Могат ли семена от Чиа да ви отслабна?

Последният път, когато чия беше този модерен, беше, защото можете да го използвате, за да отглеждате домашен любимец ... В днешно време растението е популярно заради хранителните му семена. Но може ли семенцата ch-ch-ch-chia да ви помогнат да запазите паунда?

Повечето от предполагаемите причини за семена на чиа, като средство за намаляване на теглото, се основават на факта, че те са с ниско съдържание на калории, но са опаковани с фибри, белтъчини и здравословни мазнини.

Всички тези хранителни вещества са известни, че повишават чувствата на пълнота, което може да доведе до хранене на по-малко и падащи паунда. Някои експерти съобщават, че диетичните фибри, които се намират в семена от чиа, могат да доведат до загуба на тегло .

Едно от малкото научни изследвания за връзката между семена на чиа и загуба на тегло показва, че семена от чиа могат да намалят апетита, въпреки че не стигат толкова далеч, че да привлекат пряка линия към загуба на тегло.

Въпреки че може да няма окончателна връзка между яденето на семена от чиа и загубата на тегло, е доказано, че яденето може да намали апетита ви. Освен това семена на чиа се разширяват в стомаха ви, което ви кара да се почувствате още по-пълни. Като се държите сама, вие сте много по-малко вероятно да преяждате по време на хранене и да достигнете за закуски.

Защо не ги добавите към вашата диета? Малките семена са пълни с фибри и омега-3 (здравословните мазнини). Всяка супена лъжица има около 60 калории, 4g мазнини, 0mg натрий, 4.5g въглехидрати, 4.5g фибри, 0g захари и 2.5g протеини.

Чиа семена също са чудесни за здравето на косата .

Ето някои съвети за това как да включите семена от чиа в диетата си:

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!