Плюсове и минуси на DASH Диета

Диетичните подходи за спиране на хипертонията или DASH са гласувани като най-добрата обща диета в продължение на няколко години в популярно проучване. Програмата DASH е разработена от група от експерти в Националните институти по здравеопазване, за да помогне на американците да понижат кръвното си налягане, но както се оказва, тя е ефективна и при загуба на тегло.

DASH Диета ви помага да отслабвате

Диетата DASH е програма за хранене за цял живот.

Това не е краткосрочна катастрофа, а по-скоро устойчива програма за хранене на здравословни храни. Научавате се да готвите и да се насладите на диета от цели зърна , постно белтъчини и много плодове и зеленчуци. Диетата DASH е с ниско съдържание на мазнини и захар, особено в наситените мазнини и холестерола. Високо преработените храни, които са с високо съдържание на натрий, се обезкуражават. Той набляга на влакната и протеините.

Професионалисти

Недостатъци

Долен ред

Така ли е диетата DASH си заслужава? Здравните експерти казват "да". Времето, в което инвестирате в готвенето и научаването за нови храни, в крайна сметка се изплаща, защото уменията се превръщат в навици за цял живот. Вероятно ще получите подкрепа от Вашия лекар за този план, защото това е програма за хранене, която широко се подкрепя от медицинската общност. Но истинският тест за успеха на диетата е дали ще се придържате към нея или не. Пробвам.

> Източници:

> Ползите за здравето на плана за хранене на DASH. Национален център на сърцето, белия дроб и кръвта.

> Да живееш с плана за хранене на DASH. Национален център на сърцето, белия дроб и кръвта.