Как да си направим вкусни ниско съдържание на въглехидрати Gravy

Няколко лесни ощипвания могат да поддържат вашия любим сос нисковъглехидрат

Едно от най-хубавите неща за нисковъглехидратната диета е, че обикновено е по-високо в протеините и мазнините , което означава, че все още можете да се насладите на неща като говеждо месо, пилешко и пуешко, без да чувствате вина. Въпреки това, когато става дума за обличане на месото, можете напълно да подкопаете диетата си с нещо толкова просто като сос.

Защо? Защото с всяка супена лъжица брашно, което използвате за уплътняване на соса, ще добавите не повече от шест грама въглехидрати към чинията.

Същото важи и за алтернативните сгъстители като царевично нишесте и аромати, които добавят седем грама на супена лъжица.

Дори популярните опции, като например оризовото брашно, добавят осем грама на супена лъжица, пробивайки общоприетото убеждение, че без глутен = ниско въглехидрати.

Намерени онлайн филми

За щастие има няколко сгъстители, които имат по-малко въглехидрати от брашното, но все пак осигуряват това богато усещане за покриване на устата, което ние пожелаваме в добра сос. Ето някои от най -добрите алтернативи :

Обмислете да отидете "Au Jus"

Всичко, което е останало на дъното на тигана, е, когато сте готови да изпечете парче месо. Те включват мазнини, сокове, които са се появили от месото, и лепкава карамелизирана гъска, която съдържа по-голямата част от вкуса.

За да се създаде напълно безвъглеводен сос, не добавяйте съставки, за да уплътните соса; вместо това, уплътнете соса, като намалите течността. Този класически подход "au jus" може да няма дебелината, която обичаме в сос, но ще имаме по-интензивен вкус само с една супена лъжица сос.

За да направите сос "au jus":

  1. Извадете месото и зеленчуците от тигана.
  2. Начупете соковете в купа и отстранете мазнините.
  3. Поставете печенето на тигана върху печката на слаб огън и добавете няколко супени лъжици сок, за да започнете да разтопите карамелизираното гъска.
  4. Продължавайте да добавяте соковете, докато цялото количество карамелизирано грозде се разтвори. Ако нямате достатъчно течност, можете да добавите малко консерви (в идеалния случай без сол).
  5. Вкус на соса. Ако е достатъчно солен, спрете готвенето и го извадете от топлината. Ако намалите соса по-нататък, то ще бъде твърде солено.
  1. Ако сосът не е солен, можете да продължите да намалявате, за да засилите аромата. Поддържайте дегустация, за да сте сигурни, че няма да стане твърде солено. (Ако го направите, не се притеснявайте. Можете да добавите няколко супени лъжици за да го разредите.)
  2. Ако искате да придадете допълнителен завършек на соса, направете това, което французите правят и се завиват в подложка или две студено масло от горещината. Продължете да въртите, докато маслото напълно се разтопи. Добавеното масло ще даде на соса лек блясък и по-заоблен вкус. Една супена лъжица масло съдържа практически без въглехидрати.
  3. Ако имате нужда от претопляне на соса, направете го внимателно. Не заври.