Ледения мач зелен чай Latte

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 152

Мазнини - 1гр

Карби - 28гр

Протеин - 8g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

Въпреки известната информация, която може да чуете, кофеинът и кафето като цяло, не повишават риска от хипертония (високо кръвно налягане). Няколко проучвания са показали, че консумацията на до 4 чаши кафе не оказва влияние върху хипертонията, така че ако сте консуматор на кафе, не е нужно да се притеснявате.

Ако обаче не се интересувате от кафе, или търсите нов освежаващ начин да си вземете сутрешния кофеин, може да е отговорът на леден зелен чай лате. Matcha е прахообразна форма на зелен чай, която се смесва директно в течност, без да се потапя, така че получавате ползата от консумирането на целия лист чай, включително много по-висока доза катехини, които са мощни антиоксиданти, отколкото обикновения зелен чай.

Този леден мач зелен чай лате е направен само с 3 прости съставки и е освежаваща и питателна напитка, която можете да разбиете за една минута. Можете да го персонализирате с любимия си вид мляко или подсладител за вкусна напитка, напълнена с антиоксиданти.

Съставки

подготовка

  1. В чаша за измерване на чаша силно размахвайте заедно мляко, макада на прах и агавата, докато матирата се разтвори.

  2. Изсипете лед и се наслаждавайте!

Варианти и замествания на съставките

Използвайте всякакъв вид мляко, което предпочитате . Запазете го с нискокалорични количества с обезмаслено мляко или неподсладено бадемово мляко.

За да направи този диабет-приятелски, използвайте малко течност stevia вместо агаве нектар.