Как прозрачността на храните Ви помага да направите по-здравословен хранителен избор

Някои хранителни марки предоставят полезни факти за храните

Знаеш ли какво има в храната ти? Обръщате ли внимание на етикетите на храните и ръководствата за хранене, когато купувате храна в магазина за хранителни стоки или поръчвате храна в ресторант? Все по-често потребителите искат да знаят откъде произхожда храната, как се произвеждат и какви съставки са вътре. В резултат на това прозрачността на храните става най-горещата тенденция в хранително-вкусовата промишленост.

Какво представлява прозрачността на храните?

Прозрачното етикетиране на храните означава предоставяне на информация, която надхвърля етикета "Хранителни факти" . Докато етикетът за хранителните стойности предоставя важна информация, която да ви помогне да направите здравословен хранителен избор, потребителите силно настояват да изискват повече информация относно етикетите на опаковките на храните и в ресторантите.

Разбира се, само защото пакетът осигурява прозрачно етикетиране не означава, че храната е непременно здравословна. Но според Съюза на загрижените учени, когато компаниите са длъжни да изброяват нездравословни съставки, те са склонни да поставят по-малко от тези съставки в продуктите си.

Има различни начини, по които може да се възползвате от прозрачността на храните. Това са някои от твърденията, които може да видите на етикетите на храните и менютата, които могат да ви помогнат да вземате по-информирани решения за това какво да ядете:

Кой осигурява прозрачност на храните?

Има много компании, които водят пътя, когато става въпрос за предоставяне на достъпна, прозрачна информация за храната, която продават. Panera Bread and Kind са два примера.

Панят хляб

Тази ресторантска компания е била на върха на движението за прозрачност на храните в продължение на много години.

В началото на 2017 г. компанията обяви, че е почиствала менюто си и е премахнала всички изкуствени вкусове, консерванти, подсладители и цветове от изкуствени източници. Но Сара Бърнет обяснява, че инициативата не стига достатъчно далеч.

Бърнет, директор на "Пантера" за здравословна и хранителна политика, казва, че компанията е успяла да постигне целите си с инициативата за чиста храна, но все още се бореха със содовия фонтан. "Имахме чудесна храна, съчетана с напитки, които не винаги бяха здрави. Искахме да създадем бар за напитки с много опции, точно като менюто с храни. "

Така Panera започна да изважда разширен бар за напитки с нова линия занаятчийски напитки и знак, за да помогне на клиентите да вземат информирани решения за това какво да пият.

Напитки като Пасион зелен чай Passion или Pickly Pear Hibiscus Fresca осигуряват различни нива на сладост, така че клиентите могат да избират колко захар искат да консумират.

Знаците, публикувани на видно място в гарата, предоставят подробности за количеството добавена захар във всяка напитка. Бърнет казва, че програмата е по-скоро за предоставяне на избор, отколкото за разказване на клиента какво да пие. "Ние предлагаме реални възможности и информация, които са полезни и полезни за клиента, но в същото време това е фина реплика."

Наред с новите напитки се предлагат и безалкохолни напитки и вода. Бърнет казва, че Panera е повела пътя по няколко въпроса и се надява, че пълната прозрачност в бара за напитки ще стане новият стандарт в ресторантьорската индустрия.

МИЛ

Ако търсите снек бар или лекувате, който е направен от цели, изразими и разпознаваеми съставки, помислете за една от приятните преживявания, направени от ВИДЕО. През 2016 г. "Вид" стана първата компания за закуски, която публикува съдържанието на добавената захар в продуктите си, така че потребителите да могат да видят точно колко захар и добавена захар имаше във всяка закуска. Решението идва две години, преди FDA да изиска информацията.

В допълнение, компанията дава няколко обещания на потребителите за съставките, които използват. Първата и преобладаваща съставка в лека закуска винаги е хранителна храна като ядки, пълнозърнести храни или плодове. Освен това, компанията не използва висококачествен фруктозен царевичен сироп, изкуствени подсладители или добавени захарни алкохоли.

На последно място, KIND има силен ангажимент към общността. През 2017 г. Даниел Любецки, основателят и главен изпълнителен директор на "КИНД", формираха Feed The Truth, независима организация, посветена на промотирането на прозрачността в хранителната промишленост. Групата ще разработи програми за ограничаване на влиянието на хранителната промишленост в оформянето на хранителната политика и за ограничаване на способността на индустрията да разпространява погрешно информиране или предубедени науки, които могат да бъдат вредни за общественото здраве.

Прозрачни етикети за храни, по-здравословни храни

Прозрачното етикетиране не прави здраво опакованата храна или елемент от менюто, но знанието е власт. Чарли Арнот, главен изпълнителен директор на Центъра за хранителна цялост (CFI), е оптимист по отношение на прозрачността на продоволствената прозрачност.

"Ние сме развълнувани да видим, че много компании в САЩ са направили драматични смени, когато става дума за прозрачност, което показва, че нашето доверие показва, че вече не е задължително. какво има в него."

Arnot казва, че хранителните компании, включително The Hershey Company и Campbell Soup Company, също са тенденциозни лидери.

Компанията Hershey си партнира с Асоциацията на производителите на хранителни стоки, за да ръководи инициативата SmartLabel ™, която дава на купувачите незабавен достъп до информация за хиляди продукти. Hershey също стартира кампанията си Simple Ingredients, като се ангажира да използва прости съставки, които можете да намерите в кухнята, като мляко, захар и какао, когато е възможно.

И според "Арот" фирмата "Камбъл Супа" също е поставила бара висок, като е споделял какво става в храната си и къде са произведени съставките в "Какво е в моята храна"? кампания. Потребителите имат достъп до широк спектър от информация за продуктите на Campbell и имат въпроси и притеснения, адресирани на едно лесно достъпно място.

Словото от

Като потребител вие ще откриете, че притежавайки важна и подходяща информация на вашите съвети за пръстите, ще ви улесни да намерите продуктите, които са най-подходящи за вашето здраве. И тъй като тенденцията към прозрачност нараства, вероятно е изборът ни в магазина за хранителни стоки и в ресторантите да става все по-здравословен и питателен.