- Намери разликите

Научете как да отслабвате в колежа

Има някои университетски преживявания, които са почти универсални. Да се ​​научиш да общуваш с нов съквартирант, да не се занимаваш с първото полувреме (мислиш, че отиваш на асо) и разбира се да се опитваш да загубиш първокурсача 15. Ако не си чул думата, първокурсникът 15 е името на че досадното тегло получава много млади хора да преживеят първата си година на колеж.

Отслабване в колежа: Как да разкараме чистачката 15

Има много чудесни начини да се справите със загуба на тегло в колежа. Но какво, ако вече се занимавате с тези излишни килограми? Кой иска да следва диета в колежа? Добрата новина е, че всъщност не трябва да ходите на диета, за да управлявате теглото си. С няколко прости промени в начина на живот можете да направите Freshman 15 нещо от миналото!

 1. Планирането се отплаща
  Бъди честен. Направихте ли най-добрия избор в трапезарията? Вероятно ви е по-трудно да се съпротивлявате на успокояваща, угояваща храна, когато сте гладни и това е пред вас. Разберете дали Вашето училище публикува седмичното меню в кафенето, обществото или онлайн. Чрез предварително предупреждение за менюто на всеки ден ще можете да идентифицирате по-здравословен избор . Когато знаете какво ще ядете преди време, гледката и ароматът на богатите комфортни храни, които се простират в кафенето, ще се окажат далеч по-малко примамливи.

 1. Избягвайте няколко задачи
  Можеш ли да се мъчиш, без да го осъзнаваш? Ако паунда са се промъкнали, докато сте изрекъл, "Аз не ям толкова много!" може да станете жертва на безразсъдно хранене . Това не е необичайно. Независимо дали сте стресирани, изучавате или релаксирате, гледайки филм, лесно можете да ядете на автопилот. Когато умът ви е върху други неща, той не следи какво или колко ядете. Опитайте се да отделите яденето от други дейности.

 1. Времето е Всичко
  Когато не отделяте време и ядете бавно, понякога не се чувствате така, сякаш сте яли, въпреки че имате. Това може да доведе до втора или дори трета порция и приемане на допълнителни закуски през целия ден, дори когато не сте гладни. Опитайте се да се отпуснете и да си поемете дъх, когато вечеряте. По-вероятно е да регистрирате, че сте яли. Не забравяйте, че след яденето може да отнеме до 20 минути.

  Също така е много важно да ядете редовно и да се опитате да не пропускате храна. Правенето и на двете ще помогне да поддържате кръвната си захар под контрол, което ще запази енергийното ви ниво и ще ви помогне да избегнете прекалено глад. Можете също така да носите здравословна закуска с вас. Пропускането на хранене почти винаги води до преяждане по-късно. Здравословно закуска е решението.

 2. Снек по-разумно
  Снегването твърде често може да доведе до наддаване на тегло. Ако закусвате между класове, можете да заложите, че теглото ви няма да се свие, докато не научите хранителни храни. Чиповете, содата и бонбоните са евтини, удобни и задоволяващи, но тези храни нямат хранителна полза и наистина се пакетират с допълнителни мазнини и калории. Не съхранявайте тези видове закуски в стаята си. Следните закуски са добри идеи за по-здравословен избор:

  • Сребърно сирене и ябълкови филийки
  • Печени тортила чипс и салса или намалено маслено боб
  • Тони, опаковани във вода и бисквити с пълнозърнест хляб
  • Бульонна супа и парче пълнозърнест хляб
 1. Nix късно вечер Noshing
  Това може да изглежда виртуално невъзможно, когато сте в късните учебни занятия, но се опитайте да запазите снек-та на късна вечер на минимум.

  Вместо да ядете, докато учите, вземете почивка. Една бърза закуска може лесно да се превърне в дълга нощ на преяждане, ако ядете в тандем с изучаване.

  Ако се почувствате гладни в началото на особено тежка учебна сесия, може да се наложи да потушите глада си, за да подобрите нивото на концентрация. Просто се опитайте да избегнете мазнините с високо съдържание на мазнини като чипове или остатъци от пица. Вместо това, избирайте плодове като ябълки или портокали, сладкиши, леко пуканки или сирене върху бисквити за пълнозърнести храни.

 1. Чао бутилка
  Ако не сте пили алкохол преди колежа и сте сега, много вероятно е пиенето да причини това излишно количество паунда. Само една бутилка бира има около 200 калории . Имайте една двойка и приемате колкото се може повече калории, отколкото храна - без храна или чувство за пълнота.

  Има толкова много причини да ограничите, ако не елиминирате алкохолните напитки. Те могат да причинят здравословни проблеми, да увеличат риска от нараняване или да причинят злополука и са навик. Те също така не правят вашето тегло никакви услуги. Не само алкохолните напитки с високо съдържание на калории, но и те са по-склонни да прекарат храната, като намалите инхибирането си.

 2. Размърдай се
  Да станеш по-малко активен може да бъде виновен за натрупването на тегло. Ако сте участвали в спорта в гимназията и сега не сте, вашият метаболизъм се забавя. Опитайте се да постигнете достатъчно упражнения, като включвате около 30 минути умерена активност във Вашия график всеки ден, дори ако това е просто оживено ходене ; не само ще направи това бавно - или дори ще предотврати - наддаване на тегло, ще се почувствате по-добре също.