо. Този сос от маринара прави неповторим сос от месо.