7 Чудесните неща, които бягат

Или аз просто съм аз?

Всеки спорт има своите особености и странно поведение, които разбират само истинските любители на спорта. Изпълнението не е изключение, разбира се. През годините разработих някои странни навици, свързани с тичането, и разговаряйки с колегите си, открих, че не съм единственият странен! Има и други бегачи, които са виновни за същите тези навици, така че трябва да сме нормални - сред бегачите, така или иначе.

Ето някои от странните ми поведения, които съм приел да приема като нормално поведение.

1. Аз ще тичам отново около блока, за да накарам Garmin до определено число. Добре, така че знам, че Garmins не винаги са 100% точни и не би трябвало да ме е грижа за точния брой мили, за които се казва, че бягам. Но има нещо толкова удовлетворяващо, че да видим определен километраж на този часовник.

2. Ревнувам от бегачите, когато шофирам. Докато има моменти, когато пистите не вървят добре и исках да не бях тичал, някак си забравям това, когато шофирам и минавам с бегачи. Аз веднага искам да мога да превключвам с тях. Започвам да мисля за това докъде текат и какъв е техният маршрут.

3. Използвам тоалетни Старбъкс като нинджа. Имам няколко редовни маршрута и по протежение на пътя имам някои любими бани в Starbucks, магазини за бързо хранене или ресторанти за бързо хранене, които знам, че мога да използвам много бързо и тайно.

Обикновено банята е много близо до входа или далеч от регистъра, затова знам, че мога да влизам и да излизам, преди служителят да има шанс да вика: "Баните са само за клиенти!" Всичко, което виждат, е светкавица от ярко - цветни технически дрехи, движещи се от вратата.

4. Проверявам другите конзоли на бегачите на пътеки. Да, знам, че не е добра неблагодарна етика, която да се взира в номера на друг бегач, но понякога просто не мога да си помогна и трябва да се промъкна.

И, да, ако се движите по-бързо от мен, може би малко ускорявам скоростта. И ако започнете да се движите още по-бързо, може да увеличите отново темпото си. Но, хей, и двамата ще имаме по-добра тренировка, нали?

5. Харесва ми да използваш тичане. Като бегачи има определени термини, които само разбираме и е забавно, че имаме собствен език. Понякога забравям, че когато говоря с не-участниците и някои текущи условия ще излязат. Получавам някакви странни външности, когато разказвам на някого, когото бях поръчал, когато ме попитаха как се е извършила определена раса.

6. Проверявам себе си, когато минавам през магазин или спирка. Мисля, че всички сме поне малко любопитни за това, което приличаме, когато бягаме. Затова ни харесва да виждаме снимките от състезанието, които получаваме по имейл след състезание. Понякога, когато бягам, си мисля: "Как е моята форма?" "Как изглеждат новите ми къси панталони?" "Косата ми стиска ли?" Така че, ако мина през прозореца, ще се промъкна.

7. Ще говоря с непознати, ако те са бегачи. Обикновено съм срамежлив човек и често не правя разговори с напълно непознати. Въпреки това, аз съм много по-малко резервирани, ако видя някой, който носи риза от състезание, което бях избягал. Веднага ще започна да разговарям за състезанието, да видя какво мислят за него и да попитам какви други раси идват.

Връзката между бегачите е дълбока!

Вижте също: