Крис Фрейтаг: Съвети за престояване на всяка възраст

Възрастта на Крис Фрейтаг не я държи назад от поддържането на здраво тяло

Треньорът по фитнес и начин на живот Крис Фрейтаг поддържа фина физика, която повечето жени биха завиждали - въпреки факта, че е на повече от 50 години. Нейните DVD серии от HIIT са свидетелство за впечатляващото му ниво на годност. И как го прави? Говорихме за най-добрите начини за управление на натрупването на тегло в средата на живота, за да останем постно и да се побере над 40, над 50 години.

Нарастване на теглото по време на възрастта: Съвети на Крис Фрайъг

Малия Фрей: Тревожи ли се за натрупване на тегло, когато остарявате?


Крис Фрейтаг: Разбира се. Аз определено съм съвестна ядене и аз съм запален учител. И да, трудно е да забележите дребните фини промени, като по-свободна кожа, бръчки и т.н. Но в края на деня, с възрастта идва мъдрост. Харесва ми кой съм.

Мали Фрей: Твоето тяло се променило, когато станахте по-големи?
Крис Фрейтаг: Генетиката и възрастта са неизбежни. Забелязвам, че кожата губи еластичност; области, които са били стегнати, са малко губещи. Моята слънчева повредена кожа (от слънчеви бани с албуми от калаено фолио, отразяващи слънцето до гърдите ми и лицето ми) отглежда грозната си глава под формата на базалноклетъчен карцином. Забелязвам, че разтягането е задължително след тренировка, за да не се свиват мускулите като барабани. Забелязвам, че се нуждая от повече сън и се нуждая от по-дълго загряване, за да отида в моите тренировки.

Малкия Фрей: Има много съобщения в медиите за увеличаване на теглото на средния живот, особено за жените. Трябва ли жените да бъдат в мир с повишаване на теглото, когато те стареят? Или това просто е начин да се "вдъхне"?
Крис Фрейтаг: Работя с жени на средна възраст през цялото време и аз самият съм.

Няколко килограма могат да се промъкнат и тялото ви може да избере леко да преразпредели теглото си. Но колко време наистина искаш да прекараш да се биеш около 3-5 килограма, леко издути коремчета или нови бръчки? Тези промени могат да бъдат генетични и почти невъзможни за промяна. Въпреки това, когато печелите десет (или повече) паунда всяка година и не се грижите за себе си, може да искате да забележите.

Това не е нещо, за което да се задоволявате. Ако спечелите бързо и не правите нищо, можете да компрометирате своето дългосрочно здраве и самочувствие.

Как да останете на място над 40, над 50 и отвъд

Малия Фрей: Каква е типичната тренировъчна седмица за вас?
Крис Фрейтаг: Аз съм същество на промяната и групов фитнес наркоман. Мразя да тренирам сам и предпочитам да съм в групи. Това е толкова мотивиращо и вдъхновяващо. Преподавах групова фитнес в продължение на почти 25 години и продължавам да преподавам 8 часа на седмица. Това ме държи здраво, ме държи мотивирано и ме държи на върха на играта си. Всеки ден се опитвам да правя нещо различно: тренировки по веригата, тренировки по HIIT , предене, йога , кикбокс и лагер за обувки. Променям графика си всеки сезон.

Малия Фрей: Следите ли строга диета?
Крис Фрейтаг: Не вярвам в диетата. Те са сложни, често смешни и не са устойчиви. Вярвам в чистото ядене. За мен правилото 80/20 работи. Това означава, че ям чисти и здрави 80% от времето. Моето мото е "всичко с умереност". Аз също съм страстен за биологични храни, храни, които не са генетично модифицирани организми, и преподаване на младостта ни за храната и как тя влияе на нашия живот.

Малкия Фрей: Промени ли си тренировките или диетата си, за да приспособите процеса на стареене? По какъв начин?


Крис Фрейтаг: Разбира се. Животът е за промяна! Можех да ям всичко без последствия. Това вече не е така. Да бъдеш готов да промениш и да бъдеш творчески е част от създаването на успех. Плюс това, през последните две десетилетия от живота си съм се образовала за храна. Знам твърде много, за да не се храним здравословно! Научих, че някои храни внезапно причиняват възпаление в тялото ми и дори кожни обриви. Трябваше да бъда наистина наясно с причината и ефекта.

Аз също съм много внимателен, за да огранича захарта . Опитвам се да ям поне половината от моята храна сурова и да избягвам консерванти, химикали, оцветяване на храни и ГМО.

Аз съм станал запален четец на етикети за храни. Това, което ядете, влияе на това как функционират вашите системи! И имам семейство, което иска истинска храна и истински ястия, затова се научих да готвя здравословни ястия, които все още могат да запълнят едно грозно 16-годишно момче.

Малия Фрей: Променя ли начина ви на живот, когато сте станали по-възрастни - това повлияло на вашата диета и навици за упражнения.
Крис Фрейтаг: Ами да. Когато децата ми бяха млади, прекарах повече време в преследване на малко дете, готвене и почистване. Бях постоянно активен. Възползвах се от термогенеза без активност при упражнения (NEAT). Все още тренирам един час всеки ден, но цялата тази допълнителна дейност е изчезнала, откакто децата ми сега са 21, 20 и 16, а двама от тях са извън къщата. Трябваше да осъзная, че в живота ми се прибавя повече активност. Аз ходя на кучето, поемам стълбите, използвам моята стояща работна станция и т.н. Казвам на клиентите си през цялото време: едночасовата тренировка не прекарва 10 часа в седене на задника си цял ден!

Аз също се научих да приемам концепцията "Работете по-трудно, не повече". Имам склонност да правя много по-голям интервал и обучение по две причини: Първо, той предотвратява скуката. И второ, защото получавам страхотни резултати и подобрявам моето ниво на фитнес дори когато наближавам 50-годишна възраст!

Мали Фрей: Не всяка жена е фитнес гуру и треньор по начина на живот. Какви са вашите 3 най-добри съвета за редовни жени, които се опитват да отслабна в своите 40 или 50 години и след това? И какъв е най-добрият ви съвет за жени, които просто искат да запазят теглото си?
Крис Freytag: Наскоро написах статия, която може да ви помогне да отслабнете или да поддържате тегло. Става въпрос за това как да използвате правилото 80/20, за да подобрите живота си. Бих добавил и тези съвети:

  1. Променете начина, по който ядете. Вземете образование, отделете време да приготвите храна и да се насладите на нея. Чисто хранене е YUMMY!
  2. Трябва да се упражнявате. Думите 2 "F" вървят заедно - храна и фитнес - не можете да правите едно без другото, ако искате да видите реални резултати.
  3. Обичай тялото си. Когато можеш да бъдеш мил към себе си и да се научиш на себе си, можеш да инициираш промяна от положително, не отрицателно .

Така че трябва да се откажете от тялото си, докато сте на възраст? Абсолютно не! Крис е чудесен пример за предимствата на здравословния начин на живот. Всеки, на всяка възраст , може да стане по-силен, да живее по-пълноценен живот и да се чувства по-добре за тялото си с чиста диета и редовна програма за упражнения.